Serpa Kalandpark – Balatonfűzfő

Facebookpinterest

…kellemes meglepetés a domboldalban…

Hogyha fú a szembe szél…

Állandó probléma a Balatonon, meg úgy általában minden nyaralás alkalmával a világban, hogy mit csináljon az ember, ha vízparton van, de nem alkalmas az idő a csobbanásra. Nyilván ha az ember csak párban van, akkor elég sok alternatíva kínálkozik, de ha ott van a nyakán 2-3 gyerek, úgy már kicsit érdekesebb a képlet. Mit csináljunk, hogy a szállodai szobában ülve ne menjünk egymás agyára. Irány valami kalandpark.

A gyenge kezdet után kellemes csalódás

A Balaton fölé emelkedő, Hollywood feliratot másolóan megjelenített fantáziadús “BOB” jelzés nekem már eleve nem volt szimpatikus, évekig jártunk el mellette úgy, hogy nem néztünk utána, pontosan miről is van szó, szocreál, lepukkant, retro parknak gondoltam, pár Ausztriából kiszuperált, rozsdás játékkal, életveszélyes lélekvesztő bobbal. Kár volt. A domboldalban, remek panorámával, kellemes környezetben hatalmas területen számos szórakozási lehetőség kínálkozik a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Első körben természetesen a bob, mely nem belépődíj ellenében korlátlan használatú, körönként fizetendő, de 5-10 alkalmas bérlet vásárlásával lényegesen olcsóbb. Sajnos nem csúszásonként, hanem emberenként kell fizetni, tehát ha egy bobban egy ember ül egyet lyukasztanak, ha két ember akkor kettőt. Ennek ellenére 5-10 csúszás azért bőven elegendő, és ezt még nem olyan vészes áron mérik, hogy évente egyszer ne férjen bele az embernek.

Egyéb mókák

A bob pálya cirka beteríti a domboldalt, de ez alatt, mellett számos egyéb aktív pihenésre alkalmas mókát építettek ki az üzemeltetők. Van egy játszótér a gyerekeknek, falmászó építmény, illetve egy hatalmas mászó park, a fák között, ami nekem speciel leginkább szívügyem. Sok helyen sok parkban másztam már, van ami alibi hely, öt köteles pénzforrás vállalkozás, ez itt nem, ez hatalmas, kemény és élvezhető pálya.

Több súlycsoport van, mindenki tudása vagy merészsége függvényében tud választani. Az ára mondjuk nem annyira barátságos, egy mászás a közepes pályán volt 2.500,- Ft de ez általában mindenhol hasonló, 2-3000,- Ft, eltérés annyi, hogy valahol ezért 2-3 órát adnak (Csillebérc), van ahol mehet kifulladásig (Legoland), itt sajnos csak egy kört. De nyilván frekventált helyen, ahol sokan vannak, kell a hely a következő turnusnak. Ennek szellemében korrektebbnek tartanám az időkeret és többszöri mászás lehetőségének hiányában az alacsonyabb, lényegesen alacsonyabb díjat, de nyilván ha így is megy, bolondok lesznek csökkenteni. A pálya mindenképpen kötelező darab minden mászást kedvelőnek, mert a fák eleve magasan, a domboldalban vannak, a kötelek is zömében ezek magasabb pontjain vannak rögzítve, tehát az átlagosnál jóval nagyobb magasságban közlekedhetünk a föld felett, remek kilátással. És ha már a kilátás, van egy hatalmas, de tényleg hatalmas, fából épített kilátó is, 3-4 emeletes, elképesztő panorámával a környékre. Ez teljesen ingyenes, már csak ezért megéri eljönni, ha valaki nem lusta fellépcsőzni a toronyba, és nem tériszonyos.

Összességében kellemes és megéri

Az aktív pihenés szerelmesei mellett természetesen a passzív pihenést előnyben részesítőknek is megvan a maga játszósarka, a kajálda. Semmi extra, de korrekt kínálat, standard frissensültek, tészták, fagyi, kávé, stb. ami ilyen helyen elvárható. Nyilván gasztro élményért ne ide jöjjön senki, ez a hely nem erről szól, de ha éhes vagy, van rá megoldás. A park, de főleg a mászás árai összességében kicsit magasak, de még nem vállalhatatlanok. Van egy hatalmas parkoló, mely nem hátrány, de mondjuk ha később jön az ember, hely már alig van benne. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni, akár gyerekkel, akár csak kettesben, aztán mindenki maga eldönti, ér-e neki annyit, hogy visszajárjon. Kevés a tartalmas és nagy ilyen jellegű park az országban, és ez egyértelműen a jobbak közé tartozik.

Specialitás: bob, kalandpark remek panorámával, gyermek és felnőtt játszótér, kilátó torony, stb.
Pro: akár egész napos időtöltés és szórakozás elérhető áron
Kontra: a kilátó torony alatti büfében már láthatóan megolvadt és visszafagyott jégkrémet sikerült vásárolni, melyet nem kellene eladni

Friss levegő, erdei környezet, remek hangulat, lustábbaknak és aktívabbaknak is, mászó fal, íjászat, kilátó torony, felnőtt és gyerek játszótér, bob, több nehézségi szinttel kialakított mászópálya, remek élmény mindenkinek.

Cím: 8175 Balatonfűzfő, Uszodai utca 2.

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *