Karaván Streetfood Budapest

Street Food Karaván Budapest

Facebookpinterest

Néhány hete volt a Food Truck Show a Dürer Piknik Park területén, azt hittem, belehalok, mikor megláttam. Ennek oka kizárólag az volt, hogy utólag láttam meg, lemaradtam róla. Ahogy olvastam, 50 street food kocsi vonult fel, és az esemény nagy sikert aratott. Mondjuk azt is olvastam, hogy hatalmas, fél órás sorok álltak, csak térítés ellenében volt wc, a fizetési rendszer gyakran összeomlott, és az utolsó nap már cirka dél körül minden kifogyott, de lehet, hogy ezekre csak azért fókuszáltam jobban, hogy ne fájjon annyira, hogy nekem kimaradt az esemény. Ezt valahogy pótolni kellett, nem tudok egy évet várni a következőre.

Street Food Festival kicsiben

Mint városi legenda terjedt a Karaván híre, amolyan sokan beszéltek már róla, de még senki sem látta stílusban. Nekem mindenki csak mesélte, és mikor rákérdeztem, járt-e már ott, és milyen pontosan, mindenki azt mondta, csak hallott róla, de még nem próbálta. Ez egy olyan hely, mondták, ahol összejönnek az utcai étkeztetés jeles képviselői, és egy helyen számos büfé kocsi kínálatából választhatunk, akár egy asztalnál ülve is. Ez nyilván alapból is elég csábítóan hangzik, de egy pár héttel a kihagyott Food Truck Show után megkerülhetetlennek tűnt.

A tegnapi napon anyós meglepett minket egy színházjeggyel, egy korábbi felügyelet hiányában kimaradt darab helyett. A Játékszínben az “És már senki sem” című darabot néztük meg (korábban Tíz kicsi néger), Szirtes Tamás rendezésében. Izgalmas volt, jól meg volt csinálva a feszültség keltés, és vitathatatlanul tovább emelte a darab értékét a sztárparádé is (Németh Kristóf, Benedek Miklós, Csonka András, Gálvölgyi János, Józsa Imre), de Agatha Christie fronton nem én vagyok a rangidős, ha ebből poszt születik, azt mindenképpen Pufi fogja elkövetni. Lényeg a lényeg, kaptunk színházjegyet, bár erre ott a MasterCard, azonban hogy gyerek felügyelet is járt hozzá, és felnőtt programra ketten ki tudtunk mozdulni, az az élmény megfizethetetlen.

Karaván Street Food - lángos máshogy

A bőség zavara

A Karaván a belváros szívében, a Kazinczy u. 18.-ban található. A környéken is láttunk számos érdekességet, de most nem térültünk el, majd visszatérünk azokhoz is valamikor. A színháztól pár perc alatt átértünk, azonban túl sok időnk nem volt, gyors, de alapos tesztre volt szükség. Megálltunk a kapu előtt. Elmorzsoltunk pár könnycseppet a meghatottságtól. Két épület között egy lebontott helyén hatalmas, látványos fa kapu mögött sorakoznak a kis ételkészítő kocsik és konténerek, az illatok pedig messzire szállnak. Amint beléptünk, balra a Lángos máshogy, jobbra a Zing Burger fogadott. Ha itt, ezek után, egyből lett volna egy betonfal, akkor is elégedett lettem volna, de ráadásul fal sem volt.

Zinget már ettünk múlt karácsonykor egy kirakódó vásáron a Váci utca környékén, nagyon finom volt, kizárólag azért hagytuk most ki, mert már ismerjük, de nem volt könnyű döntés. A Lángos máshogy árlistáján viszont kinéztem egy speciális, töltött változatot, megfogadtam, hogy egy ilyet kipróbálok, ha másképp nem is, legalább a végén, elvitelre.

A Zing után jobbra a Parázs Thai Soup & Wok, míg balra a Vespresso állt, ez utóbbi azonban sajnos zárva volt, pedig jól esett volna egy remek kávé, de ezt most így nem tudjuk véleményezni. Ettől függetlenül Pufi már itt eldöntötte, hogy nála a szembe szomszéd, a thai kaja lesz a befutó. Én még vártam a döntéssel. De éppen csak pár lépésnyit, a következő állomásig, ami a Mangalica és társai volt. Ez egyébként akár a Maffia kifőzdéje is lehetne, mert egy levágott disznófej ékesíti az utcafrontot. A mangalica után a Paneer zárta a sort, ami sajtkülönlegességeket kínál, minden formában és mennyiségben.

Ezt követően megálltunk középen, és percekig forogtunk, nézelődtünk, és gondolkodtunk, mi legyen a végső döntés. Elég nehéz volt választani, de életünkben ennél nagyobb gondunk ne legyen.

karavan_streetfood_2

Mindenből egy kicsi

A legjobb lehetőséget választottuk, mindenből egy kóstoló. Pufi tartotta voksát a thai kaja és a Parázs mellett fő étel gyanánt, én pedig szintén már lecövekeltem gondolatban a mangalica szendvicsem mellé, így ezek maradtak a fix kiindulási pontok. Ezután beterveztünk egy desszertet a Paneer-ból, és elvitelre egy töltött csodát a Lángos máshogy-ból. Szétváltunk becserkészni a zsákmányt. Sor nem volt szerencsére, egyik helyen sem kellett várni, egyből mondhattuk a rendelést, amíg pedig az elkészülésre vártunk leültünk, és elgondolkodtunk az alapötleten, hogy mennyire jó is ez, miért nem csinálták meg korábban, valamint miért nincs ilyen sok helyen? Tulajdonképpen ketten ültünk ugyanannál az asztalnál, de tök más étteremből és tök más jellegű kaját kértünk, mindenki amit szeretett volna. Ilyen még nem fordult elő velünk, és nagyon üdítő élmény volt.

karavan_streetfood_6

Mangalica és társai

Szeretem a finom puha, fűszeres húsokat, szívmelengető helyek nekem az ilyen és ehhez hasonló büfék. Már a táblák felirataitól ellágyultam: konfitált sertés tarja (2200,- Ft), kétkezes burger (1800,-Ft), grill hot-dog (1000,- Ft), tépett malac (1500,- Ft), oldalas chips baracklekvárral (1700,- Ft), és még sok egyéb hasonló gyönyörű szókapcsolat. Mondjuk az áraktól annyira nem lágyultam el, inkább befeszültem, de sajnos a jó minőségű kézműves termékek ilyen árfekvésen szoktak lenni. Mondjuk jár mindhez vagy házi chips vagy saláta is. Mivel azonban burjánzik a sok külföldi turista a belvárosban (így a Karavánban is), és élvezik a sok kis prémium kajáldát, grill bárt és romkocsmát, nyilván ez is megjelenik az árban.

A Karavánban egy egységnyi étel átlag ára kb. 1500,- Ft. Ez nem irreálisan drága, de mondjuk 900-1200 lenne “magyar” áron, a többi a turista plusz. Ugyanezt érzem itt, mint Szentendrén az Adriában, hogy igyekeznek az arany középutat megtalálni, és talán sikerült is. A szimplán más nemzetek vendégeinek szóló ár lenne a 2500-3500 Ft, tehát ne legyünk elégedetlenek. Illetve egy külvárosban lévő ehetetlen bódé-burger sincs már 600-800,- Ft alatt, ezt se felejtsük.

No de mit is kapunk itt a pénzünkért. A tépett malacot választottam, mely egy méretes szendvics, puha mangalica hússal, barbecue mártással, karamellizált hagymával és bébi spenóttal. Ez utóbbit mondjuk nem kértem bele, azt mondták, kicsit kesernyés tőle, azt én nem szeretem. Helyette kaptam ígéretet, hogy kicsit több hagyma és szósz kerül bele, plusz egy kis mustárral. A módosítási lehetőség tehát kipipálva, a két visszatérő nyűgöm közül, a másik azonban nem sikerült, a megvalósítás.

Karaván Streetfood Budapest - Mangalica és társai

Konkrétan megkaptam az alap szendvicset, spenóttal, plusz hagyma és mustár nélkül. Még a pultnál észrevettem, rákérdeztem, ez biztos nekem készült-e, mert én nem kértem bele a spenótot. Sűrű elnézéskérés, azonnali módosítás, spenót ki, plusz szósz azonban nem ment be, de ezért már nem volt pofám szólni. Illetve itt valahogy nem is tudtam haragudni a srácokra, mert haláli jó fejek voltak, elsztorizgattunk a készülés alatt. A pólójuk hátsó felirata kifejezetten tetszett: “Life is short, eat more” (az élet rövid, egyél többet). Szóval itt inkább a szimpatikus lazaság miatt nem úgy készült a szendvics, mint kértem, nem a nemtörődömség miatt, és egyből elnézést kértek és javították. Kaptam hozzá házi burgonya chipset is, ami mondjuk meleg nem volt, de azért friss és valóban házi, igazi krumpliból. Illetve kiszolgáláskor szóltak, hogy az teljesen natúr, ha akarom sózzam, de van a pulton speciális saját készítésű fűszer só, inkább azt javasolják, nem csípős. Kipróbáltam, tényleg finom volt.

Leültem a szendvicsemmel, kicsit simogattam, gyönyörködtem benne, aztán beleharaptam. A zsömi nagyon rendben volt. Puha, meleg, kicsit meggrillezett, friss és a legkevésbé sem fojtó. Ez ritka, sokszor ezen bukik el egy burger vagy szendvics. A hús benne valóban tépett, puha, omlós és nagyon finom. A hagyma nekem kicsit túl sok volt, és túl nagy darabokban, de ez szubjektív, a szósz pedig kicsit kevés, de előre szóltak, hogy spenót nélkül szárazabb lesz (viszont ezért beszéltük a plusz mustárról ami meg kimaradt). Az összkép azonban nagyon rendben volt, tényleg ez ízes, hand-made, és valóban tartalmas szendvicset kaptam, nem csak mutatóban volt benne a hús. A chips is remekül illett hozzá, de én valami tejfölös mártogatót még el tudtam volna képzelni.

Karaván Streetfood Budapest - Mangalica és társai

Összességében elégedett voltam, nagyon finom szendvicset kaptam, tele volt tartalommal és remek íze volt. Nem volt hibátlan, és a kiszolgálásba is csúszott némi fennakadás, de az étel finom volt a srácok meg disznó, ööö marha jó fejek, akik adják. Ami azonban meglepett, hogy annak ellenére, hogy nem vagyok egy Bud Spencer alkat, simán lecsúszott a szendvics a chipssel, és nem lettem dugig. Tény, hogy volt már vagy este fél hat, és aznap még nem nagyon ettem, de akkor is. Éh gyomorra egy vékonyabb embert sem üt ki, mi lehet egy melákkal. De mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez volt a legkisebb szendvicsük, feltételezem, ezt más előételnek vagy desszertnek eszi. És különben is, nézzük a pozitív oldalát, legalább maradt hely bennem még további kóstolásra is.

Lángos Máshogy

Eredetileg elvitelre terveztem, de mivel a vártnál több hely maradt bennem, helyi fogyasztás mellett döntöttem a lángossal kapcsolatban. Vannak sima változatok, biztos az is remek, de az van a Balatonon is, majd eszek ott. Mondjuk az, hogy egy sima 440,- sajttal és tejföllel már 690,- az is visszatartó erő volt az alap változatoktól, mert itt azért erősebben értődik a turisztikai felár, mint a többieknél. Ehhez képest pedig csak egy százassal drágább, 790,- Ft a töltött, inkább az választottam. Csirkepaprikás, grill kolbász és húsragu a választható tartalom, én ez utóbbinál tettem le a karavan_streetfood_14voksom. Hátul a pulton sorakoznak a friss, félgömb alakú tészta kupacok, abból készülnek rendeléskor a lángosok frissen, nem a csöpögtetőn állnak órák óta mint ahogyan azt a magyar tenger mellett igen gyakran látni. Az én változatomhoz kiterítette a hölgy a tésztát, megkente alaposan húskrémmel, feltekerte és olajba dobta. Az egyetlen, ami megriasztott a becsült várakozási idő volt, azt mondta, 10-15 perc lesz, bár mondjuk inkább legyen rendesen átsütve, minthogy nyers tésztát kapjak.

Vártunk türelemmel. Illetve annyira nem türelemmel, mert addig Pufi hátrament, és hozott egy sajtos desszertet a Paneer-ból, amit közben elfogyasztottunk, persze kizárólag unaloműzés gyanánt. Finom volt ez is, de majd Pufi részletezi, az ára mondjuk ennek is kicsit mellbevágó, 620,- Ft de azért megérte. Aztán pedig végre megérkezett a töltött lángos. Már eleve a tálalás nagyon szimpatikus volt. A vége le volt vágva, hogy belelássunk, és hogy könnyebben legyen fogyasztható. Egy kis papír tálcán kaptuk, a nagyobb lángos test egy szalvétával volt körbe csavarva, amivel jól fogható és ehető, illetve mellé kaptunk felár és előzetes tájékoztatás nélkül egy nagy tégely tejfölt. Nagyon rendben volt az egész, már látványra is. Elég forró volt, lassan haladtunk vele, de annál nagyobb élvezettel. A tejfölbe mártogatva az omlós lágy tészta a fűszeres húsos töltelékkel isteni elegyet alkotott, tényleg nagyon finom volt.

Nem volt erőszakos a fűszerezés, de nem is egy üres bolti húskrémet kaptunk, a lángos tészta pedig nem csöpögött az olajtól, mint annyi más helyen. Kicsit körülményesebb, de abszolút ehető két kézzel, akár sétálás közben is, egyikben a tejfölös tálkát, másikban a töltött lángos hengert fogva. Ahogy mondtam, 790,- Ft a termék, ennyit abszolút megér, eléggé laktató. Ennek azért már az utolsó falatait nem tudtam megenni, de mentségemre legyen mondva, bőven 100 kiló alatt vagyok (meg bőven 90 alatt is), és már bennem volt egy malac burger, egy marék chips,  meg egy fél sajtdesszert. Egyébként akár csak ezért megéri ide eljönni, ár/érték arányban talán a leggazdaságosabb, ha az ember sokat nem akar költeni, de szeretne egy finom és tartalmas kaját.

Zing burger

Ez most kimaradt sajnos, de muszáj lesz pótolni mihamarabb. Alig fél éve ettünk már Zing burgert a városban, nagyon finom volt, ízes, szaftos, emberes méret. Az alap street burger 990,- Ft ami elég soknak tűnik, de ilyenkor mindig jussanak eszünkbe a meki féle gyorséttermek, ahol 2-4e Ft-ot simán kifizet az ember a kétes eredetű, és nem túlzottan top minőségű kajára, ott valahogy meg lettünk már jó ideje vezetve, és nem nézzük az árakat. Egy ilyen “alap” szendvics egy hölgynek vagy kisebb úrnak simán elég lehet, de vannak durvábbak is: chili 1190,-, BBQ és original 1350,-, valamint a legdurvább guitar hero 1650,- de ez gyerekfej magas, dupla hússal. Mindent kérhetünk hasábbal is +250,- Ft-ért, vagy akár plusz hússal is további 400,- Ft-os felárral. Ha egy alap burgert veszünk krumplival, 1240,- Ft-ot kóstál, de messze leveri ízben és mennyiségben a gyorséttermi változatokat. Bár most kimaradt, de biztos eszünk még a Zing Burgerben, remélem hamarabb, mint gondolnám.

karavan_streetfood_3

 

pufi_velemeny_start

Pufi a Karavánban

 A Kazinczy utcai Karavánban tett látogatás remek élmény volt. Az állandó diéták egyikének a kellős közepén járva, már a színházban kiborultam. A három felvonásos darab két szünetében még a színházi büfében kapható, különösebb gasztro élménynek nem tekinthető, enyhén szikkadt bécsi perec látványa is felborzolta az idegrendszerem, nem beszélve a mignonokról és a retro rántott húsos zsömlékről.

Így mire a Karavánba értünk, korgó gyomorral, ízek után sóvárogva, már alig bírtam magammal. Ilyen állapotban a belvárosi foghíj telken elém táruló látvány úgy tűnt, maga a kulináris mennyország. Ahogy a különböző stílusú street food-ot kínáló bódék és lakóautók egymás mellett, szépen felsorakozva, ínycsiklandó, illatos gőzt árasztva hívogatják az embert, az a fogyókúra azonnali halálát jelenti.

Ezt a nagyszerű élményt csak fokozza, hogy ahogy belépünk az udvarba, azonnal átragad ránk egyfajta nagyvilági, elfogadó, multikulti hangulat. A kisebb és nagyobb asztalok, pultok és sörpadok mellett ücsörgő vendégek összetétele rendkívül vegyes. Sok a külföldi hang körülöttünk, de magyarok is szép számmal vannak, fiatalok, de még ősz hajúak is vegyesen. A hangulat egyértelműen vidám, ami a Karaván „kocsijaiban” dolgozókra is igaz. Minden kocsinál rendkívül kedves, fiatalos, vidám kiszolgálással találkoztunk. Minden árus egyértelműen segítőkész és laza volt, sehol nem éreztem a sok helyen jellemző: „kinézlek, mert ilyen vagy olyan vagy” hozzáállást, és ez a vendégekre is igaz. Itt mindenkit szívesen látnak, kedvesen fogadnak.

Parázs Thai Soup & Wok

Mivel sóvárogtam az erőteljes ízek után, elsőre megtetszett a Parázs Thai Soup & Wok kocsija. A Parázs neve jól cseng a thai ízek kedvelőinek körében, rendes, „beülős” éttermük is megtalálható a Kazinczy utcában egy kicsit arrébb, itt pedig „to go” jelleggel próbálhatjuk ki a finomságokat. Alapvetően a kínálat a Pad Thai-ra koncentrál, amit kérhetünk simán, csirkével vagy rákkal, illetve választhatunk pirított rizses (Pad Thai Koong), vagy pirított rizstésztás (Pad Thai Kai) alapot hozzá. Emellett található még az étlapon Thai tésztaleves szintén variálható hozzávalókkal, illetve csirke satay.

karavan_streetfood_4

A Pad Thai árai változattól függően 1500-2000 Ft között mozognak. Én egy csirkés, tésztás verzióra szavaztam. A wok mögött álló thai szakács még az előző vendég ételével volt elfoglalva, de kb. 2 percen belül nekilátott az én rendelésemnek és mindennel együtt kb 5 perc alatt el is készült vele.

A Pad Thai helyes kis elviteles dobozban érkezik, nem tányéron, ami nagyon hasznosnak bizonyult, ugyanis az adag emberes, tehát a maradékot így könnyen haza tudtuk vinni. A doboz mellé előzékenyen, külön kérés nélkül kapunk műanyag villát és evőpálcikát is, ki mennyire autentikusan szereti. A tálalás még így dobozban is hívogató, a tészta tetején jelentős mennyiségű tört mogyoró és egy gerezd citrom is helyet foglal. Az egész egy friss, gőzölgő, illatos csoda.

karavan_streetfood_11

Az első falatok elkápráztatnak, egy klasszikust idézve „az ízek szétrobbannak a számban”. Remek, mégsem tolakodó fűszerezés, a tészta, a zöldségek és a husi éppen megfelelő arányban keverednek. Az egyetlen gondom az volt, hogy néhány falat után telítődtem, de ez az ételre nézve szintén pozitívum, hiszen azt jelenti, hogy egy méretesebb, nagy étvágyú vendég is jól lakhat ezzel az adaggal.

Jöhet a desszert, arra azért mindig marad egy kis tartalék hely a pociban. Ahogy a klasszikusnak számító Karácsony Artúr rajzfilmben elhangzik: „Masnira mindig van idő”, én is így vagyok a finom, könnyű desszertekkel.

karavan_streetfood_7

Paneer

Első körben a „Lángos máshogy” kínálatában található Túró Rudis túrófánkkal szemeztem, de a Pad Thai után inkább valami könnyebbet kerestünk. A Paneer-nál találtunk karavan_streetfood_15rá.karavan_streetfood_13 Itt az étlapon minden sajtból van (stílusosan Demjén Rózsi Sajtból van a hold c. nótáját kéne bömböltetni a kocsiból – sorry a trollkodásért, Mr. Ropi). Lehet kapni náluk vagy 5-6 fajta különböző rántott és grillezett sajtot salátával sült krumplival, Spatzle elnevezésű, osztrák eredetű sajtos galuskát, sajtos melegszendvicset és rántott sajtos burgert is. Ezeket most nem próbáltuk, azonban a másoknak kiadott adagok nem tűntek túlzottan nagynak, ellenben kicsit drágának. Persze lehet, hogy a zsíros sajtokból egy ekkora adag is elég az ember gyomrának, nem tudjuk, legközelebb megpróbáljuk és kiderül.

Mi most egy Raspberry Cheesecake-re, azaz málnás sajttortára szavaztunk. Persze ez jelen esetben inkább pohárkrém, mint torta, de ízeiben hozza a klasszikus amerikai sajttorták világát. Azoknak, akik a masszívabb desszert élményre buknak, a cheesecake kapható még Nutellás-mogyorós verzióban is.

A kis műanyag pohárban szépen elrendezve csücsülnek egymáson a különböző rétegek: piskóta, édes málna szósz és lágy sajtkrém. Az egész igazán finom és könnyű. Az első gondolatom az volt, hogy pontosan eltalálták az ízlésem, az összhatás se nem túl savanyú, se nem túl édes, krémes és könnyű. Ez pont egy olyan desszert, amit egy zsíros, mangalicás, lángosos, húsos és fojtó tésztás jóllakás után kíván az ember. Az egyetlen negatívum talán itt is az ár. 620,- forint a kis pohárnyi krém. De végül is megéri.

Jól laktunk és jól éreztünk magunkat a Karavánban. Mindenképpen vissza fogunk térni, akár télen is, hiszen a hideg időkre fix tetővel látják el a helyet, amit nyáron kellemes kis napernyőkre cserélnek, így adott az igazi „street” hangulat, amiről viszont még hóesés esetén sem kell lemondanunk.

karavan_streetfood_16

pufi_velemeny_end

Összességében nagyon kellemes és nagyvilági

A Karaván olyan, mint az egész országnak kellene lennie. Keveredik itt fehér sajt, sárga tészta, barna hús és fekete kávé, jól megférve egymással, remek elegyet alkotva, íz, illat, és jókedv kavalkádban. Angol, német, spanyol hangokat hallottunk a magyar mellett, tehát aki mondjuk pár buszjegy áráért külföldön szeretné érezni magát, a régi erőltetett fa-poén szerint, utazzon el a járda-szigetekre, ide a Karavánhoz. Itt kap egy csipetnyit a nagyvilágból, a minőségi street food, a különböző népcsoportok, és a laza, elfogadó, egymással jól megférő felfogásból egyaránt. Illetve ha ez a cél, akár angol fiúkkal, vagy spanyol lányokkal is ismerkedhet, ami facér állapotban vélhetőleg további érv ami a hely mellett szól.

Összességében nagyon kellemes hangulat (és illat) lengi körbe az egész Karavánt. Megmondom őszintén, soha nem értettem azokat, akik kifejezetten vágynak a belvárosban lakni, de ezt az egyet elfogadható érvnek tartom, az ilyen helyek közelsége miatt. Ha az ember csak kisétál a kapun, végig sétál a belvárosi utcákon, és mindenhol ilyen helyekbe bukkan, melynek hatására és közreműködésével kellemes fröccsökkel és kulináris műalkotásokkal a kezében sétálgathat, az valóban egy olyan előny, melyet a külváros nem tud megadni. Azt azonban kifejezetten sérelmezem, hogy ilyen nem volt, mikor mi fiatalok voltunk. Mikor mi 20 évesen csatangoltunk a városban, miért City Grill és meki volt a csúcs? Meg a bódé burgerek és holt dogok? Miért nem volt minden sarkon egy ilyen grill, wok, burger, steak vagy lángos csoda? De sebaj, annyira öregek még nem vagyunk, fokozatosan bepótoljuk a kimaradt élvezeteket, és itt még csak ki sem néznek minket, annak ellenére sem, hogy nem a koleszból jöttünk át.

karavan_streetfood_5

Pro: sok jó kaja és sok jó ember kis helyen, thai, lángos, burger, mangalica, sajt különlegességek, fiatalos hangulat, kellemes környezet, télen-nyáron elérhető, nagyon jó fej kiszolgálók

Kontra: az árakban 10-20%-os mértékben érződik a sok turista jelenléte, nem igazán kontra, de hátul van még hely, 2-3 kocsi még beférne, további kínálattal

Mindenkinek ajánlott tehát a Karaván, akár 30 felett, akinek kimaradtak ezek az élmények a 20-as éveiben, akár 30 alatt, aki szereti a laza helyeket változatos jó kajákkal. Irány a karaván!

Cím: 1075, Budapest, Kazinczy u. 18

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *