Hamburger Bár Gyula

Facebookpinterest

avagy hogyan ne csináljunk gyorséttermet…

Múlt hétvégén jártunk Gyulán, egy családi hosszú hétvégére, wellness pihenésre. A szállodában félpanziónk volt, ennek értelmében az ebédet minden nap meg kellett oldalunk. Első alkalommal nagy pechünkre a Hamburger Bár nevezetű gyorséttermi kirendeltséget választottuk. Nem kellett volna.

Elsőre még jónak tűnt

A hely a szállodától egy kellemes 10 perces gyaloglás után, a sétáló utca elején érhető el, egy szép, virágos, szökőkutakkal tarkított hatalmas park sarkában. Elég sok ember inváziózott körülötte, ebből azt feltételeztük, hogy nem veszíthetünk vele nagyot. Hatalmasat tévedtünk! Az étterembe betérve egy kicsi, alig 4-6 asztalból álló térbe lépünk (fent állítólag van galéria, de az sem tűnt nagyobbnak), ahol elég sok ember téblábol, ez által tovább csökkentve az ember tér és komfortérzetét. Mint később kiderült, ezen emberek zöme csak várakozik, tehát nem azért van ekkora tömeg az étterem körül, mert folyamatosan rohamozzák az emberek, hanem mert olyan minősíthetetlenül lassú a kiszolgálás, és rossz a szervezés.

A pulthoz érésig nem kellett sokat várni, nem így azonban a rendelés átvételig. Családdal voltunk, első terv szerint könnyű ebédre négy pizza szeletet ettünk volna. Nem voltak túl nagyok és bizalomgerjesztők, illetve feltéttel sem igazán látták el őket, de mivel 2 óra múlva vacsora a szállodában, nem akartunk sokat költeni, és túlzottan belakni sem, inkább a sétálás közben sütivel és fagyival töltöttük fel az üres helyet, de azért úgy gondoltuk, valami normál kaját is egyenek a gyerekek.

Egészen elborult árak, főleg a minőség és kiszolgálás tekintetében

Hamburger Bár GyulaMikor a pulthoz léptem, már rendeltem is a 4 szelet pizzát, az utolsó pillanatban pillantottunk fel az ár táblára, és azonnal le is fagytam. Úgy szétütött az idegbaj, hogy nem is emlékszem pontosan, 650,- vagy 690,- Ft egy szelet pizza, de az biztos, hogy 6-ossal kezdődött, és három jegyű volt. Megismételném, több, mint 600 Ft egyetlen szelet pizza!!! Ennél szerintem a Váci utcában valami puccos helyen nagyságrendekkel olcsóbb. Az ár képző kolléga nem teljesen volt magánál, mikor ezt papírra vetette. És még csak nagynak sem mondható, és jól sem nézett ki, illetve túl frissnek sem tűnt. Komolyat enni nem akarunk, éhség csökkentő alternatívát kerestünk, na de ennyiért???

Megdöbbenésemnek hangot is adtam, hogy ezt komolyan gondolják?! De nyilván nem a pultos lány tehet róla, hanem a turista kopasztó alap ötlet a vezetőségtől. Ezt követően rákérdeztem, mennyi egy egész pizza: 1100,- Ft, jött a válasz. Mivel ilyen értelmesen vannak kialakítva az ár arányok, rendeltünk hát egy egész pizzát (28 cm), plusz még két Hot-Dog-ot.

Csak várok, csak várok, csak várok…

Előre jelezték, hogy a pizza kb. 20 perc, mire mondtam, hogy oké, rendben, de a hot-dogokat kérem előre. Kb. 35-40 perc múlva is ott álltam még, és se pizza, se hot-dog. Közben volt alkalmam végignézni és kielemezni, hogy a helyen minden tekintetben a teljes fejetlenség uralkodik. Abszolút képzetlen, hozzá nem értő személyzet rohangál elöl és hátul. A szendvicstároló csúszdákra pár percenként érkeznek az újabb burgerek, de mivel a kiszolgálók csak kb. minden negyedik-ötödiket veszik el, láthatólag nem azt készítik el hátul, amire elöl rendelés van, hanem véletlenszerűen, ami éppen eszükbe jut.

Ennek megfelelően nem egy és nem két olyan szendvics volt a kiadóban, ami még ott volt akkor, amikor beléptem, és még ott volt akkor is, mikor 40 perc múlva távoztam. Nem lennék annak a helyében, aki épp azt fogja kérni majd két óra múlva, ami ott a csúszda alján pihen, mert akkor volt kedv elkészíteni. Közben, amit a vásárlók már rendeltek és kifizettek az nem, vagy csak esetenként, hangulat jelleggel készül, mindenki csak vár és vár, teljes a káosz.

Kifejezetten pofátlan személyzet!

Mikor már kezdtem elunni a dolgot, főleg, hogy kint két éhes gyerek várt, nekiálltam alap fokon és kulturáltan, de kicsit azért hőbörögni. Mire jött a kedves kislány válasza: “A hot-dogot a túloldalon csinálják, és mindig elfelejtik, nem én tehetek róla.” Érthető ugye? Nekem tudnom kéne, hogy ennek a helynek két oldala, két kiszolgáló ablaka, és két ételkészítő részlege van, a másik helyen még trehányabb és hozzá nem értőbb emberek vannak, és legyek kedves már elmenni a fenébe, hogy ezt nem tudom, és mintegy 30-40 perc várakozás után meg merem kérdezni, hogy where is the két nyamvadt hot-dog?

Egészen elképesztően neveletlen, illetlen, és pofátlan ez a hely, itt már komolyan fejükhöz vágtam volna a a tálcát, és kértem volna vissza a pénzt. Mindeközben persze az új látogatók miatt folyamatosan jobbra-balra kellett táncolgatnom, hogy épp hol tudom meghúzni magam, mint kaját még ugyan nem kapott, de fizetett, és így már nem igazán kívánatos várakozó. Bemenekültem a sarokba, onnan meg azért űztek el, mert eltakartam a cukortól ragacsos limonádé italfeltöltő állomást. Agyrém volt ez az egész, de komolyan.

További 10-15 perc várakozás….

Mikor nagy nehezen és erős morgásra a hot-dogokat megkaptam és kiadtam az éhezőknek, és azt gondoltam, tovább már nem idegesíthetnek, de újabb 10-15 perc várakozás következett, a pizzára. Ennek átvételekor érkezett a következő döbbenet. Egy kifejezetten kicsit, feltéttel alig ellátott, abszolút kommersz pizza, íztelen, lelketlen elkészítéssel, tök puha, alig átsült tésztával, érezhetően a legolcsóbb feltétekből, feltételezem, kizárólag mirelit alapanyagokból összerakva. Komolyan mondom, bármilyen mirelit kész pizza jobb, több feltéttel rendelkezik, és még olcsóbb is, mint ez az ételnek nevezett valami. Persze annyi eszük sem volt alapból, hogy mivel evőeszköz nincs, ezért vélhetőleg kézzel fogunk enni, de nem vágták fel szeletekre, ezért is külön szólni kellett, ami szintén hosszú percekig tartott.

Döbbenet, amit ezen a helyen művelnek, de komolyan. Döbbenet. Mindezek következtében természetesen mind a négyen felháborodva és éhesen távoztunk. Hamburgert nem rendeltem, mert a kinézetét nem tartottam vállalhatónak. A táblákon azt hirdetik, hogy saját, kézzel készített a marhahús pogácsa, de én ebben is erősen kételkedem. Túlzottan szabályos körök azok a pogácsák ahhoz, hogy valaki kézzel készítse, illetve a pultról benézve bal oldalon látható lehajtható sütőkbe úgy láttam zacskókból pakolták be őket. De persze az is lehet, hogy van szabályos kör alakú húspogácsát készítő gépük, és előre sokat megcsinálnak, és zacskóban tárolják, hogy ne kelljen sokat várni, csak ezt a 30-40 percet.

Azt javasolnám jóval többet költsenek a személyzetre, és az étel minőségre, és kevesebbet a designra. Hiába próbál a hely egy sufni tuning meki utánzat lenni, ártábla koppintásokkal, logózott burger és krumpli tasakokkal, nagyságrendekkel többet érne akár egy büfé kocsi is a sok varázslat nélkül, ha ott kedves kiszolgálással, szívvel lélekkel készített minőségi ételt kapnánk, gyorsan, mint ahogy például az American Burger teszi Budapesten, a II. kerületben. Ez a gyulai Burger Bár egy nagy varázslat, látványfelhő, és nulla tartalom. Illetve még az is jobb lenne, mert nem nulla, kifejezetten kellemetlen és felháborító a tartalom. Máig nem értem, miért nem ordítottam le annak a 20 éves forma pofátlan kis csajnak a fejét, aki alpári módon igazított helyre, 30 perc várakozás után, de majd esetleg ha másért nem is, legalább ezért talán egyszer majd visszatérek.

Ki itt belépsz, hagyj fen minden reménnyel…

Ezt a helyet nem tudom senkinek jó szívvel ajánlani, de még az ellenségeimnek sem. Drága, egészen elképesztően sokat kell várni, egy 3 fogásos ebédet le lehet tudni máshol ennyi idő alatt. Az étel adagok pedig nem nagyok, nem szépek és nem is finomak, ráadásul a személyzet kifejezetten illetlen, neveletlen, és pofátlan. Az utóbbi évek egyik  legkellemetlenebb éttermi élményét sikerült elszenvednem itt, soha nem térek vissza hozzájuk!

Gyanús, de legalábbis érdekes értékelések

Ahogy egyébként látom, más, valóban korrekt, hiteles, blogger oldalakon, közösségi bejegyzésekben szintén nem kap jó véleményeket ez a hely, azonban a néhány étterem értékelő rendszerben jól működik az önminősítés, és 4-es érték felett tartják a megítélést, amit még az étterem belső falára is kitettek, hogy legalább ilyen álságos megoldásokkal fenntartsák a látszatot. Ez teljesen valótlan. Nem tudom elképzelni ugyanis, hogy a “nagyon finom ételek, remek választék és ár érték arány” szöveget valóban egy vásárló írta be, pl. a 650,- Ft-os negyedtenyérnyi, állott, feltéttel alig rendelkező pizza szeletre. Persze ízlések és pofonok, az enyém is csak egy vélemény, és kizárólag magánvélemény, de számomra ez a hely kritikán aluli, minősíthetetlen, és azt gondolom, kizárólag azért életképes, mert közel s távol ez az egyetlen hamburgerező hely. Nem tudom, mióta létezik, de ezzel a hozzáállással nagyon egy nyári helynek tűnik. Én sajnos ilyen hozzáállással és minőséggel nem is tudok túl sok jót és hosszú pályafutást kívánni nekik.

A városban jártunkkor a gyulai embereket egyébként kifejezetten kedves és nagyon nyugodt embereknek ismertük meg, türelmesek, aranyosak és békések, azt gondolom ez nagyon kell ahhoz, hogy ez a hely még egyben legyen. Budapesten már egy éhes, türelmetlen, finom ételre reális áron vágyó dühös horda rég szétverte volna az egész tákolmányt! De a költői túlzásoktól eltekintve legalábbis becsődölt volna, az elérhető, jobb és olcsóbb konkurenciák miatt. Sajnálatos, hogy ilyen helyek működni tudnak, és megengedhetik maguknak ezt a minőséget, mert nincs versenytársuk. Erős önkritikát, komoly árvágást, minőségibb ételeket és személyzetet kívánnék a gyulai Hamburger Bár-nak, ha nem csak a bevétel a cél, hanem hosszabb távon, és élményt is szeretnének adni, illetve nem csak a feltételezhetően önértékelésekből származó pozitív visszajelzéseket kapni.

Pro: van kaja,
Kontra: minden más, drága, nagyon sokat kell várni, pofátlan és goromba a személyzet, egyáltalán nincs minősége az ételeknek

Ide tényleg csak akkor gyere be, ha nagyon éhes vagy, és minden más zárva, illetve mindegy mennyiért és mit eszel, csak legyen valami. Ha kedvességre, reális árra, és ízre is vágysz, messze kerüld el. Vagy annyira nem is kell messze, két sarokkal odébb van egy gyroszos, inkább oda ülj be. Az a hely ennek éppen az ellenkezője, bár ott nem burjánzik annyi ember, éppen ezért tesznek is azért, hogy visszajöjjön a vendég, majd leírom azt is, de a nagy csinnadrattás látvány kajálda Hamburger Bár Gyula általam senkinek nem ajánlott hely. Nagyon nem ajánlott!

(Az egész eset és kiszolgálás annyira felidegesített, hogy mire az ételeket megkaptuk, már nemhogy fotózni nem volt kedvem, inkább menekültem volna, ezért illusztrációnak kizárólag a várakozás elején készített árlapot tudtam csatolni, de ezzel csak emelem az esélyeiket, hogy nem fotóztam le azt, amin ételnek nevezve kaptunk.)

Cím: 5700 Gyula, Dr. Adler Ignác u. 1
Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

2 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Hamburger Bár Gyula

  1. A gyulai hamburger bár a nagyvárosi közhiedelemmel ellentétben nem gyorsétterem, hanem egy hamburgeres És mint nevéhez híven hamburgerekben az ország nagyreszehez képest igen jo helyen állnak. Ha valaki Gyulán akar pizzazni akkor az első jarokelotol megtudhatja hogy a Venezia Pizzéria , vagy a Skorpió pizzéria a legalkamasabb hely erre. Tény, hogy nem olyan minőségben dolgoznak mint régen , de meg igy is messzemenoleg a toppon vannak. Az ár.. az árat mindenki maga dönti el hogy megéri-e neki. Csak ennyit szerettem volna , ha rám hallgatnak és legközelebb is Gyulán járnak akkor ajánlanám a hamburgeruket. És igen , mint ahogy maguk egyszeri alkalommal azt véltek felfedezni hogy azert állnak ott ennyien mert várnak Csak , ez teljesen alaptalan:) a személyzet fizetéséből lehet arra következtetni hogy eleg felkapott hely, és sokaknak ízlik amit kapnak , de ha esetleg nem győztem meg akkor menjen és egyen egyet a műanyag mekibe , 1000forintert kaphat egy hamburger alakú radirt , 2 szem sultkrumplit és egy kis kólát , de cserébe gyorsan , hisz maga siet ugye 🙂

    Üdvözlettel : Egy Szegeden elő gyulai lakos.

    • Kedves Dániel!

      A sértett és támadó hangnemből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy Ön abszolút érintett az étterem tekintetében. Sőt, még az ott dolgozók bérét is említi, amiről Ön tudja, hogy olyan jó, hogy jelzi, ez mennyire felkapott hely. Én speciel nem tudom, milyen az ott dolgozók bére, és feltételezem az elfogulatlan vásárlók 99%-a sem, Ön azonban igen. Ha lánya, fia, testvére, barátja ott dolgozik, én pedig kritikával illettem a személyzet hozzáállását, akkor azt hiszem mindketten egyetérthetnénk abban, hogy Ön nem egy elfogulatlan véleményt írt, mint én, hanem személyes sértettségének adott hangot. És igen, egy látogatás alapján szűrük ezt le, és nem fogunk neki több esélyt adni, mert borzalmasan vacak volt! De éppen ahogyan itt egy alkalommal megállapítottuk, hogy minősíthetetlen, ugyan úgy más helyen is észrevesszük, ha viszont jó, és oda pedig újra elmegyünk. Furcsa számomra, ha Ön oda jár ismét vásárolni, pénzét költeni, ahol lekezelően bántak Önnel, sokat kellett várnia, drágán és rossz minőséget kapott. De támadó levelében a sértettség csúcsa még csak itt következett, a JollyJoker MEKI! Mert ha én bárhol bármilyen éttermet kritizálok, akkor mindig mindenki egyből a MEKIvel jön, hogy akkor egyek ott, mert az biztos jó, meg én csak oda való vagyok. Nem őriztünk együtt libát, tehát nem pontosan értem, miért üt meg velem ilyen hangnemet, és miért sérteget ilyen kendőzetlenül, no de ezen lépjünk is túl. Mint bizonyára Ön is értesült már róla, a MEKI sorra zárja be a boltjait, mert még talán a Hamburger Bár Gyulánál is rosszabb, de legalábbis van konkurenciája, ezért bezárni kényszerül, és robog a csőd felé. Ez pedig nyilván abból adódik, hogy mint lassan 3 éve én sem, sok más ember sem teszi be a lábát már oda. Ha nem egy cikket olvasott volna el nálunk, ha nem sértődött volna meg, hogy ismerőse munkahelyét bántom, ha ismerne Ön is még több hamburgerező helyet, vagy legalább megnézett volna párat legalább csak az általunk leírtak közül, akkor nem lőtt volna ekkora bakot, mert 10 cikkből 11-ben rommá savazom a mekit, hogy mekkora borzalom. És nem, nem pózból, mert ez lenne a következő támadása, hogy sznobot játszom és nem megyek gyorsétterembe, mert a KFC-vel vagy a BK-val semmi bajom, ezek pl. nem is bezárnak, hanem boltokat nyitnak, amit nyilván nem az én vásárló erőm alapoz meg, ergo sok egyéb ember is így vélekedik. Mindenesetre azért annak örülök, hogy itt járt, és olvasott nálunk, illetve írt nekünk, de összességében azt javasolnám, hogy ha érintett valamiben, és arról írnak olyat, ami Önnek nem tetszik, felesleges a védelmére kelni, mert ha a levél elejét még tudja is tárgyilagosnak látszónak mutatni (bár itt a bérek említésével már az elején sem sikerült), a végén úgyis belelovalja magát az ember a személyeskedésbe, és elárulja magát (fűt-fát-bokrot-mekit kiabál), hogy abszolút nem pártatlan véleményt közöl. Az étterem pedig jellegét tekintve igenis gyorsétterem, mert nem pincér szolgál ki minket, mint egy a’la carte helyen, nem készételeket válaszunk, mint egy önkiszolgálóban vagy kifőzdében, hanem elvileg a pultnál állva kéne megkapni az éppen akkor vagy pár perce készült ételünket, és hatalmas táblákról rendelhetünk, mint ugye a MEKIben! Amúgy akkor és ott éppen nem siettem, mert szabadságon voltam, de két gyerekkel akkor sem fogok 40 percet várni valami minimál adag kajára, ami nem is jó, hogy aztán még én legyek leszúrva. További szép napot kívánok Önnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *