Burger Shop – Budafok

Facebookpinterest

Barátommal és munkatársammal jártam itt immáron két alkalommal, az elmúlt hónapban, és bár ezek inkább csak gyors munka ebédek voltak, azért úgy gondoltam, mégis csak megírom, főleg a második látogatás miatt.

A nem túl fantáziadús nevű Burger Shop (bár inkább ez legyen, mint sem valami hangzatos név nulla tartalommal) Budafok általam ritkán látogatott külső részén található, eléggé félreesően, egy amolyan autószerelős, kézi autómosós, benzinkutas blokk közelében, ezek okán én kb. akkor sem vettem volna észre, hogy itt egy étterem van, ha éppen előtte állok. Persze nyilán ez eléggé szubjektív, mert Péter barátom jobban otthon van errefelé, így ő navigált el ide, mert elmondása szerint a környék számára ez a hely abszolút nem ismeretlen.

Burger Shop Budafok

Bent nem sikerült fotót készítenem, ez a fotó a Burger Shop FB oldaláról származik, de a kinézet valós, nem csak marketing kép, és hűen tükrözi a szép és letisztult belső teret. Jobb hátsó reklám táblán a dupla húsos turbó menü 1500,- ért, én mindenkinek ezt javaslom!

Az étterem maga kívülről nem túl látványos, azt gondolhatná az ember, hogy egy lepukkant krimóról van szó, azonban a helyzet távolról sem ez. Mint mondtam, én meg se találtam, illetve a kint látottak alapján be se tértem volna, ha észreveszem, de így utólag már tudom, ez nagy hiba lett volna.

A belső tér ugyanis olyan, mintha nem is itt a külvárosban, leginkább “csak” a helyiek által látogatott helyen lennénk, hanem valami puccos belvárosi turistáknak fenntartott helyen. Értem ezt természetesen a szó legpozitívabb értelmében, ugyanis a teljes belső tér nagyon kellemes, tiszta és szépen berendezett, ellentétben a külső leülési lehetőségekkel, melyek inkább egy egyszerűbb út melletti büfé hangulatát keltik. Tanulság: senki ne ítéljen tehát elsőre!

Burger Shop Budafok

Az étlapról készített szintén elég gyenge minőségű képem. Sajnos az összes beltéri ilyen lett, ezért azokat kihagytuk, remélem azért ez kattintás után nagyobb méretben olvasható valamennyire. Lényeg a lényeg: abszolút korrekt árakkal várnak minket a Burger Shop-ban.

A rendelési pultban 2-3 kedves fiatal lány áll, és itt nem tapasztalhatjuk a “Na mi kéne ha volna?” lesajnáló hozzáállást sem, e helyett kedves és segítőkész kiszolgálást kapunk. Választani nem könnyű, mert bőséges étlap kínálatot kapunk, azonban mégiscsak jelentős segítséget kap az ügyfél, mert a lányok háta mögött a falon táblákon láthatjuk mindig az aktuális akciós ajánlatokat. Ezek ráadásul nem is olyanok, amit egyébként a kutya nem venne, és ezért akciózzák. Első alkalommal csak egy sima Retro burger-t választottunk krumplival, de most a Retro plusz menüt kértük (vagy nem pontosan tudom, hogy hívják), de a jobb oldali táblán volt látható, és kerek 1.500,- Ft-ba került.

Burger Shop Budafok

A másik beltéri fotó is az étterem FB oldaláról származik, és ahogy már említettem, kifejezetten kellemes és hangulatos helyről beszélünk.

Számomra ez duplán, illetve triplán is szimpatikus. Először is nem vacakoltak ennek a menünek az esetében az idegesítő megoldásokkal, hogy 1.490,- Ft a menü. Minek? Azt a 10-est úgyis mindenki ott hagyja, és persze jobban néz ki, de azért legyünk már annyira tudatosak, hogy az ugyan úgy 1.500,- Ft.

Másodszor is ez a menü itt nem azt jelenti, hogy kapunk egy szendvicset egy kis krumplival, hanem tényleg korrekt menü, szendvics, sült krumpli és üdítő is jár hozzá, ez utóbbiból pedig nem csapolt vizezett 2dl, hanem palackos és fél literes fajta.

Harmadszor pedig, hogy emlékeim szerint az 1.000,- Ft-os menüben “csak” egy hús volt, és üdítő sem járt hozzá, az 1.500-as Retro+ menü azonban dupla húsos szendvicset tartalmaz, és a már említett fél literes üdítőt is, tehát abszolút nyerő választás, én ezt javaslom mindenkinek!

Burger Shop Budafok

A krumpli ugyan mirelit, de a jobbik fajta, a hamburger zsömi pedig szintén átlag buci, de ezzel sem volt különösebb gond. Nagyon korrekt kis menüt kaptunk, és a tartalom még csak itt következett.

A pultnál nincs gond a rendeléssel, bármit és bárhogyan lehet kérni, nem problémáznak a lányok, és nem is felejtik el, vagy keverik össze, azt és úgy hozzák és készítik el, amit és ahogy az ember kért. Az étel kiadás azonban már kicsit furcsa, blokkot és sorszámot kap az ember, ezzel kell helyet foglalni és várni, mellyel mi kiültünk a teraszra, de itt meg sajnos az elég komoly szervizbe, vagy autómosóba járó forgalom miatt nem feltétlenül hallja az ember, ha ordítják bent a számát.

Ez mondjuk nekünk kisebb gond, inkább a lányoknak rossz, mert gyakran ki kell jönniük az ajtóig, és külön szólni, hogy kész az XY számú rendelés. Bár nem túl ízléses, azonban remek megoldás lenne erre egy amolyan ügyfél hívó szerűség, amit szerintem már pár 10ezer Ft-ból be lehetne üzemelni. Vannak azok a mindenhol kapható szám kijelző kis LED-es táblák, Metro-ban is láttam ilyet, azt hiszem 15e Ft volt, bent meg egy kis konzollal be lehet pötyögni a számot, amit kint kiír az ajtó felett, és kész is. Nem kell csilingelnie, meg érintő képernyős sorszám húzó gépnek lennie, mint a postán vagy a bankokban, elég lenne egy szám kivilágítás, de persze ez is leginkább a lányok tehermentesítésére, nekünk így is nagyon megfelelt minden.

Burger Shop Budafok

Én kértem egy teljesen nyers zöldség mentes változatot, mely nem zárta ki azért azt az egy szem saláta levelet. Jogos gondolat, hogy ekkora defektes azért nem lehetek, hogy ennyi se fér bele, de mivel vagyok, azért szerencsére egyetlen fejre állítós mozdulat után ezt ki tudtam emelni a szendvicsemből, mert azon a felén nem volt szósz. Máshol azonban akadt bőven…

Első alkalommal csak munka közben ugrottunk ki, így eléggé zaklatott voltam, azt sem tudtam, hol áll a fejem, ezért nem is nagyon figyeltem oda. Nem is tűnt nagy számnak a kaja, nem volt persze rossz sem, de úgy gondoltam, azt a szintet sem érte el, hogy írjak róla, sem negatív sem pozitív irányban. Nem így azonban a múlt heti második látogatás, amikor már jobban át tudtam adni magam az élvezeteknek, és a nagyobb figyelem az eredményben is megmutatkozott.

Nem hiszem, hogy azzal volnék vádolható, hogy nem mondom meg a véleményem, ha nem tetszik valami, egy friss példa erre a Rigoletto-s horror élmény, de itt az első átlagos élmény, illetve a szerényebb külső ellenére, alaposabban megvizsgálva azt kell, hogy mondjam, itt minden nagyon rendben van.

Burger Shop Budafok

Péter barátom friss zöldségekkel is megpakolt Retro+ burgere.

Először is szívet melengető a fent említett nagyon korrekt ár/érték arány, egy krumplival és üdítővel megtámogatott dupla húsos menü kerek 1500,- Ft, ami azt gondolom, a mai világban drágának semmiképpen sem nevezhető. A krumpli bár itt is mirelit sajnos, de az igyekezet abszolút látszik, a vastag és jobbik fajta steak burgonya érkezik frissen és forrón. Az üdítő ahogyan már említettem, nagyon korrekt módon, fél literes palackos változatban, nem pedig 2 dl vizezett szörp, vagy 3 dl gépi híg üdítő formájában jár a menühöz. No de még csak ezt követően érkezett a szendvics.

A buci sajnos egy teljesen átlag változat, ha jól emlékszem, még kicsit lepirítva sem volt a grill lapon, ami azért sokat dobna rajta, de szerencsére ennek ellenére nem volt fojtó, illetve nem vett el semmit a szendvics értékéből. Péter barátom zöldséggel, én ezek nélkül kértem, de mindkettő szendvics gusztusosan és kellő méretben érkezett az asztalunkra. Nekem mondjuk egy saláta levél azért becsúszott, de ezt könnyen ki tudtam emelni, utána pedig adhattam is át magam az élvezetnek.

Sajtban és szószban sem volt hiány, no de a hamburger lényege vitathatatlanul a hús, ez pedig nagyon-nagyon rendben volt, és ez még enyhe kifejezés. Ismét csak azt tudom mondani, kívülről úgy tűnhet ez a hely, hogy egy tök egyszerű és átlagos útszéli bódé burger lehet csak az, amit itt árulnak, de szerencsére ennél sokkal többről van szó.

Sajnos még a jobb helyeken is előfordul néha, hogy tök sima, mirelit húspogácsa kerül a szendvicsbe, én megmondom őszintén erre gyanakodtam a nyitás napján tesztelt, a Mammutban a közelmúltban nagy csinnadrattával megnyitott Böhöm Burgerben is, pedig ilyen helyen aztán nem erre számítana az ember, egy II. kerületi plázában lévő, rádió reklám kampánnyal is megtámogatott helyen. Itt azonban szerencsére nem erről van szó.

Burger Shop Budafok

A krumpli bár mirelit, de nem a vékony szálas kemény vacak, hanem éppen jól megsütött, vastag steak burgonya szerű változat, és szerencsére adnak is belőle eleget.

Szomorú jelenség manapság, hogy úton útfélen folyton belebotlunk egy ún. kézműves hamburgerezőbe, de a “kézműves” szóról elég változó elképzelései vannak a vendéglátóknak. Bizonyos értelemben a meki is kézműves hamburgerezőnek lenne nevezhető, mert végül is ott rakják össze kézzel, csak éppen fagyasztott alkatrészekből, a szakács végzettséget fényképen sem látott diákmunkások a szendvicseket, de mint a sorozatos bezárásokból látható, ez azért elég kevés.

A jól hangzó név tehát ugyan remek húzás, de azért ez úton is megkérnék minden magát kézműves burgerezőnek nevező helyet, hogy értse meg, 2016-ban csak ennek a szónak a falra festése már kevés! Hamar híre megy a vacak vagy mirelit alapanyagokból összerakott szendvicseknek, és egy nyár után lehet is bezárni, az meg talán még a befektetést sem hozza vissza. Itt azonban nem erről van szó, amit azt hiszem a képek is hűen tükröznek.

Burger Shop Budafok

Ehhez a gyönyörű képhez egyszerűen nem is tudok mit hozzátenni…

A Burger Shop nem áradozik magáról, hogy mekkora isten király kézműves hamburger műhely, szerényen meghúzza magát itt Budafokon, azonban nem átlagosat nyújt, sőt, olyan húst kapunk, ami azt hiszem sok nagyobb marketinggel megtámogatott helynek is dicsőségére válna. Ebben a dupla húsos burgerben állítólag 20dkg hús található, de szerintem még ennél is egy kicsit többet kapunk, ráadásul nagyon finom, fűszeres és szaftos változatban, láthatóan tele hagymával, ergo nem a fagyasztóból lett kikapva a gyártósoron készült lapos egyen változat. Tényleg nagyon finom remek ízű és éppen jó állagú, szaftos fúspogácsát kapunk. Halálom a túlsütött száraz burger, de itt ezt hírből sem ismerik szerencsére.

Burger Shop Budafok

Így néz ki az a hamburger hús, amit nem a meki gyárt! A jól látható hagyma és fűszer darabkák nem csak látványban, ízben is sokat dobnak az itt kapható burgeren. Olyan, amilyennek lennie kellene minden hamburger húsnak. A közelmúltban hasonlóan jó minőséget csak a Giga Burgerben kaptam, így a főváros mindkét csücske felé útba tud ejteni már mindenki egy remek hússal készült hamburgert.

A burgonya is kellemes változat, és korrekt mennyiség, az üdítővel és a kiszolgálás minőségével együtt pedig nem lehet mást mondani, csak azt, hogy a budafoki Burger Shop, egy nagyon korrekt hamburger étterem. Ezen az áron ilyen mennyiségben és minőségben kevés helyen lehet jóllakni, és hű bizonyítéka ez annak, hogy nem kell puccos környezet, nem kellenek hangzatos reklámok és 50 négyzetméteres kézműves hamburger molinók ahhoz, hogy valami jót kapjon az ember, sőt, néha ezek sajnos manapság már fordított arányban állnak egymással. Jönnek is ide az emberek dögivel, legalábbis amikor ott jártunkkor láttam, abszolút felfutóban van a hely, amit csak a hangzatos nevekkel és feliratokkal ma már nehezen lehetne elérni. (Persze sajnos erre is van számos példa.)

Burger Shop Budafok

A másik remekbe szabott fotóm az italokkal. Legközelebb majd csinálok újat, bemozdulás nélkül, reméljük addigra a 0,5-ös Cappy is olcsóbb lesz, mert itt még 3500,- Ft. 🙂 Persze minden más 350, tehát értjük a +1 nulla elírást, azonban az étlapon rajta van, ergo akár ennyi ki is számlázható érte, ami azért igen durva lenne.

Pro: nagyon finom hússal töltött és remekül sütött hamburger, korrekt árak, kedves kiszolgálás és széles választék, esztétikus belső tér
Kontra: kívülről egy snassz kajáldának, vagy lepukkant burgerezőnek tűnik, három autónyi parkoló hely van csak, a kész kaja értesítési rendszer a kint ülőknek nehézkes

A Burger Shop Budafok a szó szoros értelmében egy rejtett kis gyöngyszem. Sem a zsömi, sem a burgonya nem volt kiemelkedő, azonban a hamburger hús akkorát dob ezen az összképen, hogy minden más picit átlagosabb tétel is abszolút megbocsájtható, a szerénységről és kedves kiszolgálásról nem is beszélve. Hajrá Burger Shop, csak így tovább, sok ilyen hely kellene még, kevés marketinggel azonban annál több tartalommal. Tartok tőle, hogy ez a három autós parkoló hely nagyon rövid időn belül kevés lesz, de ez legyen a legnagyobb probléma, akkor majd megállunk máshol, jövünk gyalog, és eszünk két menüt, mondván hogy az egyiket majd lesétáljuk visszafelé…

Cím: 1222. Budapest, Háros utca 12.

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *