Carpaccio étterem – Alsóörs

Facebookpinterest

Idény nyáron szerencsére ismét elég sok alkalommal jutottunk el a Balatonra, és bár hosszú heteket a munka miatt nem, de 3-4 napokat gyakran tölthettünk el az északi parton. Sőt, most még egy-két olyan óra is előfordult, amikor nagyszülők besegítettek egy-egy gyerek programmal, vagy felügyelettel, és kettesben elmehettünk valahová szusszanni egy kicsit. Az egyik ilyen alkalom volt az az este, mikor a Carpaccio-t választottuk vacsoránk helyszínéül, ezért szeretnénk ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat most megosztani.

Carpaccio étterem Alsóörs

Előzmények és háttér

Az ember mindig keresi az új helyeket, mit érdemes tesztelni, kipróbálni, Pufi így akadt a Carpaccio-ra is Alsóörsön. Igyekszünk mindig csak minimálisan utána nézni egy helynek a látogatás előtt, hogy ez semmilyen módon ne befolyásoljon minket, pl. ha túl szimpatikus a tulaj, nehogy ne merjük leírni, ha rossz az étel. Itt azonban a minimális utána nézés ellenére is nekem olyan mértékű túl-hypeolás jött le a hellyel kapcsolatban, hogy azzal nem igen tudtam mit kezdeni. Persze sok esetben lehet, hogy az agyon sztárolásnak alapja is van, nekem azonban sajnos ellenpéldából több áll rendelkezésre, ezért fenntartásokkal kezelem az ilyen helyzeteket.

Az egyik amit olvastam például egy hozzászólótól az az volt, hogy ő 50km-es kitérőt tett, hogy itt egyen, és ez különösen megütötte a fülemet. Az oda vissza 100km, egy átlag autónál kb. 10 liter, azaz cirka 3500,- Ft többlet költség egy ebéd kedvéért. Ennek a helynek tényleg nagyon tudnia kell valamit, vagy remekül működik itt is a barátok és a családtagok értékelés és hozzászólás leadása, mint annyi más helyen. No de éppen ezért mentünk el, hogy teszteljük, mi az igazság.

Carpaccio étterem Alsóörs

ez akár vicces is lehetne, de ha jó a kaja akkor arcoskodás, ha rossz akkor meg pofátlanság

Szintén a túlzottan sok előzetes információ által történő befolyásolás elkerülése érdekében (úristen ezt de leírtam) a tulajdonosról is csak annyit tudtunk meg, hogy sportoló volt, sokat járt Olaszországban, ezért adta magát idehaza az ilyen beállítottságú étterem. Ezen információk, illetve a megtalált több, kiemelkedően pozitív vélemény birtokában úgy gondoltuk, joggal lehetnek magasak az elvárásaink.

Megérkezés

A főútról felfelé haladva egy végtelen hosszúnak tűnő és elég gyéren kivilágított utcában kellett haladnunk, melyben úgy gondoltam nemhogy egy étterem, még egy kis kocsma sem lesz, de tévedtem. Valóban ott volt az utca végén egy sarkon a Carpaccio, parkolójában dugig tele autóval. Ez először komoly bizakodásra adott okot, aztán láttam, hogy mivel 4-5 autó fér csak be, ez még túl sokat nem jelenthet. Kicsit tovább kellett hát gurulnunk, leparkoltunk, bementünk. A környéken tök sötét volt, félgőzzel ment csak a közvilágítás, figyelni kellett, hogy ne vágódjunk el, míg az ajtóig érünk. Ebből a szempontból kifejezetten hátrányosnak találtuk, hogy ennyire félreeső helyen van ez az étterem, de persze legalább pihentető a csend és a nyugalom.

Carpaccio étterem Alsóörs

a beltér kifejezetten szép és kellemes (a székeket leszámítva)

Az étterem első ránézésre kifejezetten kellemes és szimpatikus benyomást keltett. Elég tágas, sokféle helyfoglalási megoldással, nyitott és félig zárt terasszal, és megfelelő méretű belső térrel. Mi a félig zárt megoldást választottuk a bejárattal szemben, leültünk, rendeltünk.

Elő-, és utószezon! Oké, de mikor van a szezon?

Igaz, hogy utószezonban voltunk, és nem voltak sokan, de valahogy ennek ellenére is kicsit túl megfáradtnak tűnt a hely. Illetve hogy mást ne mondjak kicsit kezd már elegem lenni ebből az elő-, és utószezon marhaságból, mert már kb. minden van, csak szezon nincs. Lassan ott tartunk, hogy ha július végéig rákérdezünk valahol, hogy valami miért nincs, az a válasz jön, hogy mert még előszezon van, de mondjuk ugyan ez van kis túlzással augusztus második hetétől is, csak éppen utószezon változatban. Értem, tudom, hallottam, hogy általános a munkaerő hiány a Balatonon és környékén, de ezt akkor is valahogy kezelni kéne, mert a vendégeknek eléggé ellenszenves már, hogy egyre rövidül a szezon, és lassan ott tartunk, hogy két hét kivételével minden elő és utószezonnak minősül. Illetve a munkaerőhiányra csak idén hivatkoztak, de hosszú évek óta két hét alatt akarja mindenki megkeresni itt az éves betevőt, amitől falra mászik az, aki nem ebből él, csak élni szeretne a lehetőségekkel.

Persze én nem értek hozzá, nem vagyok vendéglátós, aki a szakmában dolgozik biztos azonnal meg tudná mondani, miért nincs igazam, de erre azt tudnám mondani, hogy én vagyok a vendég, és volt régen egy szép mondás, fel kéne idézni. Picit megfordulni látszik sok helyen a képlet, nem azt nézzük, mi a vendég, hanem azt, hogy mi a vendéglátós érdeke, és ha csak két hét van a nyáron, amíg fullon lehet menni, akkor két hétre nyitnak ki, mert fél gőzre nem éri meg fizetni az alkalmazottat. Erre én is meg mindenki más is tudna sok mindent javasolni, mire jönne ismét egy válasz, és egy remek kis adok-kapok alakulna ki belőle, aminek semmi értelme.

Carpaccio étterem Alsóörs

nem elhanyagolható szempont, hogy meddig ér a 3 deci

És ismétlem, nem értek hozzá, azonban arra még emlékszem, hogy gyerekkoromban már májusban és még szeptemberben is nyitva volt minden ilyen és ehhez hasonló hely, szerte a Balaton környékén, akkor valahogy még nem rövidült két hétre a szezon, és volt annyi ember, hogy megérje kinyitni is, pedig szerintem nem voltunk gazdagabbak, és arányosan kb. a bérleti díj és az alkalmazotti bér is annyi lehetett mint manapság.

Nem tudom mi változott. Illetve egyszer egy vendéglős azt mondta “ritkábban látogatott a NAV”. Ennyi lenne az ok? Ha be kell ütni, és adózni kell a bevétel és a bejelentett alkalmazott után, akkor már veszteséges az üzemeltetés, de 20-30 évvel ezelőtt gyérebb ellenőrzés mellett, tisztán zsebbe dolgozva, egyéni belátás szerint adózva még megérte? Ezt persze abszolút elképzelhetőnek tartom, mint mondtam, nem értek hozzá, illetve az általános munkaerő hiányról is hallottam, de azért akkor is szomorú, hogy itt tart a helyzet.Régen lehet hogy lazább volt az adórend, de mondjuk sokkal jellemzőbb volt az otthonról hozott fasírt és közértben vett párizsi heti menünek, mint manapság, tehát a kettő ki kéne, hogy egyenlítse egymást.

No de hagyjuk is ezt, felesleges ezen bosszankodni, szerencsére van elég sok hosszú ideje jól működő hely, ők valahogy megoldják, majd jár oda az ember, ahová lehet. Mindenesetre itt szerencsére ez nem jelentkezett, egyszerűen csak kevesen voltak a nyár végére való tekintettel, de az étterem nyitva volt, és semmilyen ételhez nem írták oda, hogy nem rendelhető, mert már utószezon van.

Árak és kiszolgálás

A minket kiszolgáló hölgy abszolút kedves volt, de ennyi, korrekten kedves, semmi több. Illetve inkább amolyan fáradtan kedves. Gondolom mögötte volt már az egész nyár, jártányi ereje sem maradt, és ez sajnos látszott is. Ennek ellenére azonban semmi gond nem volt a munkájával, de “csak” korrekt kiszolgálást kaptunk.

Carpaccio étterem Alsóörs

árak tekintetében a hely cirka közép kategória

Az árak nem igazán voltak elborultak, de túlzottan barátságosak sem, inkább az úgynevezett erős közép kategória. Egy cifrább rákos-kagylós tészta étel mondjuk már 2500,- Ft körül volt, de nyilván ez nem az átlagos étel idehaza, így az ára is magasabb, ez elfogadható. Amik nekem azonban nagyon nem jöttek be a kínálat böngészése közben, azok a székek voltak.

Az egész étterem eléggé mediterrán feelingre próbál hajazni, egyébként sikerrel, azonban ezt amolyan tengerparti strand szék szerűségekkel próbálják megtámogatni, ami szerintem hiba (legalábbis a teraszon, bent nem láttam milyen székek vannak, ott lehet, hogy normálisak). Az itteni székeknek ugyanis nincs merev ülő felülete, összeszőtt anyagból van ez és a háttámla is, és ezt én speciel nem tartom sem kényelmesnek, sem étterembe valónak, főleg, ha egyébként minden más az elegánsabb irányvonalat tükrözi. Ez egy strandbüfébe elmegy, ahol vizes fürdőgatyában ül le az ember, de itt azt gondolom nincs összhangban a környezettel, ráadásul kényelmetlen is.

Carpaccio étterem Alsóörs

érdekes desszertek és házi cider

Többet hallunk, mint kellene

Az étterem a szokatlan székek után más területen is beújított. Sok helyen találkoztunk már látványkonyhával, ahol szemmel követhetjük végig ételünk készülését, itt azonban nem láthatjuk, hanem hallhatjuk ezt. Egy mellettünk lévő asztal előbb rendelt mint mi, egyik illető borjú bécsit kért, pár percre rá a fal túloldalán irdatlan klopfolás kezdődött, mely egyben kellemes és kellemetlen élmény is volt. Egyrészről örvendetes, hogy tényleg frissen készítik az ételt, és nem a frigóból veszik elő, majd a mikróban véglegesítik azt, másrészről viszont kicsit illúzióromboló is. A kellemes mediterrán környezetben, a kényelmetlen strand széken ülve éppen már csak a tenger morajlása hiányozott, hogy úgy érezzem, ott ülök a parton, erre érkezett helyette a húsklopfoló semmivel össze nem téveszthető hangja, mely azonnal visszarántott a Balaton mellé. Ez persze azért abszolút tolerálható, csak ritka, mert azért sok helyen friss az étel, mégsem hallható a készítés ilyen beható módon.

Puding próbája

Az italokat az asztaloknál nyitották és az ételek is viszonylag gyorsan megérkeztek, így a konyhával és a felszolgálással ilyen tekintetben sem volt probléma. Eddig azonban még mindig nem tudott eldőlni bennem, hogy ez jó, rossz, vagy átlagos hely. Próbáltam mérlegelni a várakozás alatt, érveket és ellenérveket sorakoztatva. Kis félreeső utcácskában van, elég nehéz megközelíteni (gyalogosan pl. kifejezetten), sötét van a környéken, kicsi a parkoló, átlagosnál magasabbak az árak, kényelmetlen és nem ide illő a strandszék. De az épület maga szép, kellemes és tágas kívül-belül, hozza a kívánt hangulatot, és hallhatóan frissel készül az étel. Eddig kb. döntetlenre állt a helyzet, de végre jöttek az ételek, úgy gondoltam, ez végre mindent eldönt.

Carpaccio étterem Alsóörs

penne csirkemellel, tejszínes paradicsommártással, mozzarellával besütve

És döntött is, de nekem első ránézésre inkább negatív, mint pozitív irányba. Én egy “penne csirkemellel, tejszínes paradicsommártással, mozzarellával besütve” nevezetű serpenyős ételkölteményt kértem (fent, 1990,- Ft), Pufi pedig egy “gnocchi della nonna, tejszínes paradicsom mártás, pármai sonka, bazsalikom” összeállítást kért (lent, 2090,- Ft). Az én ételem első ránézésre elég furcsa elegyet alkotott, és sajnos ez az érzés végig meg is maradt. Úgy nézett ki, mintha a teteje elég zsíros, furcsa módon ennek ellenére mégis száraz lenne, és sajnos nem csak a látvány, kóstolás után az állag is ezt igazolta. Ez mondjuk szerencsére csak a felső 1-2 centis rétegre vonatkozott, picit mintha az lett volna túlsütve, a kerámia edény alján már szaftos tésztát találtam, azonban a zsírosság ennek ellenére megmaradt, sőt, itt még jobban jelentkezett. A középső réteg volt hibátlannak mondható, ami nem állt a zsírban, de nem is volt szárazra sütve.

Ízre teljesen rendben volt az ételem, nem volt sem nyers a tészta, sem alul vagy túlfűszerezett, de az állag béli problémákon azért nehezen tudtam túltenni magam, mert az összhatásba ez is komolyan beleszámít. Én nem vagyok egy nagy konyhatündér, de azért egy olyan serpenyős tésztát én is össze tudok hozni, aminek a teteje száraz, az alja zsíros, és csak középen mondható ideálisnak. Itt kicsit rápillantottam a viccesnek szánt, krétával írt szakács táblára, és még annyira sem tartottam viccesnek, mint első olvasatra.

Pufi fogalmazta meg jól, az étel olyan volt, mintha megrekedt volna a magyar és az olasz konyha között, félúton. Már nem annyira magyar, mint egy átlag étteremben, de még nem is annyira olasz, mint egy igazi olasz, vagy egy Magyarországi, de kiemelkedően jó olasz étterem esetében. Az olasz bolognai nekem még ugyanis sosem volt sem száraz, sem zsíros, itt pedig különböző rétegekben mindkettővel találkozhattam.

Carpaccio étterem Alsóörs

gnocchi della nonna, tejszínes paradicsom mártás, pármai sonka, bazsalikom

A benne lévő csirke is sajnos elég vegyes minőséget nyújtott. Voltak benne puha és jó ízű darabkák, illetve teljesen száraz, nehezen rágható, erősen túlsütött példányok is. Vagy a konyha nem figyelt eléggé, és túl sokáig hagyták bent az tésztát, vagy a sütő járja a végét, hogy ennyire egyeletlenül készíti az ételt, de sajnos a három jól elkülönülő réteg közül csak a középső volt az, amivel nem volt semmi probléma. Szerencsére azért ez volt az étel zöme, és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy összességében azért ezekkel a kondíciókkal is teljesen jól fogyasztható maradt, és semmi kiemelkedő gond nem volt vele, csak talán kicsit jobban rákészültem, mint kellett volna, és annyira nem volt olasz, meg jó, mint amennyire szerettem volna, hogy olasz és jó legyen.

Pufit is megkértem, idézze fel emlékeit az ott elköltött vacsoráról, mely finomított változatban úgy hangzik, hogy az étel korrekt volt és ennyi. Nem volt se túl rossz se jó. Ezt kellett sajnos összességében is megállapítanunk, hogy a nem reprezentatív felmérésünk szerint ez az étterem erős jóindulattal is csak magyarosan olasz, vagy olaszosan magyar, mindent korrekten ellátó, jelentős hibát nem vétő, de kiemelkedőnek sem mondható hely.

Korrekt ételt kaptunk, korrekt kiszolgálással, cirka korrekt áron, de az egész itt tartózkodás egyetlen pontja sem volt annyira megnyerő vagy pozitív, amiért kifejezetten javasolnánk, vagy visszatérnénk ide. Ezen a ponton ismét eszembe jutott az 50km-es kitérőt említett hozzászóló, és ismét megbántam, hogy bármit is láttam előre. Kisebb elvárással talán magasabb minőségnek érezném, bár rossz így sem volt, valahogy mégis inkább csalódást okozott. Ritkán tudunk kettesben eljutni bárhová, szerettem volna valami kifejezetten jót enni, teljes mértékben probléma, fennakadás és kellemetlenség nélkül, és ez nem sikerült. Botorkálhattunk a sötétben a kocsi és az étterem között, kényelmetlen széken ültünk, és teljesen átlagosnak mondható tészta ételt ettünk, melyet bármilyen másik étteremben is el tudtak volna készíteni.

A végén még ettünk közösen desszertnek egy mascaropne-s erdei gyümölcsös palacsintát, melynek kinézete, állaga és tölteléke is kifejezetten kellemes volt. A hozzá kapott lekvár szerű krémet Pufi kóstolta meg először, és azt mondta, éppen egy hajszállal savanykásabb, mint ahogy neki az jólesne. Gondoltam, az akkor nem túl vészes, kanyarítottam egy komolyabb kenést a falatom tetejére, de igen durván görcsbe állt az arcom tőle. Ebből is látható, hogy minden erősen szubjektív, nekem ugyanis ez a gyümölcs mártás néhány dimenzióval savanyúbb volt, mint az kellemes lenne. De a palacsinta friss és finom volt, kellemes töltelékkel, és két nagy darabot kaptunk, szóval egyébként ez is teljesen rendben volt.

Carpaccio étterem Alsóörs

mascarpone krémes palacsinta erdei gyümölcs mártással

A társaság és hangulat

Egy hely azzal amit sugároz nyilván be is vonz egyfajta közönséget. Erre persze vagy van ráhatás, vagy nincs, az is lehet, hogy ezt csak a véletlen szüli, vagy zömében a környező lakók érkeznek, de mindenesetre itt elég jellegzetes volt az a néhány vendég, aki rajtunk kívül még itt járt a vacsoránk idején. Nekem egy-két megnyilvánuláson Gálvölgyi János a “gyúrunk vazze” kategóriájú szösszenetei jutottak eszembe, de abszolút nem akarnék általánosítani, a vendégek zöme azért inkább az átlagos kategóriába tartozott, csak az ilyen túlzottan exhibicionista emberek mérete és hangereje olyan, hogy 4-5 másik emberrel felér a jelenlétük, így mindig ha kevesebben is vannak, mégis többnek tűnnek.

Ami mondjuk elsőre szembe tűnt, hogy rajtunk kívül szinte mindenki tegeződött a személyzettel, mintha ezer éves cimborák lennének, mely nyilván szintén kedvesség és közvetlenség, csak aki nem ilyen, az kakukktojásnak érzi magát. Ami szintén elég furcsa volt (bár erről szintén nem a hely tehet), hogy elég nagy dzsipekkel parkoltak be az emberek, azonban  ennek ellenére elég jól fogytak a sörök és a fröccsök. Persze lehet, hogy mindenki sofőrsegélyt hív a végén, Google autóval jött, vagy csak a szomszéd utcába megy, de ha egyik sem, akkor elég lazán értelmezik a zéró tolerancia fogalmát a a vendégek.

A legjobban mégis azt a tizenpáréves forma kis srácot kötötte le a figyelmem, aki mögöttünk ült az apjával, őt idővel meg is sajnáltam. Mondjuk először inkább magamat, mert biztosan közvetlenül egy úszóversenyről jön, és be volt dugulva a füle, de olyan hangosan beszélt, hogy az éppen klopfoló séf is biztosan hallotta. Ez nem kicsit volt zavaró, de aztán mikor már kénytelen-kelletlen figyeltem is arra amit mond, illetve a célját is megértettem, lényegesen toleránsabbá váltam. Egyetlen percre sem maradt csendben, folyamatosan hajókról, meg versenyről, meg a Kék-szalagról értekezett, és mindenféle módon próbálta magára vonni az apja figyelmét, ami azonban sehogyan sem sikerült. Mivel apának szólította a fickót, azonban mesélt az otthoni dolgokról és a kis tesó viselkedéséről is, hamar kiderült, hogy ismét elvált szülők gyerekéről van szó sajnos. A fater rá se bagózott a srácra, végig a telefonját nyomkodta, néha indított is egy hívást és el is kezdett beszélni teljesen függetlenül attól, hogy a srác éppen hol tartott a mondatában, és persze soha semmire nem reagált, akkor sem, ha épp nem beszélt a telefonon. Mintaapa.

Carpaccio étterem Alsóörs

Nem tudom ki rúgta fel a dolgot, neki jött össze a titkárnő vagy anyu lett túl jóba a házfelújítást végző mesterrel, de hogy egymást tönkre vágják az magánügy, csak rossz látni, amikor a gyereket is. Láthatóan szegény srácnak számítana az apja véleménye, hogy felnézzen rá, büszke legyen arra amit csinál, megerősítse benne, vagy legalább csak szóba álljon vele, de hétvégi apuka erre totálisan képtelen volt. Nyilván a háta közepébe kívánta az egészet, hogy lepasszolták neki a gyereket, és nem lehet az éppen aktuális macájával valahol máshol. Ez egy éttermi bejegyzés, és nem kéne ilyenen hörögni, mindenkinek meg van a maga baja és nem kell ítélkezni, csak amikor ilyen borzasztóan feltűnő esetet lát az ember, amiben a gyerek borul meg legjobban, azt nehéz szó nélkül hagyni. Mondanom sem kell hétvégi mintaapa még két fröccsöt is leküldött a kajához, aztán ahogy jöttek, úgy távoztak, a dzsipóval, szóval az ilyen fazonokkal Dr. Csernuson túl a rendőrség is sokat tudna foglalkozni, de mindegy, hagyjuk.

Cash only

A következő kellemetlen élmény fizetéskor ért, mikor nyújtottam a kártyát, az ugyanis itt nem elfogadott. Ez eléggé mellbe vágott, idejét nem tudom, mikor találkoztam utoljára olyan étteremmel, ahol nem lehet kártyával fizetni, és ez elég jelentős ellenérzést váltott ki bennem. Értem én, hogy ennek jutaléka van, de ilyen árak mellett nem fér bele a vendégek kényelme érdekében az a 2-2,5%? Az étterem pedig úgy tudom nem új, tehát nem arról van szó, hogy már ugyan kialakítás alatt van, csak éppen még nem él a szolgáltatás. Ma már a technika sem akadály, a taxikban is lehet kártyával fizetni SIM-es megoldással, az ok tehát egyértelműen vezetői döntés, ami nekem nem szimpatikus. A nagy számú barát, ismerős, sógor, koma rokon vendég és ez a jelenség nekem így együtt… na mindegy hagyjuk, a már-már jó véleménybe hajló álláspontomat ez visszahúzta az átlagos értékre, még egy kényelmetlenség a sor végére.

Carpaccio étterem Alsóörs

szörpök és egyéb italok

Végeredmény

Nehéz eldönteni, mit is mondjunk a Carpaccio-ról, de úgy gondolom azért összességében inkább ajánlani tudjuk, mint lebeszélni róla. Rossznak semmiképpen nem mondható, kellemes környezet, viselhető árak, korrekt kaják és kiszolgálás. Azt mondjuk a leghatározottabban kijelenthetem, hogy azt nem igazán értem, aki 50 km-es kitérőt tett a hely miatt, mert számunkra semmi kiemelkedőt nem nyújtott, de nem is olyan hely, ahová semmiképpen sem térnénk vissza.

Persze lehet, hogy a hely olaszos erőssége a tengeri herkentyűkben rejlik, de én Magyarországon eleve nem eszek ilyeneket, tekintettel arra, hogy elég kevés a tengerünk. Biztos sokan találkoztak már azzal a jelenséggel, hogy míg olasz, horvát, vagy egyéb tengerparti étteremben remek see-food-ot ettek, majd itthon még ugyan abban a lendületben bevállaltak egyet akár a belvárosban akár a Balaton környékén, aztán kaptak helyette egy Donald rágót. Egyszerűen ezek az ételek itthon nem frissek, és míg egy marhán nem sokat ront a fagyasztás, ez egy rántott kalamárról nem igazán mondható el. De persze erről itt nem tudunk nyilatkozni mert nem kóstoltuk, ha egyszer majd visszatérünk, eszünk halas kütyüket is, és ha nagyságrendekkel jobb lesz, mint a tészta ételek, akkor mindenképpen szóvá tesszük majd azt is. Azt gondolom azonban, ha az olaszokra legalább annyira jellemző tészta ételek ennyire átlagosak itt, akkor a több száz kilométerről érkező fagyasztott halételekkel sem biztos hogy sikerül csodát tenni.

Carpaccio étterem Alsóörs

két főre átlag étellel, desszerttel és itallal 5970,- Ft a számla

Pro: kellemes hely, hangulatos terasz, cirka reálisnak mondható árak, megfelelő adagok, korrekt kiszolgálás, jópofa szörpök
Kontra: viszonylag nehéz megközelíthetőség, számomra érthetetlen és kényelmetlen székek, nincs kártyás fizetés, teljesen átlag tészta ételek, változó minőség adott ételen belül is

A Carpaccio jó hely, de véleményünk szerint semmiképpen sem kiemelkedő. Az is lehet, hogy csak ahogy a személyzet, a szezon végén a séf is fáradtabb volt, és az egész konyha csak őrlángon ment már, de mi csak az alapján tudunk ítélni amit ott jártunkkor tapasztaltunk, ha a szezon közepén egyébként hasítanak, engem sajnos nem vigasztal. Az ételekkel is voltak apróbb problémák, még ha egyértelműen frissen is készülnek, és nekem a kényelmetlen szék is végig az agyamra ment, de mindezek ellenére a Carpaccio akkor sem olyan a hely, amiről bárkit is lebeszélnék. Azt gondolom talán augusztus elején, egy kora esti időpontban lényegesen jobb eredménnyel távoztunk volna, no de ha ilyenkor sikerült, akkor ezt kell megírnunk amit tapasztaltunk.

Aki idejön, de nem arra készül, hogy echte olasz kaját fog enni, kiemelkedő minőségben, az nagyot nem fog csalódni. Az igyekezet egyértelműen érződik, és bár ez most kevésnek bizonyult, azért ha minimálisan is, de inkább pozitív, mintsem negatív élménnyel távoztunk, és ha a törzshelyünk nem is lesz a Carpaccio, azért jövőre talán majd még teszünk egy újabb próbát.

Cím: 8226 Alsóörs, Szent István u. 40, 

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *