Magnum 25. évfordulós szezonális jégkrémek

Facebookpinterest

Eléggé meg vagyunk csúszva a bejegyzések megírásával, még a közel egy hónapja történt gyereknapot sem sikerült pótolni, illetve ez a mostani tesztelés is több, mint két hete történt, de most jutott csak rá idő és energia. Ezzel a bejegyzéssel pedig duplán is megcsúsztunk, mivel a Magnum 25. születésnapjára készült egyedi ízeket a megjelenés évében, azaz 2014-ben nem, csak idén sikerült tesztelnünk, de legalább végül belefutottunk mi is. Nézzük tehát mit kínál nekünk az “új” szezonális Magnum jégkrém.

Limited edition

Jó pár éve minden gyártó, legyen a terméke akár fagyi, chips, csoki, vagy bármi más egyre-másra korábbi termékére licitál, és így mára már igen túlpörgött termékekkel találkozhatunk a boltok polcain. Nyilván egymást is nyomják a cégek, és mivel a konkurencia is egyre durvább íz kombinációkat kreál, a saját gyártósornak is azt kell. Erre jönnek még a “limited edition” feliratok, amivel azt kívánnák jelezni, hogy szezonális, csak korlátozott ideig elérhető változatokról van szó, aztán így-úgy végül az esetek zömében lekommunikálják, hogy akkora siker volt, hogy marad végleg, vagy szóba se hozzák, csak lekerül a “limited edition” felirat idővel a papírról. Mind tudjuk, ez csak marketing fogás, és minden új ízt már így vezetnek fel, amiről az első perctől kezdve tudják, hogy végleges lesz, azonban ennek ellenére működik ez a húzás (különben nem csinálnák), elég jó lökést ad az eladásoknak, ha azt hiszi a nép, holnap már nem kaphat belőle. Kétféle szezonális Magnum termékkel is összefutottunk, egy “limited edition” créme brulée-vel, és egy 25. születésnapra készült (2014-ben) szintén korlátozottan elérhető strawberry white-al.

Magnum creme brulee

A kevesebb több?

Ki emlékszik még az első, eredeti Magnumra? Mekkora hatalmas sláger volt, pedig nem volt más, csak egy pálcikás vanília fagyi, extra vastag csoki réteggel. Én mégis nagyon imádtam, főleg a mandulás változatot. Ma már ilyen fagyit nem lehet gyártani és eladni. Nincs benne 53 szín, 87 íz, hangzatos feliratok és látványos csomagolópapír. Kit tudja, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, de szerintem mi, vásárlók is hibásak vagyunk ebben, mindig valami újra, többre, jobbra vágyunk, így hát meg is kapjuk. Én azonban néha már annyira szeretnék valami egyszerűt, tényleg egy régi, alap mandulás Magnumot, minden egyéb szín és íz réteg nélkül, de azt nem kapok. Van helyette azonban új, szezonális, akkor vegyük és együk azt.

Magnum creme brulee

Jó, de ennyit nem ér

A Balaton parton sikerült tesztelni a két új ízt, darabját 650,- Ft-ért. Oké, hogy Balaton, de egy szabad strand volt, nem a Füredi sétány, már itt úgy voltam vele, akármennyire is jó, ennyit nem ér. Értem én, hogy egyre rosszabb a Forint, meg infláció, meg minden, de 650,- Ft-ért kb 3 gombóc fagyit kapunk, akár jobb helyen is, ami azért mennyiségben biztosan több, még ha marketingben alul is teljesít. Lehet, hogy csak a balatoni díjszabás, az ár miatt akkor is elég komoly hátránnyal indítottak az új ízek, de ha már megvettük, adtunk nekik egy esélyt.

Magnum creme brulee

Magnum créme brulée

Én a créme brulée ízűt választottam, mert alapból szeretem ezt az édességet, kíváncsi voltam, mit nyújthat ez jégkrém formájában. A hagyományos vastag csoki réteg és belül vanília jégkrém az alap, ezt egészítette ki itt számos karamell csík, a vanília krémben, illetve karamellizált kis darabkák a csoki bevonatban. Egészen kellemes és jó ízhatást adott, nem volt túl édes  karamell ellenére sem, és változatlanul nagy élményt ad a vastag, roppanós csoki réteg, illetve a kellemes vanília krém. Az egyetlen probléma vele (az árán túl) az, hogy ezek a kis ragacsos, csoki rétegbe rejtett csomagocskák rátapadnak mindenhol az ember fogára kívül belül, és sehogyan sem jönnek le, elég gusztustalan szájban turkálással lehet csak megszabadulni tőlük, ami egy Balaton parti fetrengés, és a gyerekeket a homokozóból kihalászás után nem túl higiénikus. Mindenesetre abszolút vállalható a fagyi, zömében azért itt is érvényesül a kevesebb több effektus, nincs túlgondolva a termék, éppen kellemes, és azt adja, ami elvárható, felesleges sallangok nélkül.

Magnum strawberry white

Magnum strawberry white

Ezt a fagyit nem én rendeltem hanem a nagyobbik lányom, így többé kevésbé mindegy is, milyen volt, percek alatt szőrén szálán eltűnt. Maradt a korábbi, jól bevált vastag csoki réteg, ez esetben fehér csokiból, ami a lányom kedvence, így egyértelmű volt, hogy ő erre szavaz (a kisebbik valami maci formájú egyéb márkát választott, ott még ez számít). A képpel ellentétben a belseje nem egyen piros volt, hanem két árnyalatban jelent meg, de ez viszonylag hamar egybe olvadt, szó szerint. Itt is a semmi extra, csak csoki és krém elvet követve szerintem elég jó terméket alkotott a Magnum, tényleg szükség lenne kicsit visszakanyarodni az egyszerűség felé, hogy egy termék csak az legyen, ami, ne még 25 másik egyben. Túl sok mindent nem lehet róla mondani, de ez is teljesen rendben volt, azonban itt is sokkolt a 650,- Ft-os ár. Egyszer utána nézünk, mennyibe kerülnek ezek a jubileumi és szezonális változatok egy sima közértben, az nagyon vízválasztó lehet, de ezen az áron bármennyire is jó, tucat szám nem fogjuk fogyasztani, az biztos.

Magnum strawberry white

Még ha ugyan egy év csúszással is, de sikerült találkoznunk az elsővel, és keresni fogjuk továbbra is a különleges, 25.-évfordulós, limitált Magnum ízeket, és amennyiben rájuk lelünk (remélhetőleg kedvezőbb áron) úgy azokat is teszteljük és megírjuk majd.

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

2 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Magnum 25. évfordulós szezonális jégkrémek

 1. A Magnum creme brulee pálcikás jégkrémet keresem, az idén még nem találkoztam vele.
  Talán tudják, hová lett?
  Vagy csak tavaly, a jubileumi évben volt, aztán ennyi?
  Sajnálnám.
  Üdvözlettel
  Apáthyné

  • Kedves Apáthyné!

   Idén még mi sem találkoztunk vele, de amint látjuk, megírjuk, hogy hol kapható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *