Cocomo Cafe – Balatonfüred

Facebookpinterest

…avagy „Gyúrunk vaze?”

Füreden nem reggeliznek az emberek?

A Balatonfüredi sétányon évődve elég nehéz választani a túlkínálatból, az ember hol és mi finomat egyen. Este, legalábbis! Reggel már ennél lényegesen sivárabb a felhozatal. Vagy nincs is nyitva semmi, vagy ha nyitva is van, nincs reggeli, csak kávé, esetleg fagyi, vagy egy öt napos croissan. Némileg kényszerhelyzetbe kerültem hát ezzel a döntéssel, ennek eredménye is hasonlóan alakult.

Külcsín = belbecs 

Kizárásos alapon kiválasztottuk ezt az egyetlen helyet, ahol villás reggelit is kínáltak. Esztétikus és kényelmes ülőgarnitúrák, szépen kialakított kényelmes terasz, remek árnyékolók. A hely sugározza magából a fiatalságot és dinamizmust, egyben azt is, ha elmúltál 20 és hajnal négy előtt fekszel, nem feltétlenül vagy ide való. Ha gyereked is van, főleg jobb lenne, ha nem ide jönnél, mert rontod az image-ünket. Fenntartásokkal bár, de beültünk, a hely persze hozta az elvárhatót, igazolta azt, amit sugárzott.

Várj, várj, Szása

Egy informatikus tulaj akár WYSWYG Cafe-nak is nevezhetné a helyet (azt kapod amit látsz). Önmagában még ugyan kellemes is lenne, jó helyen van, nem nagyon kínál más reggelit a közelben, árai sem voltak vészesek, DE! Az ételre sokat kellett várni, totál nem figyeltek semmilyen igényre, nem úgy hozták az ételt ahogy kértük, a remek kondiban lévő szép barna pincér srácok inkább stírölték a sétányon kószáló lányok fenekét, mint a vendég lebegő karját. Érthető. Nem dolgozni jött a Balatonra, hanem bulizni, hogy az esti buli előtt a piapénzt meg kell keresni valahogy napközben, az csak kellemetlen mellékhatás, kezeljük is hát annak.

A tojásrántotta sótlanul érkezett, mely abszolút tolerálható, inkább, mint túlsózott legyen, de az, hogy kétszeri, háromszori só kérés után, már a fél hideg étel mellől nekem kell felállnom, és 10 perc után bemennem és keresgélés után levennem a polcról az már nem túl ügyfél centrikus. Nem kell ahhoz vendéglátósnak lenni, a három éves gyerek tudja, hogy a tojás pillanatok alatt kihűl, mikor pedig eluntam a várást, bementem és kiszolgáltam magam, még flegmán utánam is szóltak, hogy “mindjárt vittem volna”. Ja, köszi, csak a rántotta már belefagyott a tányérba. Én kérek elnézést, hogy be mertem jönni ide.

Nem családosnak való vidék

A hellyel semmi gond nem lenne, kialakítása, árai és az ételek is rendben vannak, de vagy a vezetőséggel van gond, hogy család ellenesre hangolják a helyet, vagy a pincér csapatot kellene lecserélni, ha ők rettegnek a 10 évvel későbbi életüktől ennyire, hogy olyan módon kezelik a családos vendégeket, mint a leprásokat, hogy eszükbe ne jusson újra erre járni. Mondjuk a hely esti látképe is igazolja ezt az irányvonalat, vagy 18-24 éves bulira alapozó jól eleresztett srácok, vagy midlife krízises, köpcös, kopaszodó, de kajakra kigyúrt, nagypapa korú tinédzserek 30 évvel fiatalabb szőke szilikonnal színesítik a palettát. Család nincs, a kigyúrt férfiúk vagy nem is vállalnak ilyen botorságot, vagy jó időben, már félúton a szőke ciklon felé elhagyták korábbi nyűgös életüket egy kanyarban, rosszabb esetben anyu a gyerekekkel otthon lett felejtve véletlenül, mert azért az mégsem pálya, mit szólna a barátnő.

Biztos, csak az ellenszenv beszél belőlem, de ha legalább üzleti érzéke lenne a hely vezetőjének, már akkor sokkal többet kihozhatna belőle. Este, éjszaka mehet a dübörgő zene, a 20 és 50 éves tini srácokkal, mellettük a standard 20 éves macákkal, de mivel ezek az esti létformák délig bootolnak, így korrekt család barát hozzáállással a tisztességben megöregedett kisgyerekes harmincasokat remekül vendégül lehetne látni az üres étteremben délelőtt, ha nem derogálna.

Konklúzió

Ha fiatal, vagy esetleg nagypapi korú, de kigyúrt újrakezdő vagy, itt a helyed! Este! Ha szingli csajszi vagy, ráérsz órákig, szereted a hideg tojást mert kárpótol mindenért a szép barna kigyúrt pincér srácok flörtöletése, és hogy mikor leteszik eléd a tányérodat, hosszasan elvesznek a dekoltázsodban, akkor jöhetsz reggelizni is. Ha egyik sem vagy, meleg reggelire vágysz és nincs erre két fölös órád, próbálkozz inkább kuncsorogni egy Zimmer Feriben. Ha mindegy, csak legyen valami a gyomrodban, vegyél alapanyagot a közértben, és kenj magadnak egy vajas kenyeret az egyik padon, nem jársz rosszabbul vele, még spórolsz is.

Specialitás: gyerekes családok kiutálása, lesajnálása, tré és figyelmetlen kiszolgálás
Pro: nagyon szép pincér srácok
Kontra: minden más! Fiatal bulizóknak biztos ideális, valamint trendi korosodó, de kortalanként élő playboyoknak, unokájuk korú barátnővel, de aki egyik sem ezek közül, azzal konkrétan éreztetik, hogy nem látják szívesen, ne rontsa a 2 éves gyerekkel a ház image-ét. Lehetőleg reggel 10-kor se, még valaki véletlenül meglátja.

Cím: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 4,
Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *