Vincze’nt Büfé II. – Budapest Rózsadomb

Frissítve: 2015.11.21.

Bréking!!! A büfékocsi eltűnt!!! az új bejegyzés a poszt végén olvasható

Facebookpinterest

Utcai talponállókat nem igazán szoktunk tesztelni, bár nem tudom, miért. Talán mert azt gondoljuk, hogy a közelmúlt megszaporodott élelmiszer botrányaiban (vagy biztos volt korábban is csak nem tudtunk róla) esetleg jobban érintettek lehetnek, mint bárki más, mármint főleg a kétes eredetű hús beszerzést és tárolást illetően. Ez azonban elég komoly előítélet, mert egy jobb étterem is árulhat simán macskahúst, vagy öt éve lejárt, újra címkézett alapanyagokat, ha éppen az a vezetőség döntése, illetve egy bármilyen büfé kocsi is adhat akár komoly gasztro élményt is, ha ott pedig olyan a hozzáállás. Ennek ékes példája az American Burger büfékocsija, aminél jobb hamburgert még nem igazán sikerült ennünk az országban (bár a Remíz Burger a Bosnyákon nagyon megközelíti, vagy már-már közösen viselik ezt a címet). A prekoncepciók elkerülése érdekében, a korábbi pozitív tapasztalat okán, ismét teszteltünk egy budai büfékocsit, mégpedig a Vincze’nt Büfé II.-t.

Vincze'nt Büfé

Honnan a név?

Sok alkalommal haladtam már el errefelé, és bár még hónapokkal ezelőtt magányosan álldogált ez a kocsi a Rózsadomb Center parkolójánál, legutóbb már mellé kihelyezett asztalkákat is láttam, ebből arra következtettem, hogy nem leépül, hanem fejlődik a hely, és akkor talán ez azt is jelentheti, hogy jó minőségű harapnivalót árulnak. Meg is álltam hát a minap, és magam vettem górcső alá, mit is lehet itt fogyasztani.

Elsőre nem értettem a furcsa elnevezést, sem az elejét sem a végét, ezért a rendelés után első körben a névre kérdeztem rá. Pontosabban nem is kellett kérdezni, mert a pult szélén ki volt rakva a tulajdonos és üzemeltető neve, és most biztosan nem fogom pontosan idézni, de pl. Vincze Béla volt, vagy valami hasonló. A név egyik felének rejtélye tehát megoldódott, a II.-ra pedig már nem is tettem kísérletet, mert ez gondolom vagy a kerületet jelöli, vagy valahol áll már egy Vincze’nt Büfé I. étel-kocsi, ezért inkább ezt nem firtattam.

Vincze'nt Büfé

A kínálat

Gyorsan átfutottam a rendelhető ételek listáját, ami nem is sikerült olyan gyorsan, mert meglepően sok mindent lehet itt kapni. A hamburger és hot-dog alap, de vannak menü összeállítások, dupla változatok, és grill csirke, valamint egyéb frissensültek is, úgy mint rántott hús, máj, fasírt, BBQ szárny, stb. Egy rántott húsos zsömi pl. 590,- Ft és ez itt a rózsadomb, pár hete a CsodaCsibében 650-ért kaptam ugyan ezt majonézzel, ami pedig itt alapból benne van. A kínálat alapján kicsit “mindent bele” street food feelingje van a helynek, ha még pizza szelet is lenne, akkor a kategóriájában cirka mindent lefedne a Vincze’nt, szóval a kínálat szűkösségére abszolút nem lehet panaszunk.

Ami mondjuk külön tetszett (és egyben nem is), hogy a gyros áraknál például van sima, és húsimádó gyros is, ez utóbbi zöldség nélkül, csak hússal. Ennek én abszolút célcsoportja vagyok, azonban ennek ellenére csak igen ritkán eszem gyrost, mert zöldséggel nem akarom kérni, anélkül pedig vagy nem is adják, vagy sok helyen jön a pofavágás, esetleg félig üres pita érkezik egy kevés hússal az alján. Ezt abszolút értem és elfogadom, az ár úgy van kitalálva, hogy félig zöldséggel van töltve a tészta, és nem ugyanaz a bekerülés nekik, ha ez hiányzik belőle, és hússal tömik meg. Ennek ellenére sok korrekt helyen zokszó nélkül pufira tömik hússal, mert belátják, hogy a hozzáállás számít, és alig van ilyen elborult mint én, hogy nem kér bele nyers zöldséget.

Itt egy jól működő, köztes megoldás van, mert létezik húsimádó gyros (ennek örülünk), de 200,- Ft-al drágább (ennek viszont nem). Persze abszolút érthető és elfogadható a dolog, ennyit meg is ér ez a többlet, és legalább elszáll az ember bátortalansága, merje-e kérni így az ételét. Itt ez előre le van tisztázva, nem lehet félreértés.

Rövid morfondírozás után egy alap hamburger menü mellett tettem le a voksomat, ami 1490,- Ft és a burgeren túl egy nagy adag sült krumplit és egy fél liter (nem gépi) CocaCola terméket tartalmaz. Ez abszolút nem nevezhető elborult árnak, teljesen átlag menü kategória, főleg, hogy itt ezzel az üdítő kérdés is le van tudva, és nem kell külön vennünk, mint máshol, ahol mondjuk a krumpli mellé a nem mindenki által szeretett káposztasaláta jár a menüben, ital helyett.

Vincze'nt Büfé

Alapanyagok

Megmondom őszintén, kicsit azért még mindig bizonytalan voltam, ezért rendeléskor rákérdeztem, hogy milyen hússal dolgoznak, mire az a válasz jött, hogy saját készítésű és marha. Hogy nem mirelit, az nekem már elég volt, nagy izgalommal vártam, mi fog kisülni ebből. Közben elintéztük a fizetést is, és itt jött a következő olyan pont, ami még egyértelműbbé tette a szimpátiámat a Vincze’nt büfé felé, mégpedig a szokásos vesszőparipám kiemelkedő kezelésével kapcsolatosan. Kértem ugyanis sajtot, ami +100,- Ft, azonban nem kértem egyetlen fajta nyers zöldséget sem.

Itt szokott jönni az általános kereskedelmi felfogás, ha lemondasz valamiről, az “egyéni szoc-problem”, de ha kérsz valami pluszt, annak ára van. Na most itt olyat tett az amúgy is jó fej kiszolgáló srác, amit idejét nem tudom megmondani, mikor tett meg bárki más utoljára: becserélte nekem a salátát a sajtra!!! Értem, tudom, 100,- Ft, nem abba fogok anyagilag beleroppanni, de ők sem, így ennek a gesztus értéke pedig jóval többet ér, mint 100,- Ft. Például ezt, hogy most leírom, és holnap a több millió olvasónk már rohan is a Vincze’nt-be ebédelni! 🙂

Vincze'nt Büfé

egész pofás kis hamburger menü, sok krumplival, fél liter üdítővel, és még zöldség nélkül is korrekt szendviccsel

Elkészítés

Közben örömmel konstatáltam a második kellemes jelenséget is, miszerint azon túl, hogy házi a húspogácsa, nem is vágjuk bele az olajba, hanem grill lapon sütjük meg a kedves vendégnek, hogy érjen is valamit. A háttérben azonban sajnos zacskóból, mirelit krumpli borult az olajba, de azt gondolom ez itt elnézhető, mert sem hely sem lehetőség friss krumplival dolgozni, illetve sütés tekintetében azt még a 4 csillagos szállodák sem teszik meg, úgyhogy ezen gyorsan túlléptem.

Míg a hús sercegett, az italomat is megkaptam, ami fél literes üveges termék itt, tehát semmi hígítás, trükközés nincs e tekintetben sem. Az ételem hamar elkészült, még olyan kérdéseket is kaptam, hogy itt fogyasztom vagy elviszem, és kérek-e sót a krumplira, így a maximálisan kedves kiszolgálást követően elhelyezkedtem az egyik asztalnál (a kettő közül) és nekiláttam alkalmi ebédemnek.

Vincze'nt Büfé

Örülünk Vincze’nt?

Az étel látvány illetve íz tekintetében teljesen ambivalens érzéseket keltett bennem. A burger ugyanis nem túlzottan nyert meg első ránézésre, de aztán rácáfolt erre, a krumpli pedig nagyon jól nézett ki, mégis kicsit csalódást okozott.

Az alap szendvics nem túl nagy, de mondjuk még így is agyonnyomna egy átlag meki burgert. A hús benne valóban házinak tűnt, fűszeres, hagymás ízzel és darabokkal találkozott az ember, és bár talán egy kicsit túl lett sütve, de egyébként teljesen rendben volt vele minden.

A zsömi is meglepően jól sikerült, ettől féltem a legjobban, de nem összetapasztott fűrészpor érkezett szerencsére. Szósz tekintetében ugyan házi nincs, de mustár, majonéz és ketchup is kérhető egyaránt, felár nélkül, mely alap elvárásnak tűnhet, de pl. ismét utalva a CsodaCsibére, ott egy szósz választható csak és az is +150,- Ft.

Az egész burger látványa saláta és zöldség nélkül kicsit nettó jellegű, de egyébként a rengeteg krumplival végül abszolút nem bizonyult kevésnek, az utolsó falatok alig csúsztak le, és nem azért, mert rossz volt. Ez a burger tehát abszolút vállalható, nem a legjobb amit ettem, még csak nem is igazán kiemelkedő, de egy gyors büfé ebédnek mindenképpen megfelel, és összességében ez itt a cél.

Vincze'nt Büfé

A burgonyával viszont épp ellenkezőleg jártam. Egy nagyon kellemes kemény, burgonya mintás dobozban adják, megadva a módját, valamint nem kevés mennyiséget kap az ember, ezt követően azonban én a minőségével nem voltam abszolút elégedett. Elég hosszú szálakban, nem száraz és kis megúszós vég darabkákban érkezett, kellően vastag változatban (néhol), azonban nekem egy kicsit kesernyés mellékíze volt, mintha túl sokszor használt olajban készült volna el. Ez persze mint később kiderült, még a szokásosnál is szubjektívebb vélemény, mert olyan adagot kaptam, hogy haza is vittem a dobozkában a maradékot, és Pufi nem osztotta ezt a nézetet, egy cseppet sem érezte keserűnek, tehát simán lehet, hogy csak én képzeltem bele. Ezzel ellentétben azonban én a méretével és formájával voltam elégedettebb, ő pedig éppen ezekkel nem, alap mirelit krumplinak nevezve szegény sárga rudacskákat.

Vincze'nt Büfé

Mindent egybevetve

Összességében én mégis inkább kellemes élményekkel gazdagodtam a Vincze’nt büfében, mert a szendvics teljesen rendben volt, a krumpli pedig mennyiségében semmiképp, de minőségében sem okozott komolyabb csalódást. Nem életem burgere sem ár, sem méret sem íz tekintetében, de nem is hype-olja magát túl a hely, azt adja, amire számíthatsz, egy korrekt áron kínált menüt, sok krumplival, fél liter itallal, és egy átlag embernek pontosan elegendő méretű hamburgerrel.

Pro: kedves kiszolgálás, gyors elkészítés, saját hús grill lapon készítve, korrekt árak, széles választék, becserélhető az összes zöldség egy szelet sajtra
Kontra: nehéz a parkolás mert vagy tiltó táblák vagy fizetős helyek vannak mindenfelé, két asztal áll csak rendelkezésre,

Ha a város másik végéből nem is kell ezért idejönni, de aki erre jár és éhes, egészen nyugodtan bevállalhatja, mert gyorsan, reális áron és abszolút vállalható mennyiségben és minőségben lakhat jól.

Frissítve: 2015.11.21.

Bréking!!! Egy olvasónk jelezte, hogy a büfé eltűnt. A napokban én is arra jártam, és valóban, már nem áll ott a parkoló mellett, ahol korábban. Hogy ez most csak átmeneti állapot (minden ilyen helyen télen fát árulnak, lehet, hogy azért kell a hely), vagy végleg így marad, az valószínűleg csak tavasszal derül ki, de addig is jelezni kívántuk, hogy senki ne fusson lyukra, és köszönjük az értesítést Lászlónak.

Egy másik olvasónk néhány nappal később pedig azt jelezte, hogy Budaörsön vélte látni a Vincze’nt Büfé II. kocsiját és tábláját. Nem ment oda, csak elhaladva látta, elmondása szerint a városból kifelé haladva, kb. a település felénél bal oldalon van egy szolgáltató udvar szerű állomás, és ott található a büfékocsi. Az információt ellenőrizni nem tudtuk, de ez úton is köszönjük. Ha valaki arra jár, és meg tudja erősíteni az új helyet, kérjük írja meg, köszönjük..

Cím: 1025 Budapest, Törökvész út 87-91. (Rózsa Center parkoló)

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

6 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Vincze’nt Büfé II. – Budapest Rózsadomb

  • Kedves Zoltán!

   Mi köszönjük a hozzászólást és a képeket. Amint lesz időnk és lehetőségünk, ott is meg fogjuk látogatni a büfét. További sok sikert kívánunk az egész csapatnak.

 1. Ma arra járok, lehet kipróbálom. 🙂 parkolás ügyileg meg ott a Rózsadomb Center, ahol 2 órát lehet azt hiszem ingyen parkolni.

  • Esetleg megírhatnád, ha tényleg sikerül arra járni, és kiderül, hogy tényleg mennyi a parkolás, vagy meddig ingyenes. Köszi! 🙂

    • Kedves László!
     A napokban én is jártam arra ismét, és valóban, a büfékocsi eltűnt. Köszönjük az értesítést, fel is vezettük frissítésként a posztba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *