Lipton Pina Colada – alkoholmentes ice tea

Facebookpinterest

Itt a nyár ismét, emelkedik a hőfok és ezzel szükségszerűen a folyadékbevitel is. Nyáron ideális választás lehet a tea, mert hidegen és melegen is jó, azonban van belőle kb. mindenhol citromos és barackos, amit már mindenki rég megunt. Üdítő jelenség tehát ha látunk valami olyat, amit eddig nem, én most ilyenbe futottam a Balatonon, ezért gondoltam, gyorsan szóvá is teszem.

A tea ideális folyadék lehet

lipton_pina_colada_1Nyáron sokkal többet kell inni, de ezt mindig elfelejti az ember. Szerintem én sem iszom meg a szükséges mennyiséget, de azért igyekszem figyelni. Nyáron éppen ezért jellemzően jeges teát tartok magamnál, mert az reggel még hideg, úgy is jó, azonban egy-egy hosszabb munka és 2-3 órás tűző napon kocsiban állás után már inkább forrónak mondható, de még úgy is vállalható. Teánál ez nem probléma, sőt, a sivatagi népek állítólag egyenesen forró teát isznak a jobb hő leadás érdekében, tehát csak nyerhetünk ezzel az univerzális választással.

Ezen a gondolaton elindulva egy vidéki áruházban ismét ice teát keresve találtam egy alkoholmentes, pina colada ízű jeges teát a Lipton-tól, amit eddig még sehol nem láttam, le is csaptam rá. Nem volt olcsó, 360 Ft a 1,5 literes, de ezt tudjuk be balatoni felárnak.

A közértben nem igazán volt hűtve, azonban túl meleg sem volt bent, tehát a tipikusan szoba hőmérsékleten, a legrosszabb állapotban sikerült kóstolnom, így nem volt nagy szám. Pár órával később már hűtve is tudtam tesztelni, és így azért már sokkal jobb. Leginkább az ananász íz érződik rajta, kókuszt én nem nagyon véltem benne felfedezni, pedig jó lett volna, mert amúgy névadója a kedvenc koktélom. Ennek ellenére lehűtve egészen kellemes, és bár forrón még nem próbáltam, de legalább van egy plusz alternatíva, amit választani lehet, ha ezen a területen keres az ember innivalót.

Majd egy elborult pillanatomban esetleg kipróbálom egy kis tört jéggel, tejszínnel, kókusz sziruppal és Bacardival, hogy mennyire állja meg a helyét, de addig is, amíg nem megy el ennyire az eszem, legalább kóstoltam egy új variációt. Best of kedvenc nem lesz, annyira nem volt átütő, de égetni valóan rossz sem, hidegen kellemes, nyári szomjoltó itóka. Kérdés, van-e belőle reális áron egy normális boltban, mert ez mondjuk vízválasztó lehet, de legalább próbálkoznak új ízekkel a gyártók, és ezzel csak nyerhetünk.

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *