Sajtos ham&eggs kosárka

Facebookpinterest

Gyorsan elkészíthető, nagyon látványos, könnyű reggeli egy lustálkodós, pihenős hétvégi reggelre. Megbolondítható egy kevés balzsamecetes, grillezett paradicsommal, de tálalható simán, friss zöldségekkel és puha kenyérrel körítve.

Hozzávalók:

  • 6 szelet sonka
  • 6 tojás
  • kevés, jól reszelhető, zsíros sajt (pl.: trappista, cheddar, gouda)
  • bors
  • …. és egy muffin sütőforma

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra (légkeverés), vagy 5-ös fokozatra (gázsütő). A muffin formák semmilyen kivajazást nem igényelnek, minden mélyedést béleljünk ki egy szelet sonkával. Üssünk mindegyikbe egy egész tojást, óvatosan, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon, illetve, hogy a fehérje ne folyjon a sonka mellé, mert az sütés közben odatapadna. A tetejét sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

Tegyük a sütőbe és süssük 10-20 percig, attól függően, hogy mennyire szeretjük folyósan a “tükörtojás” közepét.

Ha megsült, a kosárkákat óvatosan, egy villa segítségével emeljük ki a formákból. Tálaljuk kenyérrel, friss zöldségekkel, vagy az alábbi grillezett paradicsommal. Rendkívül laktató reggeli, ami mégsem zsíros, hiszen az elkészítéséhez semmilyen zsiradékot nem használtunk.


 

A grillezett paradicsomhoz:

4 szem koktél paradicsomot vágjunk ketté. A vágott oldalukkal lefelé helyezzük forró teflon serpenyőbe és pirítsuk pár percig. Ezután forgassuk meg őket, majd sózzuk, borsozzuk a vágott oldalukat, illetve csepegtessünk rájuk pár csepp balzsamecetet. Süssük őket további 2-3 percig, amíg kicsit meg nem ráncosodnak.

 

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *