Landliebe tejtermékek

Facebookpinterest

Megszoktuk, hogy a reklámok hazudnak. Néha olyan lusták, hogy már fantáziát sem visznek bele csak hazudnak valamit, hogy vásároljunk. Mondjuk egészen egyszerűen azt mondják, hogy az a legjobb, legfinomabb, vagy legvalamibb, de ez a tuti, vedd meg most azonnal! De persze azért a sok előírás és bírság után ma már óvatosabban fogalmaznak: “ettől a krémtől akár fiatalabbnak is látszódhat a bőre”. Így már nincs bírság, mert nem állítottunk, nem garantáltunk semmit. Erős fenntartásokkal kezelünk tehát mindent, amit a TV szajkóz, ennek ellenére sok mindent kipróbálunk egyszer, és a személyes tapasztalat alapján döntünk. Így alakult az életünk a Landliebe tejtermékekkel is. A reklám szerint tiszta természet, semmi mesterséges, mintha a hegyi legelőkön lennénk, és a fejkendős osztrák nagymami készítené a joghurtot, pudingot. De tényleg igaz lehet ez?

Drágább mint a többi, de talán megéri?SAMSUNG CSC

Első körben az is visszatartott, hogy a termék ára nem igazán volt barátságos, 250,- Ft alatt soha nem láttam, a gyerekek meg napi 2-3 pudingot betermelnek fejenként, erre az ember gatyája is rámegy. Nyilván nem a tejsavóból és étbevonós masszából készült 45,- Ft / kg termékeket favorizáljuk, de azért kell tartani valami ár érték egyensúlyt, ha más miatt nem is, hát a véges keretek miatt biztosan, de azt gondolom, másnál, illetve sehol nem az az átlag magyar állapot, hogy végtelen a büdzsé a kosztolásra. Egyszer aztán akciós volt valahol a Landliebe csoki és vanília puding, illetve a fahéjas grízpuding (azt hiszem volt még vagy 1 hét a lejáratból). A brutál akcióban elérte a termék ára az összes többi termék normál árát, gondoltuk hát, próbáljuk ki.

Egy reklám, ami nem hazudik?

Az első kellemes meglepetés a doboz elolvasásánál fogadott, az összetevőkben. hiányzott a 45 tételes lista, mindenféle E-vel, savóval, sziruppal, sűrítménnyel, térfogatnövelővel. Volt benne vagy 4-5 összetevő, annak is mind vegyész ismeretek nélkül is érthető neve. Oké, de ezt még bárki írhatja, nézzünk bele. Látványra teljesen rendben volt, semmi extra, de legalább nem csillogott a fényezőtől, mint egyes tejterméknek gúnyolt társai.

Szokásos méretű dobozban átlag feletti tartalom

Belekóstoltunk. A tartalom döbbenetes volt. De tényleg. Sűrű, elképesztően tartalmas, finom, és tényleg vanília és kakaó ízű puding. Egyáltalán nem volt felfújva, felhabosítva, tele nyomva térfogatnövelővel, ez már az állagán is érződött. De ami döbbenet volt számunkra, hogy a gyerekek a fél dobozzal sem bírták megenni, pedig lelkesen lapátolták. Annyira benne van, aminek benne kell lennie, és nem légbuborékok meg térfogatnövelő van a dobozban, hogy egy átlag gyerek nem bírta megenni az egész dobozt egy szuszra.

SAMSUNG CSC

A következő adagoknál rutinosan már felezni kellett, és úgy volt éppen elég, fél doboz per gyerek (persze nyilván nem két 16 éves kétajtós szekrény vízilabdás cula). Na de hoppá, így gondoljunk csak bele? Egy átlag puding mondjuk 179,- Ft körül van, abból kell kettő, mert simán lecsúszik, úgy már cirka 360,- Ft az összeg, és azért ott előfordul néhány E és egyéb vegyjel. Itt egyet ha nem akciós, megkapunk 259,- Ft körül, melyet szétosztva is épp csak meg bírnak enni, és akkor pedig 130,- Ft / adagnál tartunk. Ha tehát nem csak az árat, hanem a tartalmat is nézzük, akkor nem biztos, hogy van versenytársa az agyon reklámozott termékek között.

Grízpuding gejzír

A párhuzamosan zajló tesztelésben a grízpuding került górcső alá. Ő, még kis tesóihoz képest is combosabb falatnak bizonyult, egy felnőtt embert fektetett két vállra, de szó szerint. Utolsó falatok csak alig tuszakolva mentek le, de az íz és a minőség miatt azért elfogyott valahogy. Mindamellett, hogy finom, olyan elképesztően sűrű és tartalmas volt, hogy egy felnőtt nagy adag desszerttel felért. Elképedtünk, hogy mennyire hozzá vagyunk szokva a nagy dobozban kis semmi, levegővel és egyéb vegyszerekkel felhabosított, tartalom nélküli ételekhez. És elképedtünk azon is, hogy egy joghurtnak, pudingnak, tejdesszertnek vélhetőleg ilyen tartalmasnak és laktatónak kéne lennie. És ez még egy tömegtermelésben készülő darab, milyen lehet, amit tényleg az alpesi legelőkön készít a nagymami. Nem kevés ilyen jellegű tételt próbáltunk már ki, de az mindenesetre egészen biztos, hogy ez volt az eredetihez a legközelebb.

Figyeld az egységárat mert csalunk

A történteken felbuzdulva egyre gyakrabban előfordult, hogy akár teljes áron is beruháztunk Landliebe termékre, mert már tudtuk, hogy a húzós ára ellenére is megéri. Fejadagban is olcsóbban jövünk ki, és még jó érzés is, hogy abszolút minőséget eszik a gyerek (uhh, mennyi pénzt lehetne kérni ezért a dumáért a cégtől, de jó is lenne). Így futottam ma össze a boltban a fél kilós (de konkrétan) nagymama befőttes üvegére emlékeztető új fajta joghurtjukkal, négyféle ízben. Mi először egy lájtosabbat, sztracsatellásat próbáltunk ki, gondoltam azért mégse szaladjunk bele egyből a legdurvább lila színű áfonyásba. Már eleve az üveg tök cuki, tényleg olyan, mint egy befőttes üveg, még akár újra is használható valamire, fogyasztás után. A cucc benne konkrétan 500 gramm, tehát fél kiló, egységára most akciósan volt 1100,- Ft / kg körül. Ezt szinte senki nem nézi meg, pedig nem ártana, ez az igazi ár jelző tétel, nem a rányomott címke. Más kérdés, hogy sok helyen a mai napig nem tesznek rá egységárat, vagy totál pontatlanul, de ha van és stimmel, érdemes figyelni. A következő legolcsóbb, de még szóba jöhető, tehát nem tejsavó pürének az ára olyan 1400-1500,- Ft volt / kg, hiába volt benne 4-6 kis joghurtocska, és volt 299 vagy 399 Ft az egész. Leszámoltam, stimmeltek az árak, súly alapján. Konkrétan árban ismét vertük a mezőnyt, hiába mellbevágó elsőre az 599,- Ft az üvegen. Az már persze nemzeti sport a multikban és kisebb boltokban is, hogy a nagyobb a drágább, fajlagosan is. Ha mondjuk egy túrórudi egyedi ára 89,- Ft, akció nélkül, tuti vétel a hat darabos akciós csomag 599,- ért, és viszik is mint a cukrot, mert hát akciós (99,- Ft / darabért, összecsomagolva). Régi sport tehát ez, hogy megtanítottuk, hosszú fáradtságos 10 évekkel az embereket, hogy vedd a nagyobbat, mert jobban jársz, melynek mára természetesen éppen az ellenkezője igaz.

Egy joghurt, ami nem savanyú

No de a lehangoló kereskedelmi körkép után térjünk vissza a termékre. Valódi üveges, cuki nagymami joghurtja, sztracsatellás változatban csoki darabokkal. A pudingoknak éppen az ellenkezője jelentkezett itt, de nem minőségben, hanem állagban. Ott a tömény, sűrű tartalom gyönyörködtetett, itt éppen a könnyedség, lágyság. Illetve az, hogy ez a joghurt nem savanyú, mely még a leginkább minőségi termékeknél is ha minimálisan is, de jelentkezik. Vélhetőleg ha nincs egy termékben tejsavó, vagy egyéb ipari melléktermék helykitöltőnek a legkisebb mértékben sem, akkor lehet egy joghurt ilyen is. Konkrétan 5 összetevő volt a dobozon, szintén vegyjelek nélkül, szintén elképesztő minőségben. Nem mondom, hiába volt mennyiség, pillanatok alatt lecsúszott az akciósan is 599,- Ft-os fél kiló joghurt 2 + 2 fél ember torkán. Ezt azért sajnos minden nap nem fér bele, de pedig ez lenne a normális. Ha minden termék ilyen lenne, és ha minden ember minden nap ilyen minőségi cuccokat ehetne. Nem is rohangálnánk folyton orvoshoz gyomor bántalmakkal, emésztési zavarokkal, allergiákkal, mert szemetet etetnek velünk.

Sajnos nem vagyok reklámember, de vegyél ilyet mert marha jó!

Ha egy szóval kéne jellemezni a terméket, az jutna eszembe: “minőségi”. Ebben benne van az, aminek kell, és CSAK az van benne, aminek kell. Sajnos nem olcsó, messze az átlag termékek felett van az ára, a belépő szintű, tejet még fényképen sem látott 59,- Ft / pohár termékeknek csaknem ötszöröse, ezért nem az a tipikus tömeg cikk sajnos, de akinek csak kicsit is van lehetősége, egyszer engedje meg magának, próbálja ki, aztán lehet, hogy utána inkább csak három naponta eszik egy terméket, de az ilyen lesz.

Specialitás: valóban megfelelő alapanyagokból készült termék, kevés összetevővel, E mentesen
Pro: az íz, az állag, a minőség
Kontra: az ár

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

2 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Landliebe tejtermékek

  1. Úristen, ez a Landliebe olyan isteni finom, hogy függő lettem… 🙂 Az elmúlt hetekben én először a grízpudingot vettem meg, mivel imádom a tejbegrízt, de nem volt időm főzni egyet… gondoltam, jól lesz egy ilyen kis cuki doboz reggelire. Hát mikor belekanalaztam, szó szerint felkiáltotam: isteni finom!!! Az állaga pont jó, a grízessége, íze hibátlan, és ami a fő: nincs agyontolva cukorral úgy, mint a legtöbb ilyen tejes-dobozos termék napjainkban. Én nem értem, miért hiszik azt a gyártók, hogy az emberek úgy szeretik jobban az ilyesmit, hogy olyan gusztustalanul negédes, gejl legyen, mintha beleborult volna a cukortartó…
    Na de a németek úgy látszik, nem esnek ebbe a tévhitbe. Aztán a befőttes üveges joghurtot próbáltam ki: a mákos-marcipánost, mert a mák a másik nagy imádottam. Hát bevallom.. szégyellem magam, de most reggelire fogtam a félkilós befőttesüveget, és a tartalmát addig ettem, és ettem, és ettem, míg egyszer csak az üres üveg bámult rám, de még akkor is kapargáltam a falát a kanalammal… 🙂 Még jó, hogy egyedülálló vagyok, mert a család biztosan megölt volna ezért, hogy egyedül ettem meg, ha lenne családom… 🙂

    • 🙂 Sajnos nekünk még nem sikerült kipróbálni ezeket az új ízeket, pedig a mákos-marcipános és a szilvás is nagyon birizgálja a fantáziánkat! A Sparba, ahová járok, eddig még nem hoztak belőlük, csak a régi fajták vannak.
      De mivel mi is nagyon szeretjük ezeket a termékeket, gondolom, ezekben sem fogunk csalódni! Csak sikerülne már valahol vennem egyet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *