Magic Chicken – Csoda Csibe Sandwich bár

Facebookpinterest

A napokban a fél várost át kellett szelnem több állomáson is rövid feladatokat ellátva, de ismervén a jelenlegi állapotokat autóval ennek inkább nem is vágtam neki. Leparkoltam Óbudán, és onnan végig rollival oldottam meg a napomat, összességében kb 15km-es napi adaggal zárva délutánra. Visszafelé már eléggé megéheztem, és ismét a Pufi által üzemeltetett BKV-hoz (Budapesti Kajainformációs Vonal) fordultam, hogy mit lenne érdemes ennem, ami gyors és olcsó. A Magic Chicken azaz Csoda Csibe sandwich bár érkezett javaslatnak, mert a Batthyány tér közelében jártam, és ez esett éppen legközelebb hozzám.

Az első benyomás

Annyi információt kaptam előzetesen, hogy csirkés szendvicseket lehet összerakni (meglepő módon), mindenkinek saját ízlése szerint. Úgy voltam vele, hogy gyorsan beülök, megrendelem, 10 perc alatt benyomom, és megyek is tovább. Na ez már az első ponton megdőlt, egészen pontosan a “beülök” résznél. A Csoda Csibe ugyanis egy ablak, ahol rendelni lehet. Oké, értem én, Amerikában olyan is van, hogy az illető a lakásában készíti el a neten rendelt és kifizetett szendvicseket, és ejtőernyőcskékkel ereszti le az utcára a célszemélyeknek, de én itthon eddig ahhoz a megoldáshoz szoktam, hogy ahol meleg ételt árulnak, legalább egy pult, felülő, vagy könyöklő van, még a piaci kolbászosnál is. Bár mondjuk itt is van egy pult és egy bárszék, de ha azon helyet foglal az ember, cirka beül a büfé ablakába, és meggátol minden további személyt a rendelésben, ezért ezt inkább nem tettem, meg kicsit hülyén is éreztem volna magam a járókelők között a járdán ülve, szendvicset zabálva.

Csoda Csibe

elsőre nem könnyű észrevenni

Megmondom őszintén elég sokat hezitáltam, hogy mit is tegyek, mert elsőre nem volt túl megnyerő ez az egész. De végül győzött az étvágyam és a bentről kiáramló illatok, ezért úgy döntöttem, rendelek. A kínálat a csirke és annak variánsai, értelem szerűen, van mell és comb, mindkettő roston és rántva is. Egy alap szendvics 500,- Ft egy dupla húsos 800,- egy öntet pedig 150, amiből hatféle is elérhető: tartár, zöldfűszeres, ezersziget, fokhagymás mustáros, barbecue, és csípős paradicsomos. Ezen kívül van többféle köret 250,- Ft / adag áron (hasáb, hagymakarika, stb.) és tálak valamint desszertek is, a kínálat tehát abszolút rendben van. Mivel nem tudtam, mire számíthatok, ezért igyekeztem biztosra menni, maradtam az egy húsos rántott melles változatnál, és tartárt kértem hozzá, így fizettem 650,-et a gyors ebédért.

Érdekes rendelés

Ez mondjuk pár perc alatt kész is lett, de még a szendvics fogyasztása közben is a rendelésfelvétel egyediségén rágódtam. Történt ugyanis, hogy az amúgy elég kedves kis hölgy a régi jól bevált X-elgetős lapon elkezdte felvenni a rendelésemet, ami nem volt túl nehéz, mert egyetlen zöldséget sem kellett jelölnie. Igen ám, de kértem volna bele sajtot, amire az a válasz érkezett, hogy az nincs. Ez számomra elég érthetetlen, mert nem valami extra betétet kértem, a sajt azért manapság egy bármilyen szendvicsnél elég alap, itt azonban nem lehet kapni. Mondjuk mentségére legyen mondva, felajánlotta a hölgy, hogy beletesz nekem egy rántott sajtot, de ezt meg én nem tartottam abban a pillanatban elképzelhetőnek, bár egyébként simán lehet, hogy nyerő kombináció lett volna, de olcsó és könnyű ebédre vágytam, a sajttal pedig már 900,- Ft-nál jártunk volna, és nem is igazán kívántam.

Csoda Csibe

beülés nincs, csak kiadó ablak

A következő egyedi megoldás a szósz rögzítésnél következett. Jeleztem, hogy kérek szépen bele egy kis tartárt és egy kis zöldfűszeres öntetet, mire jött a válasz, hogy csak egyet lehet! ??? Erre 5-10 másodpercig nem is igazán tudtam mit mondani. Miért is? Nem lehet két öntetet X-elni a lapon? Amúgy is 150,- Ft egy adag, tehát akár annyival drágulhatott volna a szendvics, de ha urambocsá fél adag tartárt és fél adag zöldfűszeres öntetet nyomott volna bele a kedves hölgy, akkor maradhatott volna az ár is változatlan, így duplán lett volna elégedett az ügyfél. De nem, itt kérem szigorú szabályok vannak, sajt nincs, és egy szendvicsbe egy öntet mehet, punktum! De zömiből legalább lehetett választani, sima vagy magos változatot, én ez utóbbit kértem.

Mire cirka túltettem magam a szigorú rendelési rendszer okozta döbbeneten, a szendvicsem is megérkezett, összességében elég gyorsan, percek alatt, annak ellenére, hogy a belevaló nem mikrózott, vagy melegítő lámpa alatt senyvedő változat, hanem közvetlenül az olajból érkező, nem kis méretű, friss és ropogós rántott szelet formájában jelentkezett, megfelelő mennyiségű tartár mártással. A szalvéta mellé a jól bevált kis fólia tasak is járt az olaj és öntet felfogására, nem volt más hátra mint a kóstolás.

Csoda Csibe

de a szendvics remek, és a hús is kellően nagy méretű

Szerencsére ez ugyan azt a maximálisan pozitív eredményt hozta, mint a látvány, friss és kellemes volt az egész szendvics, ízre és állagra is. A zsömi mondjuk feltételezem hűtőben van tárolva, hogy tovább friss maradjon, vagy valami nagyon fagyos raktárból érkezett, mert a közepe elég hideg volt, ami főleg a meleg hús mellett jött ki igazán, és ez rontott az élvezeti értéken, de még ez sem tudta tönkretenni a szendvicset. Érdemes lenne azért mondjuk egy tök egyszerű gofri sütőt vagy grill lapot beüzemelni, és a félbevágott zsömit egy pillanatra megpirítani, átmelegíteni, amíg kisül a hús, mert ezzel az egyszerű aprósággal nagyságrendekkel élvezhetőbb lenne az egész.

A szendvics azonban így is remek volt, és bár összességében semmivel nem több, mint anyu otthoni rántott húsos zsömije, annak viszont tökéletesen megfelel, és ki ne szeretné a táplálkozás ezen formáját. Lényegében tehát a kezdeti fennakadások után eredeti célomnak megfelelően gyors, finom és friss ebédet sikerült kerítenem, elégé alap áron, és még jól is laktam vele. Nem bántam meg, hogy az egy húsos megoldást választottam, és nem azért, mert olyan rossz volt az étel, hogy kár lett volna duplát fizetni, hanem a hús igen kellemes mérete miatt. Minden oldalra kilógott ugyanis a zsömléből a tartalom, ahogy azt illik, és ez így éppen elegendő táplálék volt ahhoz, hogy bírjam tovább a nap hátralévő részét.

Csoda Csibe

és bár csak egy szósz választható, de azzal legalább nem spórolnak

Pro: korrekt árak, csirke minden formában, sokféle öntet, igény szerint összerakott szendvics
Kontra: nem lehet beülni, nincs sajt, egy szósz rakható egy szendvicsbe, hideg a zsömi belseje

A Csoda Csibe remek választás annak, aki minimál pénzből és minimál idő ráfordítással szeretne egy meleg ételt gyorsan keríteni és továbbhaladva elfogyasztani azt. A beülés meg nem oldottságát abszolút meg tudjuk bocsájtani a helynek, ez egy elviteles szendvics bár, azonban azt gondolom, ha a három általam említett problémát orvosolnák, nagyot lehetne ugrani minőségben, és vélhetőleg eladás számban is. Ez pedig a sajt hiány, az egy választható szósz, és a hideg zömi-közép probléma. Azt gondolom akár előre csomagolt lapokra vágott sajttal is lehetne dolgozni, azt még vágni sem kell, nincs vele macera, a több szósz lehetőség csak döntés kérdése, a zsömi pirításra meg egy alap 3000,- Ft-os bármilyen pirító tökéletes, ezekkel azonban nagyon sokat lehetne dobni a szendvicsen. A Csoda Csibe persze ezek nélkül is ha nem is kiemelkedő, de jó alternatíva egy gyors, olcsó és meleg ebédre.

Cím: 1015 Budapest, Batthyány u. 2.

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *