Chef Select – Pizza Kombi (Lidl)

Facebookpinterest

Még jó 5-6 évvel ezelőtt tévedtem be talán életemben először Lidl üzletbe, de mivel a máshol kapható ismert márkák közül semmit sem találtam, illetve eléggé riasztott  a raklapos diszkont jelleg, valahogy azóta sem kerültem közelebbi kapcsolatba ezzel az üzletlánccal. Az elmúlt időszakban azonban, rokonok révén több alkalommal jutottunk Lidl, ráadásul saját márkás termékekhez, és minden alkalommal meglepő volt a minőség, pozitív értelemben.

Emelkedő minőség?

Nem tudnám megfogalmazni miért, de valahogy ellenérzésem volt ezzel az üzletlánccal, és másnak is, az volt a véleménye, akivel beszéltem, hogy alacsonyabb minőségű, diszkont kategória. Vagy mi tévedtünk, vagy ez már nagyon rég volt, vagy az utóbbi 1-2 évben ment rá arra a Lidl, hogy valóban minőségi termékeket is árusítsanak, és bevonzzák, valamint visszahozzák a vásárlókat. Jómagam azóta sem voltam Lidl-be, mert egyszerűen amerre én járok, egyetlen ilyennel sem találkoztam, de az elmúlt fél-egy évben több saját terméküket sikerült kipróbálni, és összességében mind több, mint kiemelkedő minőségű volt, némelyik még a prémium márkák kétszer olyan drága termékét is messze megverte.

Csokoládé bonbon, krémlikőr, balzsamecet és szósz válogatás

Kaptunk egyszer ajándékba egy közepes méretű csokoládé bonbont, azt hiszem krémlikőrös volt. Nem vagyok oda ezekért a töltött vackokért, illetve bár gyerekkoromban azt hittem, sosem lehet majd elém annyi csokit tenni, amit nem tudok megenni egyszerre, de mára elmegyek havi pár kocka, legegyszerűbb édességgel. Ennek ellenére ez a bonbon két főre pár este alatt elfogyott, és belénk fért volna még. Étel kiegészítő szósz válogatásból is kifejezetten érdekes összeállítást kaptunk, aminek a megjelenése is kellemes, valamint hasonló, prémium minőségű saláta öntet és ecet válogatást is kipróbáltunk, melyek között különlegesek is voltak, és nem okoztak csalódást. Kaptunk ajándékba egy Bailey’s szerű krémlikőrt is, ami azonban messze krémesebb, likőrösebb, és kevésbé karcos volt, mint a Bailey’s utóíze. A legfrissebb szerzeményünk azonban egy érdekes pizza kombi összeállítás, amelyet górcső alá vettünk.

SAMSUNG CSCMinden egy dobozban

Ettünk már több alkalommal házi pizzát, volt, hogy teljesen saját tésztából, volt, hogy a boltokban kapható, különböző előre elkészített fajtákból, külön választott szósszal és feltétekkel. Itt azonban egy olyan érdekes dobozt kapunk, amiben tészta, és pizza szósz is van, mely már alapból izgalmasabb, mint mindent külön venni, illetve némi előre dobozolt főzési élményt is vásárolhatunk magunknak, legalábbis egy mirelit pizza elkészítéséhez képest biztosan. Nagy igalommal bontottuk fel a csomagot, kiemeltük a kis üveges paradicsomszószt, és a sütőpapírral feltekert tésztát. Már eleve a csomagolás korrekt volt, nem esett egyik a másikra, nem nyomta össze, nem volt beszakadva, felgyűrődve, kifolyva, úgy lehetett kivenni és használni, ahogyan azt feltételezhetően azt tervezték. A tésztát könnyen ki lehetett hajtani és teríteni, nem szakadt be, nem tapadt össze. Ezek teljesen alap elvárásnak tűnhetnek azonban ismerjük a mai tömegtermelés végtermékeit, és ha egy félkész étel kinéz valahogy, és egész addig nem okoz csalódást, míg az ember kibontja és előkészíti, az már elég komoly eredmény.

Kicsi a szósz de velős

A dobozban alapvetően elég apró üveg szósz van, illetve a tészta is egy leheletnyivel kisebb, mint az egyéb boltokban, önállóan kapható pizzatészta, de egyik sem bizonyult kevésnek, az összekészítés után pont passzolnak az arányok. Nem csak a fél tésztára elég a szósz, de nem is tocsog tőle, éppen megfelelő. Az üvegben lévő piros tartalomnak kifejezetten kellemes paradicsom illata volt, enyhén fűszeres, de épp csak amennyire kell. Aki egy sima margherita pizzát szeretne, és esetleg a sajtot sem szereti, itt meg is állhat, és 590,- Ft-ért kapott két emberes adag, mirelit pizzánál messze jobb gyors vacsorát. Aki azért a tartalmasabb dolgokat szereti, még elszórhat rajta pár száz forintnyi sonka kockát, sajtot, esetleg kukoricát, vagy bármi egyebet. Összességében ha mondjuk még kb. 410,- Ft-nyi feltétet rádobunk, akkor vagyunk kb. egy ezresnél, és ugyan nem egy túlpakolt, de tartalmas és laktató pizzát kapunk. Méretében simán van akkora, mint két mirelit pizza, amiből a közép kategória kb. 500,- Ft / darab, tehát árban stimmelünk. Itt azonban az az élmény és szabadság is megvan, hogy az ember maga rakja össze, lényegesen frissebbek az összetevők, illetve nem került rá az az ízetlen, gusztustalan, mirelit mű paprika kocka, amit egyetlen egy nyamvadt gyártó sem tud lehagyni a mirelit pizzájáról.

A puding próbája az kevés

SAMSUNG CSCLáttunk és teszteltünk már szépen összekészített, magáról jókat állító tejtermékeket illetve sok egyebet is, azonban a végeredményt nyilván csak a kóstolás után mondhatjuk ki. Itt a sütés után kellemes látványú és illatú végterméket kaptunk, mely már eleve nem mondható el sok mirelit versenytársról. A tésztát tíz, közepes méretű kockára tudtuk felvágni, mely azért nem kevés. A doboz korrekt módon az adagban sem túloz, két személyre írják a mennyiséget, ami fedi a valóságot. Nyilván nem Fekete Lacinak, de átlag étkű átlag méretű embereknek abszolút elegendő egy páros vacsorára. A méret, látvány és illat után legvégül pedig az ízlelés következett, és szerencsére ez sem okozott csalódást. Nyilván erős túlzás lenne azt állítani, hogy pont olyan érzés, mint Amalfiban a mólónál, mert ott még a legsilányabb kinézetű pizza is nagyobb élvezet, mint egy öt csillagos étteremben a bélszín (na azért ez is túlzás, de szóval hasonló), de azért mind az íze, mind pedig az állaga teljesen megfelelő volt a pizzának. Nem volt se túl kemény, és ropogós, és darabokra hulló, se túl lágy és fél nyers a tészta, a ráírt elkészítési idővel és módszerrel ideálisra sült. A paradicsom szósz enyhén savanykás, de épp csak minimálisan, a végeredmény pedig finom és laktató. A további feltétek és ezek által okozott íz élmény nyilván szubjektív, így ezt kár volna részletezni, de amit a doboz tartalmazott, az teljesen rendben volt.

Ár érték arány

A pizza kombi nem a legolcsóbb 590,- Ft. Aldiban pl, van már 290, Ft-ért is komplett mirelit pizza, ami bár kisebb, és szintén nem ehetetlen, de azért ez a kombi termék sem mondható drágának, főleg méretét tekintve. Két korrekt méretű pizza kijön belőle, kis plusz feltéttel is 1000,- Ft környékén maradhatunk, két átlag felnőttnek, vagy egy felnőttnek két gyerekkel pont elég, és még benne van a “túl sok időm nincs, de úgy érzem, hogy vacsorát csináltam” érzés is. Ha valaki Toszkánából olvas, tele a hűtő friss mozzarellával, ablak alatt illatozik a rukola, mellette a paradicsom ültetvény présgéppel, és a szomszéd mámmá két perc alatt dob össze egy házi tésztát, akkor ne vegyen ilyet. Ha azonban ennénk egy pizzát, nincs kedvünk 1790,- ért rendelni az egyre elborultabb házhoz szállítóktól, amiből egy nem is elég, azonban nem elégszünk meg egy vacak íztelen mirelittel, és még öt percünk van is összedobni, akkor tökéletes választás. Mivel friss tészta, hónapokig nem áll el, azonban ha van otthon egy adag végszükség esetére, akkor a következő hetekben lesz megoldás, ha hulla fáradtan esünk haza, és már semmire sincs erő, vagy az még lenne, csak teljesen kifogyott a frigó.

Pro: korrekt pizza gyorsan, instant főzés élménnyel, reális áron
Kontra: csak a paradicsomszósz feltét kevés lehet, a hosszú csomagolást nehéz tárolni
Végeredmény: alapvetően megéri az árát, finom pizzát ehettünk, a mirelitnél minimálisan több idő és energia ráfordítással, azzal azonos, futáros rendelésnél pedig lényegesen barátibb áron, ajánlott vésztartalék

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

3 hozzászólás érkezett az alábbi témában: “Chef Select – Pizza Kombi (Lidl)

  1. Én is nagyon szeretem ezt a terméket, főleg, hogy nincs benne élesztő. Sajnos egy ideje nem kapható, az üzletben azt mondták, nem rendelhető. Van új hűtött pizzájuk, de az élesztős, és nincs hozzá szósz, ami nekem nagyon ízlett.

  2. Szia, mi nagyon megszerettük ezt a pizzát. Amúgy én is hasonlóan éreztem a Lidlel kapcsolatosan. Kb 5 éve kezdődött a Lidlnél ez a profilváltás, amivel új vevőkört is megcéloztak. Asszem a hvg is írt róla cikket. Az új lidl-ökről, vagy felújított üzletekről már nem a diszkont kategória jut az eszembe, nagyon menő lett az új dizájn. A tárolásra: én kiszedem a dobozból, így a pizzatekercs befér a hűtőpolcra, a szósz is elfér így,

  3. Köszönöm az értékelést (nagyon tetszik a stílusotok) és, hogy külön jeleztétek melyik üzletláncnál kapható. Egyszer próbáltam ki ezt a fajta pizzát és nagyon kellemesen csalódtam én is. Azonban elfelejtettem hol és milyen néven vásároltam. Mindkét üzlettől Lidl és A. messze lakom, így most már tudom merre ne induljak el 🙂 További jó főzést kívánok! Dorka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *