Remíz burger – Zugló

Facebookpinterest

Iszonyatos elmaradásban vagyunk a bejegyzések megírása terén, és sajnos nem is ezek a napok és hetek lesznek azok, amikor tudjuk majd ezt a hátrányt csökkenteni. Még a nyár közepéről is van olyan téma, amit el sem kezdtünk, vagy félkész állapotban van, de addig is amíg ezek elkészülnek, legalább a kisebb lélegzetvételű posztokkal haladunk, hogy azért mégis csökkenjen az elmaradás. Most éppen a legutóbbi hamburgerezős élményünket ajánlanánk mindenki figyelmébe.

Remíz Burger Zugló

messziről is jól észrevehető a hely

Megközelíthetőség

A Bosnyák tér nem éppen az a hely, ahol gyakran megfordulok, talán azt is hozzátehetem, hogy szerencsére. Nekem ez a hely kicsit olyan, mintha már Ázsiában lennénk, mármint közlekedési szempontból. Mindenhol autók parkolnak, az út közepén is, a fűvel és gazzal régen benőtt villamossínen, az utat igen gyakran átvágja egy keresztút, melyekkel mindig úgy érzem, hogy az onnan érkezők nagy előzékenységgel lemondanak az elsőbbségemről, közben buszok jobbról és balról, illetve nem elhanyagolható gyalogos mennyiség is folyamatosan tartózkodik nem csak a járdán és a zebrákon, hanem az úttest valamely részén is véletlenszerűen. Van pár elég durva csomópont a fővárosban, de ha komoly is, legalább ott úgy érzem, van benne valami rendszer és némi fegyelmezettség, melyet itt nekem sosem sikerül felfedeznem. Nyilván ez összefügg azzal, hogy ritkábban járok erre, ha napi szinten itt közlekednék, már megszoktam volna, másnak meg biztos másik kereszteződés ilyen kaotikus, mint nekem ez. No de hagyjuk is ezt, erre volt dolgunk, és visszafelé Pufi kinézte a Remíz burgert kipróbálásra.

Remíz Burger Zugló

a belső tér egyszerű, letisztult, jól kialakított

A parkolás nem volt egyszerű, de megoldottuk, és aztán mi is erősítettük a mindenhol össze vissza haladó gyalogosok hadát. Persze ez annak is köszönhető volt, hogy a parkolási morál sem eget rengető, és ott is autó áll, ahol nem kéne, no de ki tudja mi volt először, nem nekem tisztem igazságot tenni, lényeg, hogy sikerült épségben átérnünk a téren kocsival majd gyalog is, és odaérnünk a célállomáshoz.

Névadás

Találkoztunk már jó pár érdekes névvel, ami vagy találó vagy nem. Előfordul, hogy szórakoztató vagy vicces, de az is, hogy inkább fantáziátlan vagy észjáték, és kizárólag erős túldimenzionálással a sznob közönség bevonzására hajt. Szándékosan nem fogok egy helyet sem besorolni sehová, mindenki döntsön belátása szerint. Itt azonban nincs ilyen problémánk, a Remíz Burger nem több, és nem kevesebb, mint amit a neve állít, konkrétan a remíz mellett van, és egy hamburgerező hely. Megmondom őszintén, nekem már ez is tetszik. Értem én, hogy nem annyira fontos a név, de azért nyilván mégis. Persze nem ezen áll vagy bukik a kaja és a hely minősége, de a hozzáállást és gondolkodásmódot részben ez is türközheti. Nehéz most nem példát mondani, de ha abszolút érezhetően túl sokat agyalnak ezzel és teljesen túlgondolva egy túl trendi, vagy annak látszani próbáló elnevezést kapunk, részben már sejthetjük is, mire lehet számítani. Persze tisztelet a kivételnek, itt azonban ilyen úri huncutságok nem merülnek fel, a Remíz konkrétan a villamos garázs mellett áll, tehát jogos, és a legkevésbé sem túlgondolt a névválasztás.

Remíz Burger Zugló

a névhez illeszkedő dekoráció

Első benyomások

Ennek megfelelően a hely már kívülről is ezt a hangulatot hozza, és a belső dekoráció is e téma körül marad, de nem túlerőltetve ezt sem, nincsenek pl. villamos kapaszkodók, vagy járatszámmal menetrend táblák. Ezen túl méretre is teljesen megfelelő a hely, nem egy kis sötét lyuk, tiszta, szép és világos, több asztallal és pultos bárszékes helyekkel is. Ezen túl egy elég méretes tévén megy az épp aktuális sportcsatorna, ami vélhetőleg az idejáró férfi közösségnek nem elhanyagolható szempont. Engem mondjuk ez nem nagyon hat meg, mert pont annyira érdekel a foci, mint a balett, de akkor is üdítő jelenség, legalábbis nagyságrendekkel jobb, mintha attól akar a hely lazább és fiatalosabb lenni, hogy dübörög a tuc-tuc. Ha kaja pia és foci kell az embernek, hogy jól érezze magát, akkor ezeket kell adni és kész. Itt pedig tudják és csinálják is ezt.

Remíz Burger Zugló

és van foci

Ételek és árak

A menükártya ugyan csak egy oldalas, de sok minden helyet kapott rajta. Van eleve háromféle választható buci, ami szintén ritkaság, általában ez nem választható, és az ember csak reménykedik, hogy nem olyan lesz, mint az iskolában a büfében volt 20-25 éve. Ezen túl felsorolásra kerül a 11 féle hamburger, melyből ráadásul az egyik gyerek méretű, 70 grammos hússal, mindösszesen 490,- Ft-ért. Lassan ott tartunk, hogy egy közérti pékárú kerül ennyibe, amitől jól sem lakik az ember, és még csak zöldség meg hús sincs benne, csak valami romlott virsli, rászórt sajt, vagy ismeretlen eredetű pizza krém.

A hely számunkra már a kinézetével, a kínálattal és az árakkal egyből szimpatikussá vált és akkor ezeken túl ott vannak még a grillezett csirkék és extra burgerek is, dupla hússal vagy dupla zsömlében, és a házi specialitások is. Én óvatos duhaj vagyok, először is mert nem tudom, milyen a sima mérete, másodszor pedig a minősége, így új helyeken először mértékkel rendelek, ne veszítsek sokat, ha mégsem lenne túl jó a végeredmény. Ennek megfelelően egy alap bacon & cheese burgert rendeltem menüben, Pufi egy toszkán burgert szintén menüben, majd pedig nézelődtünk és vártunk.

Remíz Burger Zugló

a menükártya csak egy oldal, de választék van bőven

Specialitások

Szeretem, ha egy helynek van valami egyedi tulajdonsága, szolgáltatása, olyan, amit csak ő nyújt, amiért több és jobb, mint más, amiért visszajön az ember. Itt elég sok ilyen akadt. Először is a már említett három féle buci, ami azért nem gyakran fordul elő. Oké, tudom, ilyen pl van a Subway-ben is, de mondjuk ott egy kisebb családi nyaralás árát elkérik egy szendvicsért, ezért nem is említeném egy lapon a kettőt. További extra viszont a többféle házi szósz, melyet rendeléskor kínálnak, és részletes információt is kapunk, hogy melyik milyen. Ebből is három változat érhető el, egy nagyon csípős, egy közepes és egy egyáltalán nem csípős verzió, jól láthatóan ez is értelmesen kitalálva, hogy mindenki találjon kedvére valót. Ez mondjuk nem ingyen jár, 160,- Ft, de mindenképpen megéri, mert tényleg nagyon jók, és ha a szendvicshez nincs is szükség ilyen upgrade-re, a krumplit nem árt, ha tudja valamibe tunkolni az ember. Én egy tejfölös zöld fűszerest kértem, Pufi egy közepesen csípőset, és mindkettővel nagyon elégedettek voltunk.

Remíz Burger Zugló

Toszkán menü, szendvics, krumpli, káposzta saláta + közepesen csípős szósz

További érdekesség a menü. Itt a drágább menü is csak 1390,- Ft, amiben van egy méretes burger, egy komolyabb adag krumpli, és most tessék figyelni: káposztasaláta. Ezt elég ritkán alkalmazzák ilyen kombinációban, mert lényegesen gazdaságosabb és kisebb macera mellé dobni két deci szörpöt a saláta helyett, itt azonban további jó pont a helynek ezért a megoldásért. Adtak egyszer azt hiszem káposztasalátát valahol, talán a Betevőben, de ott meg nem járt krumpli csak pár szelet chips, és a salátában sem volt sok köszönet a csak minimálisan jelentkező majonéz miatt, itt azonban sem mennyiségi sem minőségi probléma nem merült fel egyikkel sem.

Remíz Burger Zugló

mirelit, de jó minőségű vastag burgonya

A krumpli ugyan mirelit, de elég vastag, kívül ropogós belül puha változat, a saláta pedig éppen tökéletes, megfelelő mennyiségű majonézzel, sem túl savanyú sem túl édes, finom ropogós káposztával, éppen ahogy otthon csinálná az ember. Ráadásul zárt kis műanyag dobozkában érkezik, tehát abszolút higiénikus és mobilis, ha az ember nem kéri most, vagy sok lett, viheti magával haza uzsira.

Kiszolgálás

A pult mögött két fiatal srác áll, illetve nem áll, hanem pörög. Mi kicsit bénáztunk a rendeléssel, mert nem tudtuk mi a rendszer. Az asztalokon vannak a menükártyák, de a pultnál kell rendelni, illetve az étel kiadás is változó, van akinek kihozzák, ha van hely és idő, van akinél pedig szólnak hogy kész. Mondjuk 5 lépés a legtávolabbi asztaltól is a pult, tehát ez sok gondot nem okoz, csak elsőre nem pontosan láttuk át, mikor mit kell tenni.

Remíz Burger Zugló

kifogástalan káposztasaláta

Az egyik srác az ételeket készíti és rakja össze, míg a másik a rendeléseket veszi fel és adja ki, valamint a fizetést intézi és informál. Itt kaptunk pl. ajánlást pontos adatokat a három szószról, melynek nem is tudtunk ellenállni. Rövid várakozás után érkeztek is az ételek, de addig is láthattuk és halhattuk a sercegő friss húspogácsákat, ugyanis a nyitott konyharész miatt abszolút végignézhető mi és hogyan készül, ezzel tovább emelve az ember bizalmát az elfogyasztandó étel iránt.

Remíz Burger Zugló

Toszkán Monster

Problémakezelés

Pufi toszkán burgere a krumplival és salátával megrendelés szerint érkezett, nálam azonban ismét becsúszott egy porszem a gépezetbe. Értem én, hogy a hiba bennem van, de nem tudok mit tenni, nem rajongok a nyers zöldségekért, ezt a defektemet azonban a világ nem képes befogadni. Itt is így kértem a szendvicsemet, azonban nem így érkezett. A srácnak jeleztem is ezt, aki kihozta, éppen lépkedett mögötte a másikuk is, mert leborult a még zárt, fél literes üdítőnk a pultnál a hirtelen fordulattól, és ő rakta vissza a tálcára. Ám ekkor olyan következett, ami nem igazán szokott. A kiszolgáló megfordult, az étel készítő kolléga kezébe nyomta az egész tálcám, és azt mondta, hogy “na akkor ezt újra”. De ez még hagyján, tényleg így is tettek.

Remíz Burger Zugló

bacon & cheese burger + krumpli és tejfölös szósz

Ez nem azt jelentette ugyanis, hogy szétszedik és elkezdenek turkálni a már összeállított szendvicsben, kipiszkálják a salátát, és ismét összecsukják, mint ahogyan az mindenhol máshol történni szokott. Ezzel persze általában ugrik még több dolog is a salátával együtt, az arra nyomott, és kiszedése után nem pótolt szószom, a jókedvem és a gusztusom is a szendvics felé, többek között, de itt nem ez történt. Konkrétan új alapanyagokkal elölről kezdték el csinálni a szendvicsemet, újra, rendelés szerint, és nem telt bele 5 perc, hogy meg is kaptam. Hozzátenném, különösen nagy figyelemmel ajánlva más vendéglátóhelyeknek, hogy még hozzám sem ért ki az új kaja, de már bejött egy négyfős csapat, akikből az egyik srác épp ilyet rendelt, és ment neki egyből a menüm, krumplival, burgerrel mindennel, várakozás és pocsékolás nélkül. Mindenki jól jár. Az éttermet nem éri kár, mert az ételt eladta, és hatalmas szimpátiát ér el ezzel, hogy ha már hibázik, legalább nem módosít, hanem újracsinál. Az új tulaj várakozás nélkül jutott az ételéhez, ami egy perccel azelőtt készült el, én pedig bár kicsit többet várok, de nem átturkált ételt kapok, ezt a pár perc pluszt pedig be kell vállalnom a nyers zöldségmentes rigolyám miatti áldozatért.

Remíz Burger Zugló

ez az a hús, bacon és szósz mennyiség, amitől jó burger a jó burger

Javasolnám minden vendéglátó hely figyelmébe ezt a problémakezelést. Persze alapvetően nem kell hibázni, de ha mégis, akkor azt ne a vendég kárára orvosolják, hanem vállalja az étterem saját büdzsére. Ez itt nem a Hilton, ennél olcsóbb árakat nehéz lenne elképzelni, és az szendvicsem új tulaja még nem volt bent, mikor már kiadták az újrakészítési parancsot, tehát még csak nem is a trükközés, hanem a tényleges korrekt hozzáállás a motiváció. És ennek megfelelően működik is a jó tett helyébe jót várj effektus, nem kellett kidobni a szendvicset sem, jött rá jelentkező két perc alatt, melynél még a mekiben is sokkal tovább állnak az előre gyártott borzalmak a kiadó csőben.

Az étel maga

A szendvicsek már ránézésre elég durvák voltak. Ha az American Burgerben azt mondtam, hogy tökéletes összhatás, mert az utolsó zsömle falatban is ugyan úgy van minden, mint az elején vagy a közepén, akkor itt ennél egy kicsit tovább kell mennem: itt ugyanis az utolsó falat után is van még minden. A hús ugyanis körben nem kis mértékben kilóg a duciból, rajta a szósszal és a sajttal, tehát eleve úgy férünk csak hozzá a zömihez, ha itt-ott kicsit lerágjuk a tartalomból. Ennek megfelelően ha a zsömlét és belsőségeit kivégeztük még a túloldalon is vár jó pár centi hús. Belül pedig az van, aminek lennie kell, hús, sok sajt, és borzalmasan sok szósz illetve persze Pufinak és az egyéb hozzá hasonló normális embereknek rengeteg és tényleg friss, ízes és roppanós saláta.

Remíz Burger Zugló

Toszkán burger inside

Meg tudok őrülni egy száraz szendvicstől, de szerintem ezek a srácok is, mert a burgert csak komoly közelharc árán, és 4-5 szalvéta bevetésével tudtam elfogyasztani, jobban csúszkált az egész, mint a népek a műjégen decemberben, de ez a műfaj így gyönyörű. Hogy esetleg utcán, menet közben hogy ehető ez a szendvics, azt nem tudom, de ne akarjuk ezt menet közben enni, üljünk le ide, és adjuk át magunkat az élvezeteknek. A hatalmas szelet hús láthatóan tényleg házi, benne fűszerekkel és hagyma darabokkal, remekül ízesítve. Hozzá a külsőre átlagosnak kinéző buci is szerencsére remek, puha, kicsit pirított, nem fojtó és száraz. Ez az a hamburger, amilyennek a mekiben is lennie kéne, ha nem szeretnének rövid időn belül becsődölni. És itt 1390,- a menü, mekiben van már gondolom vagy 1790-1890 egy hasonló méretű szendviccsel, káposztasaláta helyett pedig beleférne még a nagy láncoknak a vizezett kóla is bőven, még akkor is, ha ilyen minőségi szendvicseket gyártanának.

Remíz Burger Zugló

csúszunk jobbra, csúszunk balra. A sok szósz miatt nehéz enni, de ez így van rendjén.

Összhatás

A Remíz Burger számunkra sajnos nem könnyen megközelíthető, de ez nyilván szubjektív, amúgy egy elég nagy és forgalmas csomópontban van ahhoz, hogy aki csak erre jár, rájuk találjon és be is térjen. Hogy így tegyünk, arra pedig okok garmadáját lehetne felsorolni, mert az árak több, mint barátságosak, a kiszolgálás kedves és alázatos, az alapanyagok frissek, az ételek finomak, a sült krumpli és a káposztasaláta olyan amilyennek lennie kell. Abszolút pozitív élménnyel zárult a látogatásunk a Remízben, és tuti, hogy bármikor erre járok, be fogok térni, legalább szokom a csomópont közlekedési rendszerét is, hogy oldottabb legyen az áthaladás.

Remíz Burger Zugló

A távozáskor még rákérdeztünk, hogy a húst, szószokat, mindet ők csinálják-e, melyre megerősítés érkezett, így természetesen szóvá is tettük, hogy nagyon köszönjük, minden nagyon finom és nagyon rendben van itt. És akkor azt még nem is említettük, hogy külön pult van szalvétával, fogvájóval és egyéb segédeszközökkel, illetve hogy a krumpli is sótlanul érkezik, és minden asztalon ott a sószóró, hogy az ember ízlése szerint alakíthassa ezt utólag. Itt tényleg azt érzi az ember, hogy egyszerűen, letisztultan, de nagyon átgondoltan a vendég érdekét és elégedettségét igyekeznek szolgálni, sikerrel. Semmi rongyrázás, faxni és észjáték, a hely azt sugallja, gyere be hozzánk, kellemes nyugodt környezetben abszolút reális áron egyél egy remek hamburgert, hatalmas méretben, kiváló köretekkel és szószokkal, és lehetőleg gyere máskor is. Az egyszerűség pedig gyönyörködtet, és a legkevésbé sem azt jelenti, hogy kosz van és lepukkantság. Sok más hely megirigyelhetné a Remíz tisztaságát, pedig azt gondolom ilyen forgalom mellett ezt sem könnyű megoldani, ha mást nem, a sok szálló por miatt, de bent nyoma sincs ennek.

Remíz Burger Zugló

Pro: hatalmas és finom burgerek, széles választék, kifejezetten barátságos árak, remek saláta a burgerhez, gyerek szendvics, korrekt és kedves kiszolgálók, alázat a munka és a vendég iránt
Kontra: nem sok ilyen jut eszembe, autóval talán kicsit nehéz a megközelíthetőség, de cirka ennyi

A Remíz Burger egy remek hely. Aki erre jár mindenképpen ugorjon be, de még messzebbről is érdemes egy kitérőt tenni, mert mind az étel, mind az árak és kínálat, mind pedig a vendéghez való hozzáállás megérdemli a sok eladott szendviccsel járó jutalmazást. Köszönjük Remíz, csak így tovább…

Cím:  1149 Budapest, Bosnyák tér 2.

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *