Semmi extra

Frissítve: 2016.03.24.

2016 márciusában ismét meglátogattam a Semmi Extrát, és végre egy menüt is kipróbálhattam, új élményeim a bejegyzés végén olvashatók.

Facebookpinterest

…nem, nem azért ez a cím, mert most lényegtelen hülyeségekről fogok írni, csak a helykitöltés végett. Ez valóban egy étterem neve, amit múlt héten teszteltem, és szeretném megosztani a tapasztalataimat. A budai belvárosban jártam, a Móricz környékén, és várnom kellett több, mint egy órát egy ügyfélre. Ebédidő körül voltunk, éhes is voltam, adta magát az ebédszünet gondolata.

A meki árnyékában

semmi_extra_10

Megállító tábla

Tíz-húsz éve, ha a Móricz környékén a kaja szóba jön, az egyet jelentett a mekivel. Sokat jártam erre gyerekkoromban, és bár ideig-óráig mindig voltak kihívók, ezek aztán sorra mind feladták. Még nagyon régen, volt a tér közepén egy pizzás kocsi, na az valami isteni volt, onnan anyukám gyakran hozott pizzát haza, és akkor még sehol máshol nem lehetett olyan jót kapni, mint ott. Sajnos ez is már csak emlékeinkben él, de ez úton is üdvözlöm azokat, akik csinálták, és ha megvan még az a kocsi, meg a lelkesedés, élesszék ezt újra valahol, és írják meg nekünk, mert úgyis kitört a street food láz, nagyobb létjogosultságuk lenne, mint eddig valaha. Voltak még itt mellettük a szokásos bódé burgerek, változó minőséggel, a sarkon tán még áll a gyrosos, illetve még Pizza Hut is megjelent 1-2 évre a tér túloldalán, de ha jól tudom, már az is a múlt. Az egyetlen szilárd bázis gasztro területen (sajnos) kizárólag a meki, ami töretlenül tartja magát (még).

Bár elnézve a hanyatlásukat, és a kétségbeesett reklámkampányt, elképzelhető, hogy hamarosan ez is a múlt egy része lesz. Még azonban áll és elérhető, mivel azonban a külföldi perek és hírek hatására a korábban már érlelődő ellenállásom tetté formálódott, és ez évtől bojkottálom őket, sőt, ezt mindeddig tartanom is sikerült, így ezt most ismét elkerültem. Vagy mert gyakran rollival járok és így több minden elérhető, vagy mert reneszánszát éli az utcai étkezés, és tényleg több és jobb a kínálat, vagy pedig azért, mert megöregedtem, és végre tovább látok a 20 éve még csodának tűnő piros és sárga M-betűnél, de ma már jobban észreveszem az egyéb gyöngyszemeket is, mint annak előtte. Ez sok esetben nem csak minőségben, de árban is óriási különbséget jelent, persze ízben felfelé, költség tekintetben pedig lefelé mozdulva, ahogyan az elvárható. Itt is egy pillanatra beugrott, hogy Móricz, akkor meki, a régi reflex miatt, aztán gyorsan töröltem is. De mivel régen jártam erre, és sok volt azóta a változás, hirtelen nem is tudtam, merre forduljak, fél órákat keresgélni pedig nem volt időm és kedvem. Telefonos segítséget kértem.

Pufi adta a jó tippet, ismét

Azt az információt kaptam, hogy ha Móricz, akkor Semmi Extra. Mire mondtam, tudom, épp ez a bajom, keresnék valamit, ami jó, nem túl drága és szóba jöhet. Aztán tisztáztuk a félreértést. Pár hete egyszer már jártunk arra kocsival, és a Bartók Béla út Etele tér felé eső oldalán Pufi látott egy jónak tűnő helyet. Neki ehhez valahogy külön beépített szenzorai vannak, én megyek mint se hall se lát Dömötör, de ő kilométerekről kiszúrja a szóba jöhető helyeket. Még arra is emlékezett, hogy döntött táblák vannak itt a házsor aljában, biztos emlékszem. Nem, nem emlékeztem. Utána nézett nekem pontosan a neten, Bartók Béla út 62. Semmi Extra, gasztro kocsma. Oké, kocsit a Villányi úton hagytam ingyenes övezetben, felpattantam a rollira és indultam is.

Valahol itt volt egy mozi, nem?

semmi_extra_4

Mozis székek és hangulat

Az út túloldaláról láttam meg a helyet, elég sötétnek tűnt, elsőre nem volt túl bizalomgerjesztő. Mivel azonban az idő pörgött, mást keresni már nem volt időm, ezért megközelítettem. A bejárat előtt hatalmas tábla hirdette a választékot és az árakat. Már itt meglepődtem. Nagyon jól hangzó ételek voltak, nagyon barátságos árakon. Első jó pont. Gyorsan be is ültem, félig már boldog voltam is, hogy nem egy lehúzós hely lesz. Kizárólag fiatal srácok a pincérek, de nem az a “gyúrunk vaze” fajta, aki az üzlet előtt stíröli a környéken burjánzó egyetemista lányok fenekét, és rá se bagózik a vendégre, hanem dolgoznak is mint a gép. Bent alapvetően két részre oszlik a terep, az utcafronton van egy galéria szerű rész, pár asztallal és székkel, de a nagyobb terület a lépcsősor alján, egy szinttel lejjebb található. Az egyik fal egy hatalmas tükör, ezzel belátni a galéria alá a bárba, ott is ketten serénykedtek folyamatosan.

Ismerős volt a hely. Mikor leöltem, még inkább. Konkrétan lehajtható ülőfelületes mozi székekbe kellett helyet foglalni, ezzel végképp összeállt a kép. Ez konkrétan a Bartók mozi épülete volt. Bár ciki bevallani, de itt néztem meg még akkori barátnőmmel a Titanic című Dicaprio eposzt. (Azért nem annyira, azonban mint korunk férfiideálját és az aputest népszerűsítésének első számú úttörőjét megilleti az elismerés.) Rá is kérdeztem, és megerősítést kaptam, hogy ez valóban a Bartók mozi épülete volt, és amit lehet, meghagytak, megmentettek belőle, és felhasználták. Ez tök jó, két szempontból is. Először is nekik nem kellett annyi új cuccot venni, másod sorban pedig ad a helynek egy alaphangulatot, egy egyediséget, illetve a történelem átültetése is egyben. Értem én, hogy zömében egyetemisták járnak ide, és ez nekik nem sokat jelent, de sajnos már lassan rám is érvényes a “nem csak a húszéveseké a világ” refrénű örökzöld, és öröm látni, ha ez valahol meg is valósul. Nyilván akik a törzsközönséget alkotják gondolom még nem is éltek, mikor a Bartók mozi fénykorában volt, azonban én fogékony vagyok a múlt efféle értelmes újragondolására, nem túlművészkedve, csak praktikusan és ötletesen, tehát nagy örömmel fogadtam a bár átalakított de mégis nosztalgikus mozi hangulatot. Második jó pont.

Sötét hely de ragyogó ötletek és kiszolgálás

Vagy csak az utca erős fényei, vagy a mozi feeling erősítése miatt, de bent eléggé félhomály van, de ez ne riasszon meg senkit. Mind a kiszolgálás, mind pedig a kínálat fényt visz a sötétségbe. Az ételek inkább a street food, mintsem a fine dining irányába mozdulnak, de ez nálam sokkal inkább előny, mint hátrány. Burgerek, lepények, krémlevesek, grill ételek, tortillák, az ember csak kapkodja a fejét. Mivel már időben is nagyon elszaladtam mire ideértem, megtaláltam és a helyemet elfoglaltam, valamint a pincér sráccal megértekeztem a hely eredetét, ezért már nagyon sokat gondolkodni nem maradt időm, meg kísérletezni sem volt most kedvem, egy egyszerű burgert választottam, abban legalább kiterjedt az összehasonlítási alappal rendelkezem.

semmi_extra_3

Házi szósz és valódi krumpli, amiből sokkal több az adag, mint ahogy a kép visszaadja

A menü

Érkezésemkor, 11 óra körül még nem volt elérhető a menü, de kisebb kakasviadal alakult ki ezért a bolt előtt. Folyamatosan érkeztek a tömegek, mindenki menüt követelt, és csak ismételgetni tudták a srácok, hogy menü csak déltől. Közben utána olvastam az étlapon, miért is ezt a forradalom itt a menüért, aztán rájöttem. Kétféle leves, négyféle főétel és egy desszert érhető el, de itt heti menü formájában, tehát bármelyik nap bármilyen összetételben, ha ízlett, akár többször is egy héten, és valami döbbenetesen korrekt áron. A nevek pedig magukért beszélnek: hideg joghurtos zöldségleves vagy húsleves daragaluskával csészében 295,- Ft tálban 495,- Ft. Főételnek grillezett jércemell pürével, egészben sült sertés tarja baconös túrógombóccal, erdei gombás pulykaragu burgonyafánkkal, vagy paradicsomos-parajos lasagne közül lehet választani, és most tessék figyelni, 695,- Ft-ért. De komolyan, 2015-ben. Ez valami döbbenet. Adagot nem láttam, mert még nem volt menü, de gondolom nem csak monyatnyi, mert nem lenne ez a tülekedés érte. Desszertnek “csak” mandulás tejberizs volt, friss eperrel, szintén brutális 295,- Ft-os áron.

Agyam eldobáltam egy pillanatra, és a helyére fejben össze is raktam magamnak egy menüt. Húsleves daragaluskával, egészben sült sertéstarja, baconös túrógombóccal, és mandulás tejberizs, mindösszesen (295+295+695) 1285,- Ft-ért. Döbbenet. Legszívesebben beálltam volna a kapuba a hőzöngők táborába, hogy miért nincs reggel 7 órától menü, de nem tehettem, mert közben megérkezett a burgerem, és ezzel le lettem kenyerezve. Bár a három fogásos és igen jól hangzó 1285,- Ft-os menütől majdnem könnybe lábadt a szemem, de a burgerem és a hozzá járó kiegészítők látványától már tényleg csak alig tudtam megfékezni a bennem feltörő érzéseket.

semmi_extra_5

Nem túl szép, de annál finomabb

Valódi krumpli? Létezik még ilyen?

SOHA sehol nem adnak igazi, valódi, házi krumplit. Oké, hogy a meki és egyéb gyorséttermek feltételezem, úgy tudják, hogy eleve zacskósan, mirelit módon terem a földeken a burgonya, és nincs is más változat, de akár a Remetekertben, akár a Szép Ilonában, akár a Hungest Hotels Gyulában ebédelünk vagy vacsorázunk, kizárólag mirelit krumplival találkozik az ember. Erre ma már minőségibb éttermek és akár a négy csillagos szállodák sem adnak. Nem tudom, biztos prosztónak érzik, ha az ember szabálytalan alakú, nem egyen formájú és ízű krumplit kap, de ez iszonyatosan nagy tévedés. Itt a Semmi Extrában letette elém a pincér srác az amúgy egyébként is nagyon jópofa tálaló kosarat, és ez tele volt pakolva igazi, saját, házi sültkrumplival. Azt hittem, hallucinálok a melegtől és az éhségtől, és mert olyan régóta vágyom már erre, ide képzelem a tányérra. De nem. Beleharaptam, és tényleg az volt. Utána jött a szósz. Eleve nem is kértem, de jár, ez a kis tégelynyi csoda, aminek feléért is máshol 100-150 Ft-ot simán elkérnek.

Itt a szósz a következőt jelentette: házi, fűszeres paradicsom krém, a közepén olvasztott mozzarellával. Ha egyszer valahol halálra eszem magam, remélem ilyen lesz a mennyország. Valami elképesztően jó ötlet, nagyon feldobta egyik krém a másikat, és a házi krumplival együtt pedig két vállra fektetett. Az éppen diétázó Pufit telefonon és átküldött fotókkal értesítettem a helyzetről, teljesen kiborult. 🙂 És ekkor a hamburgeremhez még hozzá sem nyúltam.

A köret után a szendvics is ütős

Hamburger extrát kértem, mert ebben van bacon, ezen kívül pedig még marhahúspogácsa, cheddar, pirított hagyma, házi mustár, paradicsomszósz és friss zöldségek. Ez utóbbiról nem tudok nyilatkozni, mert nem kértem bele, azonban arról igen, hogy ezt meg is jegyezték, és nem utólag kaparászták ki ők vagy én a salátaleveleket a kész szendvicsből. Emellett a “sok szósz” kérésem sem maradt teljesítetlen, abszolút odafigyelnek tehát a vendégre itt a srácok. Maga a szendvics 1250,- Ft, menüben krumplival és házi szósszal 1590, amiben még nincs üdítő, de +200,- Ft-ért lehet hozzá kedvezményesen vásárolni 0,2dl-es kis üveges italokat, 3dl szörpöt vagy 2 deci sört, esetleg +400ért üveges 0,4-es sört, így tehát összesen a szendvics + a köret + 0,3dl szörp 1790,- Ft, ami nem filléres étkezés, de nem is egy valóságtól elrugaszkodott ár, kb. ugyan ennyiért kapunk egy kevesebb élményt és mennyiséget nyújtó nagy menüt a mekiben a túloldalon, mely bár tudjuk, hogy “valódi krumplit és 100% marhahúst tartalmaz”, szigorúan magán véleményem szerint ennek ellenére sokkal egészségtelenebb. A lényeg pedig azért végül is mindenképpen az étel minősége, főleg ilyen vállalható árak mellett.

Ezzel pedig itt nem volt gond, a burger isteni volt. Tényleg házi alapanyagokból, saját húspogácsa, saját buci és saját szósz, méretes, és jól megpakolva alapanyagokkal. Nekem egyenlőre abszolút első hely a már nagyon sokszor említett American Burger, ami talán maradt is, de nagyon-nagyon ott van mögötte ez a Semmi Extra burger is. Mindkét felhozatalban vannak előnyök és hátrányok. Itt pl. remek ez a házi szósz a krumplihoz, és eleve a valódi krumpliból készült köret szó szerint páratlan, melyek az American Burgerben elmaradnak. Ott bár finom és jó minőségű, azonban mirelit krumpli van, és sima ketchup, de az is felár nélkül és korlátlanul. A burger azonban ott nagyobb, és jobban meg van rakva, de itt sem csekély méretű, és bőven jóllakik vele az ember.

A Semmi Extrában talán maga a buci, azaz zsömle ami kicsit gyengébb, de tényleg csak akkor, ha valamibe mindenképpen bele kell kötni. Abszolút nem az a fojtó, régi puffancs hamburger zsömle, mint amivel a mai napig próbálkoznak sok burgerező helyen, szó nincs erről. Ez itt puha is, friss is és finom is, de valahogy egyetlen leheletnyivel elmarad az AB zsömije mögött, de hogy mivel, azt nem tudnám megfogalmazni. Talán csak annyi, hogy emlékeim szerint itt nem volt megpirítva kicsit. Ha rádobják a grillre tálalás előtt egy percre, lehet, hogy annyi kell csak, hogy meleg és roppanósabb legyen, és kész is. Itt azonban jobb a köret, illetve nagyon hangulatos a hely, valamint az is mellettük szól, hogy sokkal könnyebben elérhetőek a városban bárki számára, illetve rengeteg egyéb étel és menü is elérhető. Nem igazán lehet dönteni, nem is akarok, a Semmi Extra és az American Burger két remek hely, remek üzemeltetőkkel és remek ételekkel. A sok egyéb futottak még kategóriájú vendéglátóipari egységekhez inkább nem is próbálom hasonlítani őket, mert nagyon megalázó lenne az eredmény a többiek számára.

semmi_extra_2

Ha valaki nagyon otthonosan érzi magát, akár vihet is be olvasnivalót a WC-re (vaku nélkül készült kép azért pixeles)

További szolgáltatások

Már említettem, de ismét szeretném szóvá tenni, hogy az összes kiszolgáló és itt dolgozó srác átlagon felüli. Női szemmel nem tudom megítélni, de azt gondolom, talán úgy is, ennek ellenére nem a tükör előtt a hajukat igazgatják, hanem dolgoznak. Emellett az ötletesség sem hiányzik, az asztalok korrekt előkészítésével is lehet például időt megtakarítani, ami még kényelmes is a vendégnek. Minden asztalon előre kikészített tárolóban vár rengeteg evőeszköz, szalvéta, fogpiszkáló és alap fűszer, ezeket kérni sem kell, így sem a személyzetet a pótlással, sem a vendégek idegeit az erre várakozással nem terheljük. Egyszerű mégis ritka, de annál profibb megoldás. Mindenhol pörgés volt, fent a látvány konyhában is vagy 3-4 illetve lent a bárban is két srác ügyködött. Mivel a remek szósszal annyira intim viszonyba kerültem, hogy sikerült vele a gatyámat is leennem, ezért le kellett mennem a mosdóba kezdeni vele valamit.

Ott tébláboltam, mint egy idióta, a srácok a bárból egyből szóltak is “az ott a mellékhelyiség, ha azt keresi”. Ez két szempontból is mellbevágó volt. Először is, hogy abszolút figyelnek, nem csak röhögnek a vendégen, ha töketlenkedik, hanem azonnal segítenek, másodsorban pedig azért, hogy huszonéves srácok már nem mernek letegezni. Ez utóbbit persze betudtam a benti sötétségből adódó rossz látási viszonyoknak, és mentem is tovább gyorsan a nagyon jópofa két szárnyas, lengő ajtós WC felé. Emellett egyébként hangulatos olvasó sarok, könyvespolcok, gyerekjátékok is vannak, tehát abszolút mindenre fel van készülve a hely. A mosdó teljesen tiszta, van kéztörlő és folyékony szappan, jó illat van, nem hányódnak a papír maradékok víz és egyéb tócsákban a földön. Tiszta, szép, rendezett és jól működő itt minden.

I’ll be back

A semmi_extra_1Semmi Extra semmi extra, csak egy baromi jó hely. A blogbejegyzés előtt is már abszolút adta magát a név alapján történő frappáns minősítés, mindkét esetben. Nyilván ütősebb lett volna ha azt mondhatjuk, ez itt nem csak poénos név, hanem tényleg semmi extra. Itt azonban ezt nem tehetjük, mert szó nincs erről. Itt ez valóban csak egy poénos név, és nem is kell ennél több. Laza, illik a helyhez, fiatalos és nem gondolja túl a dolgokat, olyan, mint itt minden. Kellemes hely, jó fej kiszolgálás, több, mint korrekt árak, és remek kaja. Több eszmecserénk is volt a felszolgáló sráccal, beszéltünk pár mondatot a mozi elődről is (pl. hogy vannak, akik szidják még ezeket az iszonyat párnázott mozi székeket is), illetve az ételek elkészítéséről.

Ő mondta, hogy mindent maguk készítenek. A hústól kezdve a krumplin és a szószokon át egészen a buciig mindent. Ez szerintem remek dolog. Nyilván költséghatékonyabb is pl. a valódi krumpli, mint a mirelit változat, és jobb is, valamint plusz egy tényező a házi jellegű kaja, amiért visszatérhet az ember. Én, mi még egészen biztosan visszatérünk ide a közeljövőben, mert most egyedül tudtam csak tesztelni, Pufi csak hallhatta a remek véleményezést, azonban burgert, lepényt és menüt is szeretnénk kóstolni közösen, mihamarabb.

Pro: majdnem minden, jó fej srácok a kiszolgálók, friss és finom ételek, minden házi készítés, házi krumpli és szósz, retro mozi hangulat, különlegesen jó menü kínálat döbbenetesen jó áron
Kontra: a krumpli nekem kicsit túl volt sütve, de még így is sokkal jobb, mint bármilyen mirelit változat, a környéken nehéz parkolni, gyere rollival, ha belefeledkezel az isteni szószba, könnyen leeszed magad, hozz előkét 🙂

A Semmi Extra nevét meghazudtolóan abszolút törzshely kategória, mind az üzemeltetők hozzáállása, mind az árak mind pedig a minőség tekintetében. Kérem, ha szemben, a száz éve üzemelő mekinek a menedzsere ráér, ugorjon már át, és nézze meg, hogy kell egy valódi alapanyagokból készült, ízes és finom menüt összerakni, ami még jól is néz ki, és árban ugyan annyi, mint egy náluk kínált “remek” változat. Hamarosan visszatérünk, addig is sok sikert a Semmi Extra csapatának, csak így tovább srácok, így kell minden szempontból korrekt kajáldát vinni 2015-ben.


2016. március

Mint ahogyan azt közel egy éve megírtam az utolsó bejegyzés címeként, vissza is tértem a Semmi Extrába. Örömmel tapasztaltam, hogy élnek és virulnak, ami elsőre természetesnek tűnhet, de mint tudjuk, az ár/minőség alapján létrejött egynyári vállalkozásra ez nem igazán jellemző. Mi sem bizonyítja jobban, hogy itt nem erről van szó. A korábbi látogatások alkalmával kizárólag a hamburgerek elemzése történt, mert menü időszak előtt értem ide, amit már akkor is nagyon bántam, de most végre sikerült kipróbálnom a hely kínálatát e téren is.

Semmi Extra

A heti menü. Mindenki mindent úgy rak össze, ahogy szeretne.

Persze, mindez eléggé célirányosan történt, mert innen azért elég messze volt dolgom, de érinteni tudtam a környéket tovább haladáskor, és egy 30 percnyi idővel kalkulálva már jó korán azon agyaltam, hol tudnék megállni egy gyors ebédre. Beugrott a Semmi Extra (némi Pufi segítséggel), és mikor láttam a neten, hogy a heti menü egyik szereplője a Mátrai borzas, nem volt kétséges, hogy hol fogok ebédelni.

Semmi Extra

Sárgaborsó krémleves némi cukkinivel és répával

Gyorsan be is robogtam, és letettem magam egy helyre, ami nem volt túl könnyű, mert csaknem dugig voltak hétköznap délben. Nyilván, mondjuk zömében egyetemista fiatalokkal, de azért láttam magányos üzletasszonyt (érdekes, ő nem ebédelt a 20 éves titkár fiúval, mint az üzletemberek szokták a titkárnőkkel) és kisgyerekes anyukát is. Örültem is, mert ez a hely abszolút megérdemli a forgalmat. Illetve jogos is, mert kifejezetten agyas üzletpolitikával megtalálták a helyüket a környék szolgáltatási palettáján, hogy korrekt árak és remek ételek mellett a fél egyetemi város ide jár majd kosztolni, és ahogy látható, ez is történik. A probléma ezzel csak annyi, hogy a másik fele meg a Stoczekba, amit viszont nem tartok jogosnak, mert az méretes csalódás volt nekem a múltkor, de erről majd később.

Semmi Extra

Én ezért a látványért nem rajongok túlzottan, de tény, hogy érdekes ízt adott, és nem egy snassz levest kapott az ember.

Megrendeltem gyorsan a kis menümet, sárgaborsó krémleves csészében (295,- Ft), mátrai borzas rizzsel (715,- Ft) és csúsztatott palacsinta puncs öntettel (295,- Ft). Ugyan zárójelbe írtam az árakat, de szeretném ismételten nyomatékosítani 295+715+295 = 1305,- Ft egy 3 fogásos menüért 2016-ban. És gyorsan hozzá is tenném, nem egy út széli lepukkant krimóban, állott és kis adag kajával, satnya minőségben, hanem kifejezetten kellemes helyen abszolút minőségi ételekkel és remek kiszolgálással.

Semmi Extra

Az egyik kedvenc: Mátrai borzas. És csak a képen látszik kis adagnak, valójában nagyon korrekt mennyiség volt (főleg ennyiért).

Egyszerűen nem tudom nem összehasonlítani az élményt a Stoczek menzával, mert az mondjuk 15 éve nagy kedvenc volt, és a közelmúltban visszatértem egy boldog nosztalgiázásra, aztán az arcomra fagyott a mosoly. Aki még nem tette, olvassa el az erről készült élménybeszámolóm, de a probléma dióhéjban annyi volt, hogy 1260,- Ft-ért sikerült kapnom négy szárazra sütött csirkemell csíkot, egy nagy kupac legvacakabb mirelit hasábbal, és némi szósszal, ipari konyha minőségben.

Picit hasonlítsuk akkor össze: ott egy éve 1260,- Ft volt egyetlen tál elég gyenge minőségű főétel, itt pedig egy évvel később 1305,- Ft-ért egy kiváló három fogásos menüt kaptam, ezerszer igényesebb és hangulatosabb környezetben. Ezt a 45,- Ft különbséget a desszertemből egy falat is megérte, nemhogy a két menü és étterem közti leírhatatlan különbség. Kedves egyetemisták: ne menjetek a Stoczek-ba mert sz*r és drága! És borzalmas ezt mondanom, mert én is ott ettem csaknem minden nap, de sok év eltelt, és a konkurencia erősen rájuk nőtt. És amíg ezt ti nem veszitek észre, addig ők sem fogják, mert nem kényszerülnek rá! Mert sajnos szomorú, de döbbenet, hogy még 2016-ban is működik az a tömegpszichózis, hogy egy lepukkant önkiszolgáló étterem biztosan olcsó. Pedig nem az.

Semmi Extra

Félidőben megpihenve. Láthatóan nem papírvékony húst kap itt az ember, és a sajtot meg a tejfölt sem sajnálják.

No de térjünk inkább a kellemesebb részre és ugorjunk vissza a Semmi Extrába, megérkezett ugyanis a levesem amíg a fentieken merengtem. A Jóisten úgy látszik mindenképpen zöldségeket akar a szervezetembe juttatni, mert pár hete a Capriban is kaptam egy spenót levest sok levéllel, most pedig itt a sárgaborsó krémleves volt megtömve rendesen sárgarépa és cukkini csíkokkal. Csak ismételni tudom magam, ez az én elmebetegségem, de nem vagyok nagy “nyers” zöldség rajongó, (még ha ilyen félig főtt a változat, akkor sem), sajnos csak teljesen feldolgozott formában vagyok képes ezeket fogyasztani. Ennek ellenére azt gondolom, illetek a levesbe, és feldobták azt az ízükkel ezek a töltelékek. Nagyon korrekten készített és finom levest kaptam, bagatell áron. Rosszabb esetben máshol 295-ért egy kakaós csigát sem adnak, nemhogy egy tányér finom és forró levest.

Semmi Extra

Ez a palacsinta minimálisan túlsült volt, de az öntet kárpótolt mindenért.

Igyekeznem kellett, tűkön ülve vártam a főételem, ami ugyan kicsit sok várakozás után, de azért megérkezett (mit lehet tenni, dugig tele volt a hely). A Mátrai borzas nekem egyik nagy kedvencem, mégis elég ritkán jutok hozzá, ezért külön öröm volt ez a lehetőség számomra, és nem kellett csalódnom. Bár csak egy, de méretes szelet hús érkezett (és ne vicceljünk már, 715,- Ft az étel, körettel), és kellően vastag is volt, no de mit sem ért volna ez, ha rágós, túlsült, vagy éppen íztelen és nyers.

Itt azonban ez valami olyan elképesztően remek módon volt elkészítve, hogy esküszöm életem legjobb éttermi Mátrai borzasát sikerült elfogyasztanom itt, azóta a számban érzem az ízét. Puha, omlós, abszolút ideálisan megsütött kiváló minőségű ételt kaptam, nagyon komolyan mondom, egy lapon nem lehet említeni ezzel azt, amit a Stoczek elém tett közel kétszeres áron. Mert azért legyünk őszinték, itt a 3 fogásos menü volt 1305,- Ft, ott meg egy tál főétel 1260, ha tehát arányosan vetjük össze, akkor itt a 715-ös összeget kell vennünk, és úgy laza 77%-os felárral dolgozik ehhez képest a Stoczek. Ott ugyan kaptam egy szakajtó vacak sült krumplit, itt meg “csak” egy kulturált adag minőségi rizst, azonban a 4 kis csirke csík nem volt több, mint itt ez az egy nagy szelet hús, szóval nem pontosan értem, hová tette az eszét (és a minőségét) a Stoczek az elmúlt 5-10 évben. De öröm látni, hogy legalább már árak tekintetében felnőttek a 2016-os szinte, jó volna akkor most az étel minőséget is utána húzni. Mindenesetre itt a nagyon gazdaságos főételem tehát kiváló volt, és még csak most jött a desszert.

Bár sem a leves, sem a főétel nem volt gigászi adag, mégis cirka a két fogás után tele is voltam már. Persze hangsúlyozom, nagyon finom és nagyon korrekt árú ételekről beszélünk, tehát a méretét semmiképpen sem kívánnám kritizálni, és megúszósnak messze nem nevezhető, pontosan azt szerettem volna leírni ezzel, hogy csak elsőre tűnhet kevésnek egy ilyen adag, azonban a 295+715-ös kombóval cirka tele is van az ember.

De már érkezett a desszertem, a csúsztatott palacsinta puncs öntettel, szintén a kifejezetten barátságos 295,- Ft-os áron. Ha jól értelmeztem, itt a palacsinta rétegek között kakaópor lehetett, ami azonban eléggé összesült, és minimálisan szárazabb volt, mint ahogy talán kellett volna, de nyakon volt öntve a puncs szósszal, és ez kárpótolt mindenért. Ezt követően még csomagoltattam egy zöldséges tésztát Pufinak, mert kinézte magának, és leadta távolról a rendelést, legurítottam a két deci barackom (egyszer élünk), majd, mint aki jól végezte dolgát, rohantam is tovább.

Összességében egy nagyon kiadós, laktató és nagyon finom menüsort ettem végig potom pénzért a Semmi Extrában. Nekem mondjuk vitathatatlan, hogy a főétel jött be a legjobban, de abban biztos vagyok, hogy ilyen mennyiségű és ilyen minőségű ételt nem könnyen csinál utánuk senki, ilyen áron. Nekem jelen pillanatban ár/érték arányban a Semmi Extra menüje a bajnok.

Cím: 1114, Budapest, Bartók Béla út 62

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *