Star Wars Episode 7 – Az ébredő erő

Facebookpinterest

Elöljáróban leszögezném, hogy nem vagyok keményvonalas Star Wars fan. Nagyon szeretem a filmet, az egész univerzumot, meg úgy a jelenséget magát, és minden részt láttam többször is, több változatban. Keményvonalas azonban mégsem vagyok, mert nem ezzel kelek és fekszem, nem ez a csengőhangom és nem ez a számítógép hátterem, nem láttam visszafelé és kikockázva is minden részt, és nem szerveztem mondjuk aláírás gyűjtést még egyetlen Star Wars filmben dolgozó alkalmazott ellen sem, hogy tiltsák ki a naprendszerből, egyetlen apró baki miatt.  Épp csak annyira vagyok Star Wars fan, mint amennyire korunk technika közeli emberének illik és elvárható. Épp annyira, hogy kb. egy hónapja, mikor a jegyek árusítását megkezdték, voltam olyan lelkes és szemfüles, hogy meg is vásároltam a két jegyünket az ország második IMAX3D vetítésére, 2015. december 18.-án 10 órára.

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

© 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

A foglaláskor még úgy tűnt, hogy ez lesz a második IMAX3D vetítés az országban, aztán később kiderült, hogy a harmadik. A magyar modell szerint a jegyértékesítés ugyanis ismét olyan profin zajlott, hogy a szerverek felmondták a szolgálatot, és az első, 0:01-es vetítésre már eladott jegyeket is újra értékesítették. A külön öröm ebben az, hogy a Star Wars 7 azon ritka előadások közé tartozik, amire nem lehet IMAX jegyet foglalni, csak vásárolni, tehát már ott a neten azonnal fizetni is kellett, így tehát az érintettek nem csak a jegyük, de a pénzük után is futhattak. Ez ahogy hallottam úgy lett orvosolva, hogy még egy hajlani vetítést beraktak, 3 órára, és ezen a két időponton osztották szét az embereket. Így akkor már csak azt kellett leharcolni, hogy kinek jár a 0:01-es időpont, mert nyilván az egyfajta kiváltságos érzés is, a probléma tehát csak félig lett megoldva a két vetítési időponttal. Mindenesetre vélhetőleg rendben lezajlott a ma hajnal, mert délelőtt fél 10-kor nem voltak romokban az IMAX bútorai, és vérfoltokat sem láttunk sehol.

 / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

Itt még mi sem tudtuk, kit rejt ez a fekete maszk / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

Ezek az időpontok minket azonban úgysem érintettek, két gyerek mellett elég nehéz lenne éjfélkor ketten moziba menni, még ezt a délelőttöt is horror volt megoldani, de végül sikerült. Az ezt megelőző napokban olyan ámokfutást végeztünk munka és egyéb feladatok terén, hogy ez az egy nap beleférjen (mai divatos és trendi szóval “ÉN pillanat”), hogy az utolsó munkanapon, mikor a gyerekek még iskolában és oviban vannak, megengedjük magunknak ezt a luxust. Aztán úgyis végünk lesz két hétig.

Nyilván az sem kis izgalom volt, hogy lehetőleg 9:30-ig úgy odaérjünk a tőlünk elég távol lévő IMAX-be, hogy minden gyerek szépen egyben és kapkodás nélkül beérjen az isibe és az oviba, minden utolsó napra szükséges perifériával együtt, úgy mint alvós állat, kedvenc játék, süti és ital a bulira, Violetta frizura beszárítás, Frozenes szoknya, és a többi. De sikerült. 9:30-kor ott is voltunk az IMAX-ben, ahol még egy gyors munka találkozót is le kellett rendeznem, de aztán álltunk is be a büféhez. És itt következett az idei, ugyan nem első, de legerősebb Önkritikai pillanat, észrevettük ugyanis, hogy kapható Star Wars figurás pohár!

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

4 féle pohár és 5 féle figura közül választhatunk a büfében, külön 1300,- menü mellé 900,- Ft-os áron

Ugyanis minden szülő bosszankodik, amikor a gyerek Frozenes meg Violettás cuccokat akar, ami tök ugyan olyan, mint bármelyik másik, csak az adott Disney minta és brand (na meg a jogdíj) miatt háromszor annyiba kerül. Nos, ez a hőbörgő elmélet ott dől meg, amikor 900,- Ft-ért árulnak menüben (külön még drágább, 1.300,- Ft) Star Wars figurás poharat, ráadásul sokfélét, hogy még választani is nehéz legyen.

A hóbort tehát marad, csak a rajongás tárgya változik, úgyhogy apukák és anyukák több megértéssel az aktuális trendekkel szemben, mi is voltunk (vagyunk) gyerekek. Persze mi sem tudtuk megállni, berendeltük a páros SW7 menünket, két figurás pohárral, nagy popcornnal és két üdítővel (3410,-Ft -200,-Ft a két jegyen lévő kuponnal). Korrekt módon (illetve kapacitás különbség miatt) az üdítőt ráadásul nem is a díszpoharakba töltik, hanem külön, az eldobható papír poharakba, így vadi új, szép tiszta pohárkákat vihet magával az ember, nem csöpögteti végig a várost a film után azért csak beesett sos munkák során. (Gondolkodom is rajta erősen, hogy elteszem most őket egy légmentesen lezárható dobozba, és nyugdíjas koromban felteszem az ebay-re, mint vadi új SW7 premier poharakat. Feltételezem többet kapnék értük, mint amennyi 5-10 évi nyugdíjam lesz.)

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

Szerzeményeink a hazaérkezés után.

Megvolt hát a jegyünk és a Star Wars menünk, indultunk is a nézőtér felé. Illetve csak indultunk volna, mert kilométeres sor állt, de tényleg, a lépcső tetejéig ért, mert itt is profin szervezve egyetlen kapun engedték be az embereket.

Beálltunk hát a sor végére, de mivel szerencsére hamarosan ők is kapcsoltak, és még egy kaput nyitottak, így viszonylag hamar bejutottunk. Illetve jutottunk volna, mert felcsattantunk a jegykezelőnél, ugyanis nem kaptunk szemüveget. Volt bennem némi félsz az előre fizetett jegyeinkkel kapcsolatban, az újraértékesítési botrány, és a lapok mérete miatt is, mivel az előre letöltött és A4-es lapra nyomtatott jegyeink akkorák voltak, mint egy postai sárga csekk, biztos voltam benne, lesz velük valami baj a belépésnél. Gond az volt is, azonban nem a méretükkel.

Az elmúlt fél évben ugyanis nem jártunk az IMAX-ben, mert nem volt olyan film, ami ennyire érdekelt volna, azonban mint kiderült, nyáron módosítottak, és most már nem a visszaadandó szemüveg jár, hanem elhozható modellel dolgozik már az IMAX is. (Korábban higiéniai balhék voltak külföldön, nem tisztították a szemüvegeket, voltak fertőző szemgyulladások, bezárással fenyegettek, gondolom itt ezt nem vártuk meg, és mivel tisztítás itt sem volt, világszinten a saját, megtartható szemüvegre váltottak.)

Mi azonban nem olyan jegyet vettünk amihez jár szemüveg, lévén hogy ezt nem tudtam, a másodpercenként fogyó jegyek online rendelésekor meg nem nagyon volt időm a változásokat és az aktuális működési rendszert olvasgatni. Ettől függetlenül persze beengedtek szerencsére, csak volt még egy futásom vissza a lenti egyes pénztárhoz, ahol soron kívül vásárolhattam két darab IMAX3D szemüveget összesen 580,- Ft-ért, hogy teljes legyen a 3D élmény. Túl voltunk rajta, bejutottunk végre.

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

A sor! Nem, nem a jegyvásárláshoz, és még csak nem is a büféhez, simán csak a bejutáshoz.

Ekkorra azonban már két notebook is volt nálam munka miatt (otthoni induláskor még egy se, és elvileg ma nem is dolgoztam), illetve két pohár ital, két üres ajándék pohár, két szemüveg, egy nagy popcorn, és még egy nagy nachos is, mindehhez pedig változatlanul csak négy kezünk, ezért elég nehezen ültünk le, de ez is sikerült.

2015. 12. 18.-án 9:58-kor bent ültünk a teremben a Star Wars 7 – Ébredő erő első emberi időpontban adott magyarországi IMAX premierjén. Ettől minden fejturkász beájulna a gyönyörtől, mert mi ez, ha nem egy mega giga hyper biturbó ÉN PILLANAT! 🙂

ÉS ELINDULT! A 28 perc reklám! Ezeket általános esetben sem szeretem, de most aztán főleg nem. Pisilni is elfelejtettünk kimenni a szemüveg balhé és a sok csomag miatt, és most már nem is akartam, mert közben tuti elindult volna a film, és ha nem látom az első másodperctől kezdve, egy ekkora szervezési csúcsteljesítmény után, akkor idegbajt kaptam volna az biztos! Egyre feszültebben teltek tehát a pillanatok, és bár szerencsére a WC kihagyás a film alatt nem okozott gondot, azért a végeláthatatlan reklám tenger ettől még nem volt elviselhetőbb. De aztán egyszer csak elindult, 10:28-kor megszólalt a jól ismert hang, és megjelentek a képernyőn úszó betűk. Rázott a hideg, de tényleg, és nem a klímától!

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

“…We are home!” / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

!!!FONTOS!!! SPOILER FIGYELMEZTETÉS!

Nem sajtó vetítésen voltam, nyilvános előadást láttam, nincs már hírzárlat sem, de mivel azért mégiscsak az elsők között voltam, ezért vélhetőleg még nagyon sokan nem látták a 7. Star Wars részt. Nyilván már az egész internet felrobbant, és alig lehet elkerülni az erről szóló információkat, de mivel nekem az előadás előtt sikerült, ezért másnak is meg szeretném adni azt a lehetőséget, hogy a történet fordulataival csak a mozivászon előtt szembesüljön. A filmről azonban nem tudok úgy írni, hogy nem beszélek a tartalomról semmit, ezért itt és most mindenkit figyelmeztetek, hogy a szöveg jelölt részei a Star Wars 7 – Ébredő erő történetszálából is tartalmaz részeket és információkat. Aki maga szeretné mindezt a vásznon felfedezni, az ne olvassa el a megjelölt blokkot, csak miután megnézte a filmet.

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

!!!SPOILER KEZDETE!!!

A film elején a két főhős Finn a rohamosztagos (John Boyega), és Rey a roncsvadász (Daisy Ridley) rövid előéletének és egymásra találásának lehetünk szemtanúi, de szerencsére gyorsan és látványosan, abszolút nem túlnyújtva. Az Első Rend (a Galaktikus Birodalom utód szervezete) hatalmas erőkkel keresi Luke Skywalkert, az utolsó élő Jedi-t, aki hosszú ideje eltűnt. Őt keresik a lázadók is, azaz Leia tábornok vezetésével az Új köztársaságért harcoló ellenállók.

A kulcs szerep most is rögtön egy droid kezébe (tárolójába) kerül, mint ahogyan R2-D2 esetében annak idején (sok egyéb hasonló áthallás is van a korábbi részekkel), az aktuális robothős pedig a BB-8 névre hallgató kis cuki gömb alakú guruló fémlény. Míg Rey a napi túlélésért küzd robot és űrhajóroncsokban kutatva használható alkatrészekért, addig Finn élete eddigi legnagyobb lelki harcát vívja, önmagával. Első bevetésén ugyanis a parancs ellenére nem képes részt venni az ártatlan civilek lemészárolásában, így hamar meg is születik benne a felfedezés, hogy ő nem a rohamosztagosok közé való. Fejébe is veszi, hogy kiszabadítja az éppen általa is megjárt bevetésen foglyul ejtett Poe Dameron-t (Oscar Isaac), az ellenállás legjobb pilótáját, és vele szökteti meg magát az Első Rend hadseregétől. A mentőakció persze balul sül el, és csúnya lezuhanás lesz a vége, Poe eltűnik, Finn pedig egyedül vághat neki a sivatagnak.

© 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

BB-8 az új cuki robot, aki vicces de nem idétlen mint Jar Jar volt / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

Rey mindeközben adott napi fejadagját fogyasztja, melyet a leadott roncsokért kapott, miközben zajt hall, és sikerül is összefutnia a fent nevezett BB-8-el, valamint egyben meg is menteni őt egy másik roncsvadász karmaiból. A kis droid, a rohamosztagos Finn által is megjárt bevetés elől szökött, mert gazdája Poe fontos csomagot bízott rá, ami nem más, mint a Luke Skywalker hollétét tartalmazó térkép részlet. Poe-t viszont elfogták (illetve párhuzamos szálon éppen Finn menti), így BB-8 csak bolyongott magányosan, egészen eddig. Rey felkarolja, és innentől kezdve együtt járják a kietlen sivatagot, azonban nem tart ez sokáig, mert a roncstáborban összefutnak Rey-el, és indul a közös kaland. Hamar kiderül, hogy a robot fontos információt szállít, és ezt el kell juttatni az ellenállókhoz, valamint távol tartani tőle az Első Rendet. És innen indulnak is az izgalmak.

!!!SPOILER VÉGE!!!

 / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

Ez az egyetlen ami nekem nem tetszett: ennek a srácnak nem kellett volna lézerkardot használnia, az a Jedi-k kiváltsága! / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

Ennél sokkal többet nem is szeretnék elárulni a filmből, ennyi pedig az első 10-15 percben ki is derül, tehát sokat még annak sem rontottam az összképen, aki eddig nem látta a filmet. És akkor most a bevezető és a rövid elő tartalom után jöjjön végre az értékelés.

A vélemény

Azt gondolom nem túlzok vele ha azt mondom, hogy ez a Star Wars 7 az eddig készült messze legjobb csillagok háborúja film! Nyilván ízlések és pofonok, nyilván minden fanatikus végig fogja kockázni a filmet, és tucatnyi hibát talál majd, de ez kb. a halála is az egésznek. Nincs erre szükség! A Star Wars is, mint minden más film a szórakoztatás céljából jött létre, szórakozni kell rajta, és nem elemezgetni, mint egy matekpéldát!

Ez a film pedig a minőségi szórakoztatás iskolapéldája. Egyetlen olyan pillanatra sem emlékszem a 2 óra 15 percből, amikor lankadt volna a figyelmem, vagy érdeklődésem vesztettem volna. Folyamatosan akció zajlik a képernyőn, vagy ha éppen nem, akkor fontos történet vezetést láthatunk. Ezeket pedig olyan könnyedséggel kötik át egymásba, hogy az ember nem is érzi, hol kezdődött és hol ért véget az akció. Nem egyszer előfordul olyan is, hogy amint véget ér, azonnal kezdődik is egy új, mint amikor pl. (SPOILER kezdete) Han Solo-t és Csubakkát elfogják egy akciót követően az Első Rend katonái, azonban, amint vinnék őket az űrhajóba jön az Ellenállás flottája, és indul az újabb gigászi harc. Ez pl. a sok közül az egyik legjobb jelenete a filmnek. (SPOILER vége)

 / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

A két főhős eseménydús találkozása / © 2014 Lucasfilm Ltd. TM. All Right Reserved

A történetmesélési és akció részeket pedig időnként megtöri egy humoros, mégsem debil poén, abszolút a történetbe illeszkedően. Ilyen például, amikor (SPOILER kezdete) a kis BB-8 droid mutat egy oké jelet gázlánggal, Csubi nyújtja Han Solo kabátját, mert mennek ki a hidegbe, vagy, amikor Solo kapitány a fejével biccentgetett Finn felé, mert mögötte éppen Rey mászik. (SPOILER vége) Összességében azonban elmondható, hogy a film nem próbál erőszakosan és mindenáron vicces lenni, amit én speciel leginkább az első részben utáltam. Sok mindenben nem értek egyet a fröcsögő fanatikusokkal, de hogy Jar Jar Binks idétlen figurája a Star Wars saga egyik mélypontja, az biztos. Továbbá leginkább az első, és némileg a második rész bubblegum színű világa, és romantikus jelenetei olyan messze állnak szerintem a SW univerzumtól, mint Berki Krisztián a bölcsészdiplomától.

Biztos itt is lehet hibát találni, biztos itt is lesz ami nem tetszik mindenkinek, azonban a Star Wars világa akkora tömegeket mozgat meg, hogy ennyi embernek nem is lehet megfelelni. Én azonban azt gondolom, J. J. Abrams remekül tette a dolgát, és olyan produktumot tett le az asztalra, amin a legdurvább kritikusok is ellágyulnak. Még nem láttam a visszhangokat, ezek elolvasása előtt akartam én megírni a posztomat, mint ahogyan nem figyeltem a leleplező, kiszivárogtató tartalmakat sem, hogy minden ott derüljön ki a moziban.

Engem beszippantott, felemelt, elrepített, földhöz vágott, és sorolhatnék még tucatnyi jelzőt. Néha ordítani támadt volna kedvem egy-egy jelenetnél, hogy “ezt megkaptad te rohadék!”, vagy “ez az srácok!”. Nem pontosan értem, hogy a mozi miért nem tetszés nyilvánítós műfaj, mert nekem erős késztetésem volt erre. Értem én, hogy nem interaktív, de a tett a fontos, nem az, hogy látja-e bárki. Márpedig ha egy színházba bejön egy tisztelt és szeretett nagy színész, vastapsot kap, ugyan ezt tettem volna én is itt, mikor megjelent Harrison Ford a vásznon. Gyermekkorom hőse visszaidézte egy pillanatra a fiatalságom, most pedig már nekem is két gyerekem van. A hihetetlenül látványos akción, a kellő mértékű, valóban vicces humoron és fantasztikus történetmesélésen túl, ez az egész alkotás egy érzelmi hullámvasút is annak, aki az első megjelent részek idején született, vagy ezen időszakban nőtt fel.

És nem gondolnám azt, hogy könnyen lekenyerezhető vagyok, mert előfordult már olyan színdarab is amiről kijöttem, olyan rossz volt, TV-ben pedig szinte semmit nem nézek meg, annyira nem kötnek le a mostanában futó bárgyú baromságok (tisztelet a kivételnek). Itt azonban szavakat se tudnék találni. Nincs időhúzás, nincs látványos, de öncélú akció, nincs nyálas romantika, nincsenek oda nem illő lények vagy történések. Az egész film borzalmasan tömény, de a szó legjobb értelmében. Csak küldi-küldi az ember felé az információt, képeket, élményeket, és teljesen magával sodor az egész.

Az én egyetlen kritikai észrevételem, hogy Finn, a rohamosztagos szerintem nem használhatott volna lézerkardot. Ez eddig kizárólag a Jedi-k kiváltsága volt, gyakorlással és rátermettséggel ki kellett érdemelni. Sokkal nagyobb misztikum volt. Most meg holmi jöttmentek csak úgy “NI-t mondhatnak az öregeknek”, hát milyen világot élünk!

Értem én, hogy meg kellett oldani, hogy akkor és ott legyen a kard ahol, és más nem jöhetett szóba, nekem ez a megoldás akkor sem tetszik, de ezt tényleg már csak akkor említeném, ha nagyon szőrszálhasogatónak kell lenni. Még mindig nagyságrendekkel jobb itt minden, mint az 1-3 részek romantikája, Jar Jar majomkodása, vagy a sokszor alkalmazott és borzalmasan elnyújtott, igazán jelentős funkcióval nem bíró Jedi tanács tárgyalási jelenetei. A korábbi részekben én ezeket viseltem a legnehezebben.

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

Ez a rész azonban nem csak a már elvárható látványvilág terén hozza a maximumot, hanem akcióban, izgalomban és történet vezetésben is. Levegő után kapkod az ember a jelenetek közben, de szó szerint. A moziban a légy zümmögését is meg lehetett hallani, a film után pedig hosszú percekig döbbent csend uralkodott a nézőtéren, az emberek nem kezdtek el készülődni, és nem tudtak szóhoz jutni sem.

Nagyon nagy hatással volt ránk is az új Star Wars film. Borzasztóan közhelyesnek hangzik, de ez a mozi az első perctől beszippant, és az utolsó percig nem is enged el. Sőt, még azután sem. Órákig a hatása alatt álltam volna, ha nem törte volna meg ezt az idillt, hogy utána rohanni kellett dolgozni, aztán meg időre az oviba-isibe. Tartok tőle, hogy még egy mozis megnézés lesz ebből. 🙂

Azt azonban bizton kijelenthetem, hogy minden idők egyik legmeghatározóbb mozi élményében volt ma részem. Nem tudom eldönteni, hogy ez, vagy az Avatar áll-e az első helyen, de azt hiszem inkább a SW7. Az Avatar is lenyűgöző volt, ott is egy jól felépített és kigondolt történetet kaptunk, de hatalmas többletet adott hozzá, hogy az volt az első igazi IMAX3D élmény sokaknak, és talán már csak ez is elvitte a hátán az egész produkciót, itt azonban a történelem egy jelentős részét kaphattuk meg újra.

És ezt lehet túlzásnak nevezni, de nem az. Az első, illetve negyedik rész 1977. május 25.-i megjelenése abszolút megelőzte a korát. Itt nem láthattunk merevlemez mobil racket a falon az űrhajókban, mint még 2000 körül is a filmekben, illetve egyéb hasonló blődli megoldásokat. Hiba persze akadt mindegyikben, de akkor is másfél év híján 40 éve létezik és él a Star Wars univerzum, és most így hirtelen nem jut eszembe más olyan szórakoztatóipari alkotás, ami ekkora múltat tudhatna maga mögött, ráadásul ehhez méltó tartalommal.

Star Wars episode 7 - Az ébredő erő

Ebből a szempontból pedig én speciel úgy gondolom, a Disney-nek való értékesítés egy remek ötlet volt George Lucas-tól, és nem csak anyagilag. Ha a Star Wars már eddig is ilyen szép kort megélt, miért ne tennénk rá kísérletet, hogy halhatatlan legyen, és még akkor is jelenjenek meg epizódok, mikor már valóban űrhajóval járunk. Erre pedig a szórakoztatóipar (meg úgy kb. minden) területén a legjobb választás a Disney, aki szintén nem két perces múlttal rendelkezik, sőt, saját alapítóját és névadóját is túlélte már, és nyilván erre is gondolhatott Lucas az értékesítés során.

Mert nem, a városi legendákkal ellentétben nincs hibernálva Mr. Disney, sajnos 1966. december 15. elhunyt, azonban az 1923-ban alapított The Walt Disney Company látott már egyet és mást, és ez az álomvilág a mai naptól azt hiszem fényesebb, mint valaha. Köszönjük George Lucas, köszönjük J. J. Abrams, köszönjük Disney, ez nagyon ott volt!

Végezetül pedig rendhagyó módon a konkurenciát erősítjük némileg, bár ő nem írott, hanem videós formában tevékenykedik. Francis-nek hívják ezt a túlsúlyos, erősen beszédhibás, nem is feltétlenül teljesen épp elméjű srácot, akit azonban rendhagyó külseje és stílusa ellenére több millióan követnek az interneten nap mint nap.

Na ő az egyik kemény vonalas kritikus (a videó elején pl. már abba is beleköt, hogy ez nem is Lucasfilm már hanem Disney), de ráadásul nem csak SW, hanem minden egyéb téren. Előszeretettel szapul és szed ízekre mindent, ami csak él és mozog, meg azt is ami nem. Érdemes végignézni egy ilyen kíméletlen mindent csak kritizáló megmondó ember reakcióját és lelki folyamatát az alábbi videóban. És ez még csak a trailer! Képzeljük el, milyen hatást vált ki az emberből a film. Igen, pont olyat….

Frissítve: 2016.01.04.

Most, hogy már elég sok idő eltelt a premier óta, és még kisebb a spoiler veszély, kifejtemén álláspontomat 1-2 mondatban az SW7 fő húzásáról, Han Solo haláláról. Ezt ugyanis most mindenki készpénznek veszi, és azzal foglalkozik, hogy ez akkor most jó vagy rossz ötlet volt az alkotóktól. Az én véleményem szerint azért erre még ne igyunk mérget! Ne felejtsük el pl. a Balrog vs. Gandalf küzdelmet, ott a szürke mágus is elég nagyot esett, de végül jobb lett, mint új korában. De persze tudom, ő varázsló, és az csak egy mese az SW pedig a valóság, ráadásul itt bele is állt a lézerkard, de mondjuk azt már senki nem látta, hogy a szívébe vagy csak az oldalába. Gandalfot meg a pokol démona csapta lábon, aztán zuhant vagy három napig, mégis túlélte. Luke karja is találkozott a fénykarddal, mégis elég jól van! Nem zárnám ki tehát ennyire egyértelműen azt a lehetőséget, hogy a kard csak az oldalát érte, a zuhanás egy ferde csőaljt követő lassulás után egy űrhajó tetején végződött, ami még a robbanás előtt elvitte onnan Solo kapitányt. Luke is esett már egyet ugyan ebben a mesében, csúnya lézerkard sebbel, és őt is elkapták. Egyszóval Han Solo él és virul, mindenki nyugodjon le a …….!!!

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *