Korzó fagyizó Balatonfüred

Facebookpinterest

Ezzel a bejegyzéssel kb. annyi újdonságot fogok mondani a Balaton északi partjára járó közönségnek, mintha Hanga Zoltánnak részletezném, hogy mit érdemes megnézni a Fővárosi Állat és Növénykertben. Azonban mindig vannak új generációk, lehet, hogy valaki még sosem járt a Balatonon, vagy déli part rajongó, illetve mivel készítettünk fotókat és elhatároztuk, hogy megírjuk, ezért most bemutatjuk a balatonfüredi Korzó fagyizót.

Balatonfüred Korzó fagyizó

Már messziről észrevehető

Egyszer Jesoloban találkoztam azzal a jelenséggel, mint csak kevés helyen a világon. A szállodában megkérdeztük a recepcióst, tud-e javasolni valami jó éttermet a közelben, megemlítette a Tempini-t, hogy oda érdemes betérni. Arra felé haladva utcára kirakott vurstli és játék gépek közepette haladtunk el a tengerparti sétányon, az egyik helyen meglepően sok ember tömörült, de gondoltam csak egy plüss állat kihalászós gép, vagy valaki nagyobbat nyert a félkarú rablón. De nem, az volt az étterem, körülbelül 15-20 ember vergődött az ajtó előtt, üres asztalra és bejutásra várva.

Hasonló történt meg Malinska-ban a Konoba Bracera-ban is, és nem véletlenül, mindkét helyen ahol jó 30 percet kellett sorban állni, hogy bejussunk, kifejezetten remek ételeket ettünk, melyekre a mai napig emlékszünk, és bármikor szívesen visszatérnénk. (majd egyszer talán ezeket is megírjuk, de jó pár éve történtek már, kérdés, ott vannak-e még, és változatlan-e a minőség) Na hasonló jelenség tapasztalható a balatonfüredi sétányon a Korzó fagyizó előtt. Soha nem lehet erre úgy járni, hogy legalább 25 ember ne harcoljon a pult előtt a fagyihoz jutásért, pedig állandóan 3-4 sorban párhuzamosan folyik a kiszolgálás, és úgy pörögnek szegény kiszolgáló kislányok, mint a robotok.

Balatonfüred Korzó fagyizó

Az első benyomás csalóka

Az embernek a jól kinéző, frekventált helyeken lévő vendéglátó egységekkel szemben már fenntartásai vannak, mert sok esetben turistakopasztóval van dolgunk sajnos. Itt azonban a látszat csal. Annak ellenére, hogy a lehető legjobb helyen van ez a fagyizó (a sétány közepén, a vitorlás mólóhoz tartó út elején) nem a hely adta előnyökből kívánnak megélni, hanem a minőségi portékából. A fagylaltok eleve nagyon jól néznek ki, és hatalmas a választék, de ezen túl még ízre és tartalomra is átlag felettiek az itt kínált édességek. Van belga étcsoki, ami páratlan, de pl. a Raffaelloban és a Mozart-ban is a név adó desszert golyók darabjaira találhat az ember, nem is ritkán. Az alap és mindenhol elérhető csoki, vanília, eper, puncs, stb. fagyikon túl rengeteg érdekesség érhető el itt, mint például After Eight, málnás mascarpone, sós karamell, vagy épp a füredi mákvirág.

Balatonfüred Korzó fagyizó

csokoládé és After Eight

Gyakran helyezést is ér el a Korzó az éves fagylalt versenyen, melyekre kis táblák hívják fel a figyelmünket a névtáblák mellé szúrva. A több, mint két tucat fagyi közül mindenki kedvére válogathat, az is, aki az alap ízeket szereti, az is aki a nem mindenhol kapható extrákat, illetve az is, aki a kifejezetten perverz íz kombinációkat (pl. sós karamell). Az árak is mondjuk ennek megfelelőek, 250,- Ft egy gombóc, ami jelenleg azért a drágábbak közé tartozik, de ebben a fagyiban benne is van aminek benne kell lennie, és abszolút megéri az árát. Mi sosem hagyjuk ki, mikor erre járunk, és bár már unalomig ettük az ízeket, de akkor sem tudunk elmenni mellette, mert az ország egyik kiemelkedően jó fagyizója, amiben külön dicséretes, hogy nem csak a hely adta előnyökkel akarnak érvényesülni, mint bizonyára annyi más ember tenné, ezekkel az adottságokkal.

Füredi korzó fagyizó kínálata

Füredi korzó fagyizó kínálata

Pro: fagylaltok minősége, tartalma és változatossága, gyors és pontos kiszolgálás
Kontra: mindig legalább 5-10 perc sorban állás, 250,- Ft / gombóc

Aki erre jár, vagy a közelben halad el, egyszer térjen be ide, és kóstolja meg, mit kínál a füredi Korzó fagyizó, nem fog csalódni.

Cím: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 4

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *