Giga Dörmi akció, mindenki rohanjon a Spar-ba!

Facebookpinterest

Igyekszem nem minden apró hülyeség miatt billentyűzetet ragadni, azonban a Dörmi új akciója olyan mellbevágó, hogy nem tudok mellette szó nélkül elmenni. A tegnapunk csak egy sima szokványos napnak indult, aztán nem az lett belőle. Első körben nekiindultunk az állatkertnek, de mivel 478-an álltak sorban a tűző napon, úgy döntöttünk, hogy a két gyerekkel ezt az 1-1,5 órás várakozást nem vállaljuk be. Ezt követően célba vettük a libegőt, de mivel ott ugyan ezt tapasztaltuk, szintén feladtuk. Mivel mindez 1-1,5 órás kocsikázással járt, és mindenhol irdatlan tömegekbe futottunk, úgy döntöttünk, ha már innen nincs messze, marad a jól bevált American Burger és Frer páros, amire mindig lehet számítani. Ezekben ismét nem csalódtunk, írok is róla mindjárt egy update-et, de az igazi csoda még csak ezután, hazafelé következett.

Dörmi ceruza akció 2015

Iszonyat akció: 5 x 79,- Ft Dörmi mellé 4.990,- Ft-os iskolakezdési segítség, hatalmas ceruza csomag

Be kellett ugranunk ugyanis a közértbe, hogy legyen otthon tej meg kenyér, de ez mint általában a családosoknál, végül úgy néz ki, hogy még bekerül 5 tejszelet, 6 puding, és megannyi miegymás a gyerekeknek. Ezen okból haladtunk el a Dörmi piskóta polc felé is, mert ez is közkedvelt termék nálunk, és mekkora szerencse volt. Olyan giga akcióba futottunk, amiben talán soha többé nem lesz részünk, ezért nem is bírom kihagyni, hogy ne osszam meg másokkal is.

Táblák hirdetik ugyanis, hogy most, frenetikus akcióban, aki 5 darab Dörmit vesz (79,- Ft / darab), az ceruza készletet kap hozzá ajándékba, de nem is akármilyet, egészen pontosan 4990,- Ft értékben. Így, az iskolakezdés előtt két héttel ez egyszerűen kihagyhatatlan ajánlatnak tűnt. Főleg amint az ajándék termék méretét is megláttam. Mert ugyanis 12 darab, fél ceruza méretű, külső minta nélküli, mini ceruza, fém dobozkában, +1 hegyező a hülyének is megér 10,- Ft híján 5000,- Ft-ot. Bár az egyik dobozban két ceruzában még hegy sem volt (csak a középen lyukas fa henger), de sebaj, az akció így is csodálatos, egyszeri, soha vissza nem térő és kihagyhatatlan.

Igaz, hogy múlt héten vettünk a gyereknek eredeti Disney Violetta mintás, 3 emeletes tolltartót, teljesen feltöltve, órarenddel, vonalzóval, hegyezővel, színes ceruzákkal, filctollakkal, grafitokkal és minden őrülettel (az író eszközök is persze Violetta mintában) 3890,- Ft-ért, de ez mind smafu a Dörmi atom akciójához képest!

Dörmi ceruza akció 2015

ha nem is nagy, de legalább a miénk, és ingyen volt, 10 ezer Forintot spóroltunk!!!

Az igen fanyar viccet és iróniát kicsit félretéve a legnagyobb tisztelettel, de azért szeretném megkérdezni: HÜLYÉK EZEK????? Hogy a fenébe gondolják ezt az árat? 5000,- Ft egy kis satnya, ráadásul hibás és hiányos ajándékért? Értem én, hogy alapvetően a fogyasztók tömeges hülyítése és megvezetése a cél, és ez is zajlik 15-20 éve, pl. mindig a családi csomag a drágább és hasonló remek akciókkal, de ez azért kirívó még az átlagos vásárlókat idiótának néző esetek közül is. Mi a cél ezzel? Hogy azt gondolja az ember, mekkora durva ajándékot ad a Dörmi? Ezt nem hiszem, mert azért akinek ceruza kell, képben van annak az árával. De akinek nem kell, az is tudja, hogy nem 5000,- Ft 12 db minta nélküli fél ceruza meg egy hegyező, ezzel csak néputálatot válthat ki a gyártó.

A második ami eszembe jutott a termékkapcsolási törvény érdekes alkalmazása. E szerint ugyanis nem szabad olyan termékeket összekapcsolva ajándékba adni, ami külön-külön nem megvásárolható, ilyen formán tehát tilos valamely termék megvásárlására kényszeríteni az embert, hogy egy másikhoz hozzájusson. Nyilván ha ez történik, akkor ilyen módon próbálják garantálni, hogy eszébe ne jusson senkinek ezt külön megvásárolni, mindenki csak Dörmi piskótával együtt vigye, de ez akkor is gyomorforgató pofátlanság. Egyel pedig tovább mennék, ha már a Dörmi vagy a Spar odafigyel erre, akkor eléggé lokális jelenségről van szó, mert ezt sehol senki nem veszi figyelembe. Éppen két sorral odébb a Nesquik kakaóport lehetett kapni, szintén giga akcióban, amihez mini digitális lépésszámláló volt csomagolva, és azt sem lehetett megvásárolni külön, akciósan, 129.900,- Ft-os áron.

Dörmi ceruza akció 2015

ha elsőre nem is úgy látszik, egészen pontosan 9980,- Ft-ot látunk a képen

Összességében tehát jó volna a kereskedőknek és a gyártóknak kicsit fejlődni és szintet lépni. Vagy nem hülyének nézni a vásárlót, és trükközni a törvényekkel, vagy okosabb módon, új megoldásokkal tenni ezt, hogy arra legyen megint időnk rájönni. Észre kéne venni, hogy azért a vásárló, ha lassan is, de egyre tudatosabb, és utálja, ha idiótának tartják. Nem véletlenül van bajban a meki pl., mert az emberek ma már nem szeretnek szemetet vásárolni drágán, ha van sok, jobb és olcsóbb alternatíva is. Ugyan ez igaz máshol is. Az embereknek alapvetően nincs sok pénze idehaza sajnos, ezért ötször is megnézik, mire és mennyit költenek, de azért a lehetőségekhez képest igyekeznek kihozni a maximumot a keretekből, minőség és mennyiség tekintetében egyaránt, ezért azt látom, hogy jó ideje kosár tartalomtól és a ruházat árszínvonaltól függetlenül a közértben az ár után mindenki második körben a terméktartalmat és az összetevőket olvassa végig.

Dörmi ceruza akció 2015

picit ugyan hiányos néhány ceruza, de annyi baj legyen, ajándék lónak…

De persze amíg világ a világ, a dolgok így fognak működni. A vásárló alapvetően az olcsót keresi, a kereskedő pedig igyekszik majd nagyobb, családi csomagban olcsónak tűnően drágábban adni a terméket, vagy pl. két literes Coca Cola helyett 1,75-öst adni ugyan annyiért.

Ilyen pl. a téliszalámi is, ami a szép kerek csomagolásban kerül változatlanul a polcokra, de míg egykoron még talán 100gram felett volt, a közelmúltban már csak 90, most meg ha jól tudom már 70-75gramm van csak benne (kicsit nagyobb rés van a termékek között, kicsit kisebb fedésben láthatók a szalámi karikák, de alig észrevehetően). Milyen korrektek nem? Minden drágul, a Forint egyre rosszabb, de ők nem emelnek az árakon. Hogy már majdnem levegőt veszünk a csomagolásokkal, az persze teljesen mellékes.

Amúgy meg jó ideje már neve is van a jelenségnek, “nettósításnak” hívják a gyártók és kereskedők, hogy egyre kevesebb terméket adnak azonos csomagolásban, ugyan olyan áron. Végül is ha úgy vesszük, összességében fejlődtek, mert legalább rájöttek erre. Régen kisebb lett a doboz, vagy emelkedett az ár, most már csak a termék mennyiséggel trükköznek. Meg az 500,- Ft-ot sem érő 5000,- Ft-osnak nevezett hibás, hiányos ajándékokkal, ami ha papíron igen, lényegében szintén nem vásárolható meg külön, legalábbis épeszű ember által, ergo bőven kimeríti a termékkapcsolás fogalmát.

Dörmi ceruza akció 2015

és tényleg korrekten blokkolják majd levonják a 4990,- Ft-ot a giga ceruza csomagért 5 Dörmi után

Azt gondolom azonban, felesleges a kereskedőket és gyártókat kérni korrekt viselkedésre, nekik ez nem érdekük, inkább a vásárlókat kérem, hogy odafigyelve és gondolkodva vásároljanak, és ne hagyjuk magunkat hülyének nézni. Nézzük meg mit és mennyiért veszünk, ha változatlanul nagynak tűnik a csomagolás mint évek óta, biztos benne is van-e annyi, amennyi volt, illetve érdemes a kilós és literes árakra is pillantani (ahol van, mert ez is kötelező, de sok helyen vagy nincs is, vagy hibás, ha utána számol az ember).

De addig is azért ne szalasszuk el a Dörminek ezt a giga akcióját, mert ez egyszerűen fantasztikus! Mindenki rohanjon a Spar-ba, mert most (két gyerek esetén) 10 ezer Forint értékű ceruza készletet kapunk ajándékba 790,- Ft-nyi Dörmi vásárlása esetén, és ez egyszerűen kihagyhatatlan akció!

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

2 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Giga Dörmi akció, mindenki rohanjon a Spar-ba!

 1. Szia !
  Azt szeretném kérdezni, hogy milyen boltban (CBA, Penny, Aldi) vettétek a ceruzatartót?

  Én nem láttam ilyet sehol.

  Válaszod előre is köszönöm!
  Üdv: Gábor

  • Kedves Gábor!

   A Dörmis ceruzatartót egy budai Spar-ban láttuk, de az az akció csak 08.19.-26.-ig tartott, nem tudom, hogy lehet-e még kapni valahol.

   Üdv!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *