Vanília pudinggal töltött, csoki muffin

Facebookpinterest

Eddig a család nem igazán volt muffin rajongó. Csak a száraz, folytó, fűrészpor szerű változatokkal találkoztunk, amik unalmasnak és túlzottan egyszerűnek tűntek. De ennek ezzel a recepttel vége! Ez a muffin tészta finom, szaftos, még napokkal később is, és a belsejében rejlő lágy puding, annyira feldobja, hogy nem lehet nem rajongani érte!

Töltött, pudingos muffin

Ugyanakkor ez a recept is garantálja a muffin készítés egyszerűségét, így akár gyerekkel is könnyedén elkészíthető. Ezt garantálom, hiszen én is egy kis hároméves kuktával dolgoztam, aki szinte minden lépésbe bele tudott folyni. A pudinggal megtöltős rész volt a kedvence: egy kanál a muffinba, egy kanál a pociba, szóval ezzel elidőztünk egy darabig, de még így sem tartott tovább 30 percnél, a kezdéstől a sütőbe tolásig.

A tésztához

  • 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj (nem margarin!)
  • 15 dkg cukor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 db tojás
  • 1 tk vanília kivonat, vagy aroma
  • 1 tk rum aroma, vagy sütőrum
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A pudinghoz

  • 0,5 l tej
  • 1 csomag főzős, vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek cukor

Elkészítés

  1. Megfőzzük a pudingot a csomagon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy közben időnként megkeverjük, összetörjük, hogy ne álljon össze. A gyerekek nagy örömére az egy zacskó pudingporból készült pudingnak kb. csak a fele fog kelleni, de nálunk nincs gond a maradék puding eltüntetésével se :). NAGYON FONTOS, hogy a pudingnak ki KELL hűlnie mielőtt a muffinba tesszük! Ha melegen tesszük bele, sülés közben a tészta felszívja, így a puding “eltűnik” és egy üreges, nem túl jó állagú muffint kapunk.
  2. A vajat jól (kézi mixerrel, vagy habverővel) felhabosítjuk a cukorral, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát és a rumot.
  3. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a vajas masszához. Nem szabad sokat kevergetni, épp csak annyira kell összedolgozni, hogy csomómentes, homogén masszát kapjunk.
  4. Előveszünk 12 db. jó minőségű muffin papírt. Ez fontos, mert csak a jó papír válik el könnyedén sütés után a muffintól. (Nekem az IKEA-ban, vagy a Tchiboban kapható vált be.) A papír formákat 12 mélyedéses muffin tepsibe helyezzük.

Töltött, pudingos muffin

5. A formák aljára teszünk egy ek., vagy kb. diónyi tésztát. Fogunk egy kiskanalat és a hátával középről kifelé haladva, körben kicsit kihúzogatjuk a tésztát a forma oldalára, hogy kis kosárka formájú mélyedés keletkezzen, ebbe jöhet egy tk-nyi puding, majd a maradék tésztát egyformán elosztva a 12 muffinra, teljesen befedjük őket (a forma széléig érjen ki a tészta).

6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jók, amikor a tetejük felpúposodik és egy ici-picit megreped.

7. A kisült muffinok tetejét megkenhetjük cukormázzal (mi Dr. Oetker, marcipán ízű verziót választottuk), és díszíthetjük Smarties szemekkel, vagy színes cukorgyöngyökkel.

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az időkorlát lejárt. Kérjük töltse újra a CAPTCHA kódot.