Krups 7240 kávéfőző szerelés házilag

Facebookpinterest

Van nekünk egy sokat megélt Krups XP 7240-es kávéfőzőnk. Eredetileg került vagy 150ezer Forintba, de nem mi vettük, örököltük. Anyósék kapták ajándékba a feleségem bátyjától, de mivel állandóan visszabeszélt (mármint a kávégép), ezért hamar megutálták. Hibái is voltak, úgyhogy egy év használat előtt lekerült a garázsba. Mi akkor még ifjú, teher mentes életet éltünk, a 20 évesek gondtalanságával, jelzálog hitel és gyerekek nélkül, annak megfelelően még csak alkalmi kávéfogyasztók voltunk. Ez azóta megváltozott. Sajnos évekre mi is beleestünk az energia ital függés csapdájába, de szerencsére kijöttünk belőle, és nem fogyasztjuk már ezt a “folyékony mérget”, kizárólag kávét, de abból sajnos előfordul, hogy napi három is lecsúszik. Itt jegyezném meg zárójelben, hogy a vélhetőleg még nem ismert kártékony hatásaik mellett az energiaitalok erősen vízhajtó hatásúak, különös tekintettel azoknak ajánlanám figyelmébe, akik fő folyadékként fogyasztják ezt. Ma már nem ritka, hogy 0,5 sőt 1,5 literes kiszerelések is vannak, azt gondolom ilyen méretek mellett fő folyadék bevitelként alkalmazzák egyesek. Nem kéne! Nemhogy folyadék bevitelnek nem jó, de még kifejezetten ki is szárítja a szervezetet. Az sem véletlenül van ráírva mindre, hogy alkohollal nem keverhető, mert hogy az alkohol is szárít. De mindegy, ebbe nem akarok nagyon belemenni, mert ellenszenvet váltok ki vele a rajongókból, meg beperel a Red Bull. Nem vagyok egészség mániás, nem müzlin és köles golyón élek, nem vetem meg a chipset vagy akár a zsíros, fűszeres ételeket (mint az gondolom a posztokból is látszik), de ez a generáció energiaitalon nő fel, és még nem tudjuk, mi lesz ennek a hatása. Sok jó szerintem nem. Ma már azt is tudjuk, hogy az ásványvíz sem feltétlenül jó kizárólagos fogyasztásnak, mert az ásványi anyag tartalma miatt már nincs felvételi és hordozási képessége, és így nem képes szállítani a salak és méreg anyagot ki a szervezetből. Éppen ezért, a nevesebb gyártók már csökkentett ásványi anyag tartalommal gyártanak vizet (meg persze mint érdekességet és egyenlőre ritka jelenséget, drágábban, az extra profitért). Ha az ásványvízzel lehet ilyen gond, pedig arra azt gondoljuk, minél több az ásványi anyag tartalom, annál jobb, mi baj lehet belőle, akkor gondoljunk bele, mi lehet az energiaitalokkal. No de térjünk vissza a kávéhoz, ha már mérgezni kell magunkat valamivel, tegyük olyannal, amit évszázadok óta használnak, és nem hozható összefüggésbe semmiféle kórsággal.

Krups 7240

Itt még egyben

Kávé akkor és most

Szóval fiatalon még az eseti kávé mindegy volt. Olyan is előfordult talán, mikor nem volt gépünk, és mindenki ivott a munkában, vagy ahol tudott, aztán egyszer kaptunk egy olyan kávé párnás gépet mi is, mikor az nagy divat lett. Szerettük, bár mai szemmel nevetségesnek tűnik. Maga a gép olcsó, de a fenntartás irdatlan drága volt. Ezt váltották fel mára a kis kapszulás gépek, amit szintén viszonylag olcsón árulnak, azonban nyilván bolti őrölt vagy szemes kávét nem lehet bele tenni, a kis kapszulákat mindegyik cég egyedire gyártja, hogy a konkurenciáé ne legyen bele rakható, és horror bevételük van az üzemeltetésből. Ugyan az a jelenség, mint a nyomtató piacon. Már majdnem ingyen dobálják az ember után a multifunkciós csoda nyomtatókat, csak épp egy patron 7-8 ezer Forint, és komoly összegeket fektetnek a chipfejlesztésbe, hogy után gyártott patront ne egyen meg a gép. Ilyen formán, a fokozott felhasználás miatt két irányba is lépni kellett. Az egyik a költséghatékonyság, a másik pedig az íz és minőség. Az elsőre nyilván megoldás a webáruházazás. Itt nincs bolt és 30 alkalmazott, külvárosba az ember átveszi gyárépületből a cuccot, nincs benne az extra költségre jutó extra profit. Kilós szemes Segafredo-t szoktunk venni, ez a közértben nem igen van 5.000,- Ft alatt, webáruházban 2590,- körüli az átlag ár. Két csomag kb. 5.000,- Ft, kb. 2-3 hónapra elég is. Ezzel egyben a minőség és a költséghatékonyság is megoldva. Rá is szokik az ember, még akkor is ha nem kéne (de legalább se cigi, se alkohol, se energia ital, de valami azért kell). Ilyenkor üt be keményen, ha a kávéfőző gép egyszer csak megadja magát, főleg május 22.-én, három napos hétvége, és határidős hétvégi munka előtt.

Az előélet

Mivel a géppel egész élete során elég sok gond volt, már meg sem lepődtünk. Eleve ugye azért került hozzánk, mert utálták anyósék. Mondjuk ezt meg tudom érteni. Van egy kis digitális kijelzője, azon egyfolytában rinyál. Öblítést kérek! Tisztítást kérek! Ürítse ki a tartályt! Vízkőmentesítést kérek! Nincs víz a tartályban! Ürítse ki a tisztító lapot! Se vége se hossza az utasításoknak, melyek alapból is, de akkor még bosszantóbbak, mikor az ember siet, gyorsan szeretne egy kávét, csúszik a munkával, alapból feszült vagy bár mi egyéb gondja van. Régen persze elég volt víz és kávé egy gépbe, és már működött is, szépen csendben. De hát kell valami, amiért nem 5 hanem 150e Ft egy gép. Ezért is került le a garázsba, meg a hibái miatt, egy év használat után. Mi akkor épp gépet akartunk cserélni, megkérdeztük, nem használhatjuk-e. Megkaptuk, javítani kellett, ezt, mint kiderült a nem egy, hanem két éves garancia idő miatt díjmentesen el is végezte a szerviz (kazánt, meg egyéb apróságokat kellett cserélni), másfél évesen. Kérdeztük, kérik-e vissza, nem kérték, utálták, megkaptuk. Nekem sem a legjobb haverom, voltak már olyan pillanataim, hogy levertem volna a pultról, de mentségére legyen mondva, finom kávét csinál, és ezért mindent megbocsájtunk neki. Most azonban úgy tűnt, végképp megadta magát. Nem mai csirke, már hozzánk kb. 1,5 évesen került, és mi is használjuk már vagy öt éve. A víztartállyal (meg sok mással is) eddig is volt már gond, de eddig sikerült megoldani, azonban most véglegesnek tűnt a progléma. Régen ugyanis mi, emberek, még tudtunk figyelni, hogy a kávéfőzőben legyen víz, ma már ehhez érzékelők és szenzorok kellenek, hogy a gép figyelje. Aztán persze ha az érzékelő rossz, hiába van benne víz, neki nincs szeme, nem látja, nem enged tovább. Iszonyat idegesítő. Hátul van egy kis lebegő műanyag a víztartály sarkában, zárt térben, ha van benne víz, azt felemeli a benne lévő légbuborék, és az jelzi, hogy van benne víz. Ha ez lecsúszik alulra, mert nem emeli fel a víz, akkor üres a tartály. Remek találmány, fontos is, hogy legyen még egy, elromolható alkatrész, és még egy ok a szervizelésre. Ez már évekkel ezelőtt elromlott, megrepedt az a kicsi műanyag, nem volt benne légbuborék, belefolyt a víz és nem emelkedett meg, hiába volt tele a tartály. Már kb. ez egy 8.000,- Ft-os csere tartály lett volna, mi betettük alá egy 8 Forintos szívószál véget, fixre megemeltük és kész. Illetve figyeltük, hogy legyen mindig víz a tartályban, mint a történelem első 2000 évében, míg nem volt ilyen digitális, vízszint mérő műanyag pöcök.

Hogyan legyen csere gép olcsón?

Most azonban már semmit nem csinált. Próbáltuk mozgatni, próbálkoztunk mágnest odatartani, ütögetni, semmi. Szerviz itt már nem nagyon jött szóba, teljesen felesleges beadni egy várhatóan minimum 8-10e Ft-os alkatrész cserére 8-10e Ft-os szervízdíj mellé, egy kb. 7-8 éves gépet. Utána néztem a neten, új hasonló gép még mindig 150e Ft, az kicsit húzós, használtam azonban már 30 körül lehetett kapni, újszerű állapotban hasonlót. Egy két embernek írtam is, de senki nem vállalt azonnali mozgósítást a három napos hétvége előtt, keddre meg már nem vagyok kisegítve, ha a vendégeket nem tudom megkínálni egy kávéval sem. Úgy voltam vele, ezt nem lehet annyira bonyolult, csak meg tudom csinálni valahogy.

Ne féljünk bütykölni

És, bár kicsit rögös úton értem a mai leírásomban ide, de ez lenne a posztom fő mondanivalója. Ne féljünk nekiállni magunk megoldani a dolgokat. Nem azt mondom, hogy egy három gyerekes egyedülálló anyuka kezdjen el gázt szerelni, ha elment a fűtés, nyilván van az az eset, amikor szakember kell, de igazi szakember, nem valami alibi munkás, aki meghúz két csavart, amit mi is meg tudnánk, csak nem tudjuk hol kell, neki meg egyszer elmondta valaki, ezért kár a 15e Ft. Gondoljunk kicsit vissza apáinkra és nagyapáinkra. Szétkaptak mindent, amit lehetett. Hűtőt, mosógépet, centrifugát, tv-t, de még az autókat is, apró darabokra szedték, aztán valahogy mégis mindig újra összerakták, és működött. A világ nem változott meg, csak a gyártók. Mivel akkor még nem volt, ma meg már van világszerte szerviz hálózat, a garancia miatt fent kell tartaniuk ezeket, az költséges, ezért érdekük, hogy maga ne tudja javítani, hanem a garancia után is oda hordja az ember a gépét, és azért fizessen, nem is keveset. Ennek érdekében mindent meg is tesznek, a lehető legjobban zárt és legnehezebben bontható termékekkel, sok esetben ragasztott, csak törhető, újra össze nem rakható burkolattal akár. Ilyen esetben a teljes gépet vagy nagyobb részegységét sem javítják, hanem cserélik, új darabra vagy alkatrészre, és azt is velünk fizettetik, ha nem garis, mert a gépsor gyárt tonna szám, alkatrész van bőven, de az emberi munkaerő nagyon drága, főleg valami technikus, hibakeresésre és javításra. Egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb a teljes csere, akkor is, ha Forintos alkatrész a hiba.

Ugyan ez a fogyasztói társadalmi jelenség a “vedd a nagyobbat” agymosás. Sok-sok év alatt megtaníttatták velünk, hogy a nagyobb csomag fajlagosan olcsóbb. Mire megtanultuk, el is kezdték élvezni ennek előnyeit, és mára már (illetve sok-sok éve) minden nagyobb kiszerelés fajlagosan is drágább, minél nagyobbat vesz az ember, annál többet fizet grammra és literre is. Ezért vezették be a kötelező egységár feltüntetést is pl., de azt a mai napig sokan nem tartják be, illetve az emberek egyszerűen lusták utána számolni. Sok-sok ezrest számít pedig, vásárlásonként, és ha az ember agya rááll, tényleg csak egy pillanat után gondolni. De mindegy, nagyon számolni nem kell, egyszerűen vedd mindig a kisebbet. Ha kell fél kiló tejföl, ne az 500grammosat, hanem 2×250-est vegyél, tuti olcsóbb, illetve minden mással is pontosan ugyan ez tapasztalható.

No de kicsit megint elkanyarodtunk. Visszatérve a kávéfőző és a szerelés frontra, a mi munkánk ingyen van (legalábbis otthon, magunknak), ha a kávégép már semmit sem csinál, és a kukát úgysem tudja elkerülni, veszteni valónk sincs, miért ne állnánk neki. Ezen az analógián elindulva vettem korábban pl. csőgörényt kb. 4000,- Ft-ért és hárítottam el egy durva dugulást, amit “szakember” 8000,- ért tett volna. Illetve javítottam meg a mosógépet is egy éve, mert nem ürült ki az öblítő tartály, és nem lettek jó illatúak a ruhák, ott pedig csak eldugultak a fúvókák. Minden ilyen eset kemény tízezreket kóstolna, melyet így megspórolunk, nem beszélve a remek érzésről, hogy nem vagyunk teszetoszák, és minden más feladat mellett meg tudjuk szerelni az ilyen kisebb problémákat. És tényleg, visszatérve: apáink meg tudták csinálni? Mi miért ne tennénk? Nekik nem volt más csak a próbálgatás és a szájhagyomány, nekünk ott az internet, a Youtube és rengeteg fórum oldal, ahol a világon mindenre irdatlan mennyiségű, és kézzel fogható információt kapunk. Apukák tehát csavarkulcsra fel, mi is meg tudjuk oldani ezeket az egyszerűbb ügyeket, a vaskos tízezrek meg mehetnek más, hasznosra (sörre, borra).

Hogyan férjünk hozzá?

Nekiestem hát, és szétkaptam a kávéfőzőt. Nem volt egyszerű, volt benne vagy 8-10 csavar, a legkülönbözőbb helyeken, jól elrejtve. Ezt vázlatpontokban azért leírom, hátha valaki a poszt általános jellege ellenére ez alapján fog majd nekiállni (képek a számoknak megfelelően a posztban).

 1. Hajtsuk fel a kijelző feletti részt, ahová melegedni tesszük a kávét, és csavarjuk ki az ott látható csavarokat, középen és a két szélén.
 2. Felül a kávétároló részből vegyük ki a kávét, és csavarjuk ki az alatta látható egy csavart.
 3. Az őrlés erősség állítónál fogjuk meg a kávétárolót, és erősen húzzuk felfelé, így lejön a helyéről.
 4. Szintén egy erősebb mozdulattal vegyük le a melegítő terület előbb felnyitott részét.
 5. A kávé tároló alatti csavart is szedjük ki.
 6. Egy erős mozdulattal elölről hátra-fel mozdítva emeljük le a kávégép teljes tetejét.
 7. A gép első felének ezüst keretét szintén erős mozdulattal, felfelé mozdítsuk, hogy lejöjjön.
 8. A képernyő két szélén is csavarozzuk ki a csavarokat, valamint ezek alatt a gép alsó részén is a 2 csavart a két oldalon.
 9. Fordítsuk meg a gépet, és a víztartály alatti, két szélen lévő, lyukakban lévő csavarokat is szedjük ki.
 10. Hátrafelé mozdítsuk el a teljes műanyag burkolatát a gépnek, és így már hozzá jutunk a belsőhöz.

Ezzel a feladat első, nehezebb és hosszabb fele megvan, jöhet a bütykölés.

Szerelem első látásra

Nem vagyok villamosmérnök, vagy elektro-technológiai szakember, életemben nem szereltem még kávégépet, de az első döbbenet után a másik jött. Az első ugyanis az volt, hogy milyen körülményes kinyitni és hozzáférni a géphez, a másik pedig az, hogy milyen puritán berendezés van a gépen belül, és milyen egyszerűen van megoldva az egész (valószínűleg van a kettő között összefüggés). És ez a 150e Ft. Alkatrészek tekintetében kb. 5-6e Ft-ra becsülöm ami benne van, a többi a varázslat, a reklám, a logisztikai és szállítási költség, a szerviz fenntartás és a profit. Nem fogom túlmagyarázni, mondom úgy, ahogy csináltam. A kávégép hátsó részén egyértelműen kivehető volt, hogy zárt esetben hová esik a víz tartály érzékelője, és itt belül is volt ott egy kis NYÁK lapka. Ebből világoszöld érpár ment a gép túloldalára, egy panelba, melybe különböző helyekről 4-5 kábel futott még ide. Ahol a világoszöld csatlakozott, oda az igen beszédes “Water level” felirat volt nyomtatva, tehát jó helyen jártam. Mivel itt nem forrasztás, hanem rádugható és lehúzható csatlakozó megoldás volt, így egészen simán szét tudtam húzni, nem kellett vágni sem. Két esélyem volt, vagy nem csinál semmit, mert bejövő jel nélkül úgy érzékeli, nem is létezik már a víztartály, lerobbant a gépről, vagy kiiktatom ezzel ezt a funkciót örökre, és végre megszabadulunk tőle. Ez utóbbi történt. Hét év szenvedése véget ért, és végre ihatunk kávét víztartály szint jelző értékelő zaklatás nélkül. Ez a szervizben azt jelentette volna, hogy azt a kis nyákot kicserélik, ami az érzékelővel egy magasságban, a belső oldalon van. Ez az Ebay-en gondolom kb 2 dollár, gyártási költségen meg egy, a szerviz meg kért volna érte kb. bruttó 25 ezret, munkadíjjal együtt. Rosszabb esetben a nélkül, mert iszonyat fő alkatrész ment tönkre a gépben, és mindent cserélni kellett. Ismerjük már mind az ilyen mondatokat sajnos.

10.: Hátrafelé mozdítsuk el a teljes műanyag burkolatát a gépnek, és így már hozzá jutunk a belsőhöz.

10.: Hátrafelé mozdítsuk el a teljes műanyag burkolatát a gépnek, és így már hozzá jutunk a belsőhöz.

Két legyet egy csapásra

Elsőre tudom, furcsán hangzik, de eszembe jutott Forrest Gump. “Ha már ilyen messzire eljutottam, miért ne haladnék tovább?” (eredetileg futással volt a szöveg) Ergo tehát mi lenne, ha a másik évek óta jelentkező, gyakran felmerülő problémát is megpróbálnám egyszer s mindenkorra megszüntetni. Nevesítve azt, hogy a gép oldalában lévő, lapos, lyukas közepű, műanyag, tisztító lapnak nevezett förmedvénnyel kapcsolatban se zaklasson többet a gép. Itt ugyanis az szokott jelentkezni, hogy az ez alatt található zacc tartály kiürítése nem elég, ezt is mindig reklamálja, hogy “takarítsa le, majd helyezze vissza a tisztító lapot”. Ennek kb. annyi a funkciója, hogy a tartóba ne csak úgy bele ömöljön a zacc, mert akkor beleköt mint a beton, hanem kis cuki zacc hengerecskék képződjenek ott, mert az még talán ki is jön ürítéskor. Ez még nem is lenne gond, de 6-7 év után már sok esetben nem érzékeli, ha a tisztító lapot visszarakjuk, továbbra is kéri, tehát ugyan az a hibás érzékelő eset, mint a víznél. Amúgy nem értem, miért van egyáltalán tisztító lap, mert a gép belseje döbbenetesen néz ki. Tiszta kávépor és zacc minden, az alsó kábelek bele vannak kövülve a masszává alakult kávé maradványba, stb. Olyan a gép belülről, mintha felrobbant volna benne egy zacskó őrölt kávé, majd belefolyt volna egy bögre forró víz. Profi kivitelezés. Ehhez aztán kell a tisztítólap. Ennek is lekövettem, és lecsatlakoztattam az érzékelőit, ez azonban nem járt sikerrel. Ez egy négyes csatlakozón volt, a hő elem vezérlővel együtt, ezért nem a panel oldalon, hanem magánál a tisztító lap végénél szedtem le a kábeleket, de ettől befagyott az egész, el sem indult a főmenü. Ezért fogtam, és kicsit megcsiszolgattam az eléggé eloxidálódott érzékelőket, mely egyből megoldotta a problémát. Vélhetőleg már nem, vagy csak alig tudott érintkezni, ott, ahol még éppen nem ette a vízkő vagy a felületi oxidálódás, ezért vagy érezte a tisztító lapot, vagy nem, hiába volt bedugva. Most ez is megszűnt, remélem örökre.

Konklúzió

Bár a posztom borzalmasan hosszúra sikeredett, és számos olyan területről is beszéltem benne, melyről eredetileg nem terveztem, azért azt remélem, a lényeget sikerül kihallani. Legyünk tudatosak! Amit lehet, csináljunk meg mi, amiért nem muszáj, ne fizessünk, főleg ne irreális árat. Ne hagyjunk magunkat átverni sehol és sehogy. Persze azért ne legyünk túl merészek se, és ne álljunk neki tudásunk feletti eszközöket, főleg gázt vagy egyéb gyúlékony, robbanékony gépet hozzáértés nélkül szerelni, de ha egy eszköz nem ilyen, és már úgyis a kukában végezné, nincs sok veszteni valónk. Ha sikerül, az ember vérszemet kap, és örömmel áll neki máskor másiknak is. Jó érzés, hogy meg tudod oldani, több leszel tőle, és a családod is értékelni fogja, hogy nem hívsz minden apróságra szakit. (Ismét csak Tom Hanks jut eszembe a Számkivetettben, mikor a parton gallyakból máglyát rak: “Tűűűűűzzz, tűűűűzzzz, én csináltam! Tűűűzzz!”) A fennmaradó vaskos tízezreket meg költsd a gyerekekre és asszonyra, illetve azért férjen bele neked is egy jutalom cider, sör vagy pohár bor. De ha mész érte a boltba, MINDENBŐL A KISEBB KISZERELÉST VEDD, MERT AZ AZ OLCSÓBB!

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

16 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Krups 7240 kávéfőző szerelés házilag

  • Kedves Zoli!

   Sajnos a végén már minden.
   Először a víz tartály érzékelő romlott el, aztán kazán gondjai is voltak, szóval egy idő után már feladtam vele a küzdelmet, és csere volt szükséges.

 1. Ki tud segiteni az xp7240 es gepem folyamatosan hibat jelez, hogy töltsem meg a viztartalyt es emiatt nem müködik
  köszönöm

  • Kedves Zoltán!

   A víztartály gond nekünk az volt, hogy hátul alul a tartályban van egy lebegő szelep szerűség, egy kis levegővel töltött műanyag, ami megemelkedik, ha van benne víz, és ez jelzi a gépnek egy érzékelő eltakarásával.
   Na most nekünk ez a kis műanyag érzékeli kilyukadt, tele ment vízzel és akkor sem emelkedett fel, ha volt víz a tartályban.
   Egy műanyag szívószállal benyúltam alá, ott volt ez fixen, megemelte ezt a kis műanyagot, és folyamatosan azt jelezte így, hogy van benne víz.
   Sajnos akkor is, ha nem volt, de köztes megoldást nem találtam.

 2. Szia, Nekünk is egy ilyen gépünk van, de már közel van a 15 éveshez. Eddig nem sok gond volt vele, de mára kialakult a víztartály szindróma. 🙂 Amíg nem találtam meg a blogodat, azt fontolgattam, hogy leadom szervízbe, ha sokat mondanak akkor megy a silóba, aztán elkezdtem keresgélni a neten és a te cikkedbe botolottam. Nem vagyok egy McGyver, de a segítségeddel mondhatni hogy sima liba volt megoldani a problémát. Ezúton is köszönöm szépen! 🙂
  Üdv:
  Charlie

 3. Sziasztok, nekem is egy Krups gépem van. Szétszedtem, nem darált kávét. A kérdésem általános: a darálót meg lehet forgatni kézzel? Mert én az enyémnél nem tudom. Természtes, hogy ennyire szorul? Előre is kösz.

 4. Sziasztok! sok hozzászólást elolvastam, de nem találtam segítséget a problémámra sajnos. Nekem egy ea8200 gépem van, újonnan vásároltam, évekig szépen működött tegnap előttig:-) csepegett a kv/víz belőle a gép alján.Szétszedtem. a dugattyún kell tömítést cserélnem, mert elhasználódott, amellett eresztette ki a kv-t vagy és vizet. ügyesen össze szereltem, ám bekapcsolás és az idő beállítása után, a szokásos előmelegítést írja ki, majd ha kellően felmelegedett, öntesztelés. eddig minden szuper, mindig is így működött, de a baj azzal van, amikor megcsinálja az öntesztet, azt írja fel kell tölteni a gépet(nem a tartályt) mondom neki OK. Elindul, egy csomó vizet a gőzfúvókán kienged, majd megint öntesztelés, és újból fel akarja tölteni a rendszert, majd megint OK, várás amig a be nem fejezi(3-4 perc) kb 20 alkalommal végig csináltam, de semmi változás. valaki esetleg járt már így? Ennyi információból esetleg valaki tud segíteni? köszönöm előre is.

 5. hello

  a krups xp7240 hez kerek tanacsot, atmostam vizkötlenitövel es ecettel de nem megy.
  tudtok egy jo szervizt
  folyton a 06 os hibakodot adja ki es döl belöle a viz alul.
  kösz

  zoltan

  • Kedves Zoltán!

   Mi Óbudán találtunk egy nagyon korrekt céget, ez mondjuk már évekkel ezelőtt volt, de szerintem még ott vannak.
   Budapest, Bécsi út 118a, 1034, Óbudai Kávéfőző szerviz azt hiszem a nevük.
   Mondjuk a mi korábbi gépünk az elmondásuk szerint már egészségügyi határérték felett volt, szóval vettünk itt egy újat, de nagyon korrekt használt, felújított gépek vannak itt, 1 év garival, olyan mint az új, és kb fél áron voltak, szóval nekünk csupa jó tapasztalatunk volt, őket nagyon merjük javasolni.

  • Helló! a 6-os hibakód nem más, mint a vízrendszer hibája, nem képes a gép szivattyúja feltölteni a rendszert. Vagy ereszt a rendszer ( a munkahengernél vagy disztribútornál [Vízelosztó/áramlásváltó]) vagy dugulás van az átfolyás érzékelőnél, bár az behozná az 5-ös hibakódot előbb. Ha a gépből valahol folyik a víz esetleg, akkor megrepedt a henger, vagy a bajonettzárnál a disztribútor. Ha nincs szivárgás, akkor dugulás van. DE!!! Lehet olyan probléma is, hogy a dugattyú és a rendszer hibátlanul megy, viszont a végállást érzékelő mikrokapcsoló hibásodott meg, és mikor a gép agya azt érzékeli, hogy nem ért le a dugattyú a megfelelő pontra, de az áramlásérzékelő meg már nem mozdul, akkor dobja a 6-os feltöltési hibát. További szép napot!

 6. T. Mr. Ropi!
  Nagyon tetszik az írás, talán azért, mert én szinte mindenről ugyan azon a véleményen vagyok( energia ital, javítsuk meg amihez hozzá merünk fogni stb…)
  Sok féle dolgot szétszedtem és össze is raktam már, és általában sikerrel. A mi családi mottónk: Mindent emberek csináltak akkor talán nekünk is menne…. 😀
  És az ok amiért egyáltalán rátaláltam az írásodra az, hogy éppen most szedtem szét a gépünket. A hátulja nem jött még le, nem akartam nagyon feszegetni, ezért kerestem rá a neten.
  Nálunk jó az őrlési idő és forog a daráló, de mégsem adja le a kávét, nem jön le őrlemény. Remélem csak elakadt, dugulása van vagy ilyesmi…. Most folytatom és egyúttal ki is takarítok mindent rendesen, mert tényleg olyan, mintha felrobbant volna benne 1 csomag kv. 😀
  Jókat mosolyogtam az írásodon, vidámabban szerelek tovább….Köszi…..
  Szép napot!

  • Kedves Janich!

   Köszönöm szépen a hozzászólást, és nagyon örülök a hasonló vélekedésnek, én is úgy vagyok vele, ne féljünk ezektől, próbáljuk meg megszerelni, ha már a működésképtelenség határán van, sok vesztenivalónk úgy sincs. Remélem sikerrel jár majd a küldetés, és még sokáig tudják használni a kávéfőzőt! További szép napot, és jó kávézást Önöknek! 🙂

 7. T.Cím !
  A víztartályt miképpen lehet teljesen szétszedni??
  Mindent ki lehet belőle szerelni törés nélkül?
  Köszi!

 8. T. Cím !
  Egy hasonló gépem van, és képtelen vagyok a víztartályt rendesen kitakarítani. Miképpen lehet a “szintjelző” házikót eltávolítani?

  Előre is köszi !

  • Kedves István!

   A tapasztalatunk az, hogy nem, törés és bontás nélkül nem szerelhető szét a víztartály szintjelzője. Nekünk is ezzel volt gond, kilyukadt a kis műanyag, belefolyt a víz, lesüllyedt a tartályban a jelző akkor is ha tele volt vízzel. Egy szívószálat hajlítottunk meg és raktunk alá, hogy fixen fel legyen emelkedve. Korábban az volt a tapasztalatunk, hogy a Krups egy prémium és vezető márka, azonban mindenhol csak lebeszéltek róla a kereskedések és szervizek. Éppen ezzel az indokkal, hogy gyakran meghibásodnak, nehéz és költséges a szerelésük. Azóta a miénk is végleg tönkrement, és egy Saeco Giro Plus készüléket vásároltunk, használtam, de felújítottan, újszerű állapotban kereskedőtől 40.000,- Ft-ért, egy év garanciával, amivel nagyon elégedettek vagyunk. Amennyiben Ön is új készüléken gondolkodik majd, szívesen elküldjük az óbudai szerviz és kereskedés elérhetőségét, sok használt, de garanciás felújított modellt árulnak, nagyon reális áron, garanciával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *