Big Daddy Burger Bár – Budafok

Facebookpinterest

Még a Daddy helyett kellett volna mondjuk Bobby szót alkalmazni, és akkor egy remek alliterációval lehetne kezdeni ezt a bejegyzést, de azért így sem rossz. Budafokon jártam egyik barátommal a Big Daddyben két hete, és bár az alkalom egyáltalán nem az evés és ennek elemezgetése volt, azért ha már ott jártunk, készítettem pár fotót, és megírom az ott tapasztaltakat.

Egy horrorisztikus munka megbeszélésen jártunk, de ezt most inkább nem részletezem, utána viszont kénytelenek voltunk feldolgozni és átbeszélni az ott látottakat, hallottakat, azonban volt vagy mínusz 15 fok (de legalábbis annyinak éreztem), ezért kellett valami melegebb hely, és enni sem ártott volna valami jót. Ebből a két feltételből mondjuk csak az egyik sikerült (szerencsére az utóbbi), de ezt akkor még nem sejtve ismét Pufi BKV-s ajánlása után irányba álltunk a Big Daddy felé.

Első ránézésre elég mellbevágó volt a látvány ami ott fogadott, mert legalább egy kis étterem szerűségre számítottam, ez itt azonban inkább két egymás mellett álló bódé. Nem tudom mi volt itt korábban, de olyasmi jellege van a helynek, mint amik végállomásokon szoktak lenni újságos vagy hot-dog-os kis kör alakú épületkék, azonban itt mindkettő a BigDaddy-hez tartozik. Szükséges is, mert a “fő épület” kb. egy asztalnak ad helyet, a konyha és a kínáló pult miatt, leülni igazán csak a másik épületben lehet, a kettő között pedig ugyan csak 1-2 lépés, mégis az utca az átjáró. Szó se róla, furcsa megoldás, de hát erre ad lehetőséget a hely mérete és kialakítása, így viszont mindez legalább egyedi és emlékezetes.

Big Daddy Burger étlap

Érdemes előre áttanulmányozni az étlapot, és kiválasztani, mit szeretnénk, mert a zavarba ejtően széles választék a helyszínen csak nehezen átlátható.

Na itt jött az első probléma (bár szerencsére több nem is nagyon volt). Erről az épületről ugyanis azt az infót kaptuk a pultnál, hogy szembe tudunk leülni a kis fűtött részen, ami ugyan szemben is volt és kicsi is volt csak éppen fűtött nem volt. Ültünk bent vagy egy órát összesen, de majdnem odafagytunk. Cirka hidegebb volt bent mint kint. Szerintem vagy nem ment semmilyen melegítő alkalmatosság, vagy ment de nagyon alapjáraton, amit még az is jelentősen megspékelt, hogy a hatalmas ajtót folyamatosan nyitogatták és csukogatták, ami mivel volt vagy akkora mint az egész hely összes falfelületének negyede, így ha lett is volna bármi fűtés, ez pillanatok alatt kivégezte azt. Mindehhez pedig azt a jelenséget meg már végképp nem értettem, hogy több, innen éppen távozó vendég is lehet, hogy barlangban lakik, mert kimentek és simán nyitva hagyták maguk mögött az ajtót, és a barátommal felváltva állhattunk fel becsukni utánuk. A hőmérséklettel voltak tehát komolyabb problémáink, de mondjuk ez abszolút szezonális, és egyéb gondot nem is igazán tapasztaltunk itt, úgyhogy gyorsan lépjünk is túl ezen a traumán.

A rendelésnél kimért de kedves és segítőkész hozzáállást kaptunk, viszont sajnos ezzel együtt sem volt könnyű a dolgunk, mert olyan tetemes méretű étlappal szembesültünk, hogy azt csak végignézni is hosszú percekig tartott. Ez a hely tehát az apró talponálló szerű kinézete ellenére sem a “van egy fajta hamburger és egy fajta sajtburger” büfé. Konkrétan 26 féle hamburger, 6 féle hot-dog, 5 fajta köret, és 4 féle szósz is választható, ami talán túl széles kínálat is az átlag halandó számára, burgerek tekintetében legalábbis biztosan. Ennél nagyobb bajunk mondjuk életünkben ne legyen, de mi a 10. burger változatnál fel is adtuk az olvasást, és mindketten a 9-es számú “Az élet szép” nevű formációra szavaztunk. Ennek a szendvicsnek a tartalma 10dkg steak hús, jégsaláta, paradicsom, cheddar, piritott bacon, tükörtojás és persze a szószok. Elég tartalmasnak hangzott így elsőre, be is rendeltük, Péter barátom egy teljesen normális, én pedig szokásom szerint egy saláta nélküli változatot kértem. Minden szendvicsből persze itt is vannak eltérő méretek, a normál az 11dkg-os zsömiben 10dkg-os hús, az extra pedig 22dkg-os zsömiben 20dkg-os hús. Mi a normál változatokat választottuk, jobb a biztonság alapon, mert először jártunk itt.

Big Daddy Burger

Kevés kép készült, mert munka megbeszélés volt és a kezem is lefagyott, de láthatóak így is a kellemes színek és méretek.

Az ételre nem kellett sokat várni, de nekünk mégis egy örökkévalóságnak tűnt, a sok megbeszélendő téma ellenére is, mert majd megvett bennünket az isten hidege. Eközben volt némi időm, és gyorsan azért alaposabban is átfutottam az étlapot. A legolcsóbb fapados normál burger 650,- Ft, ami azért drágának semmiképpen nem mondható, a legdrágább pedig a 2900,- Ft-os Daddy Cool mega burger, ami már elég húzós, de mondjuk minden egyéb összetevőn túl van benne 8 szelet bacon, 40dkg hús, és két tükörtojás is, tehát azért ide már egy combosabb étvágy kell, hogy beférjen a bendőbe. A normál burgerek azonban 800-900,- Ft körül mozognak, és a 300 Ft-os sült krumplival vagy káposzta salátával már 1100-1200,- Ft körül egy menü is kihozható belőlük, amivel azért egy átlag étvágyú ember biztosan jóllakik. Itt ráadásul a nagy vesszőparipám, az ital front sincs elborultan túlárazva, egy 0,33-as dobozos 250,- Ft, egy 0,5-ös üveges pedig 350,- Ft, tehát nem a 450-950,- Ft-os üdítőkkel találkozunk, mint az éttermekben vagy egyéb átlag burgerezőkben (a Dallas-ban látott 950,- Ft-os Dr. Depper Zero-n azóta sem térek magamhoz).

Megmondom őszintén, nem igazán figyeltem evés közben a szendvicsre, két okból sem. Az egyik, hogy majd szét fagytam, a másik pedig hogy elég sok megbeszélni valónk volt, és inkább arra koncentráltam, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy teljesen rendben van itt a szendvics. Legalábbis ha lett volna vele probléma, az azért biztosan feltűnt volna odafigyelés és kifejezett elemezgetés ide vagy oda. Kellemes pirított zsömit kaptunk, ami nem volt fojtó sem, benne pedig jól átsült ízes hús, méretes tükörtojás, remek húsos bacon, és kellően szószos-szaftos összeállítás emelte ezt a szendvicset messze a bódéburgerek szintje fölé, melyet esetleg első ránézésre feltételezne erről a helyről az ember.

Big Daddy Burger

A korábbi képen az én saláta mentes, ezen pedig barátom zöldséges változata látható.

A hely gyengéje azonban a sajnos vitathatatlanul a burgonya. Ez egy egyszerűbb, alap mirelit változat, de mondjuk a jó szándék azért itt is látszódik, mert legalább bőven meg van szórva steak fűszerrel, és azért ez sokat dob rajta. Meg legalább nem volt kőkeményre sütve, ez a puhább és fűszeres változat pedig még így is verte sok étterem burgonya kínálatát, de azért ez a remek kis burger mégis csak jobb társat érdemelne. Bár a Náncsi Néniben is kb. ugyan ilyen sült krumplit kapunk a háromezres ételekhez, ráadásul steak fűszer nélkül, szóval minden csak nézőpont kérdése.

Pro: korrekt árak, hatalmas választék, steak fűszer a krumplin
Kontra: kicsit furcsa ültetési megoldás külön épületben, nagyon hideg van ha télen ül be az ember,

Mindent egybevetve a Big Daddy burger egy gazdaságos és abszolút ajánlott hely. Bár külön menü lehetőségek nincsenek, de egy normál burger, krumplival, 0,33-as üdítővel 1350,- Ft-ból kijön, amivel degeszre eszi magát az ember, és még finom is. A krumpli lehetne jobb, de így sem vállalhatatlan, és a melléképületet is jól fel kéne fűteni, de kb. ennyi az, ami kifogásként érheti Big Daddy-t. Jót ettünk, és elégedetten, bár kicsit átfagyottan távoztunk, ezért ha legközelebb jövök, biztosan melegebb évszakot választok. Jönni viszont biztosan fogok, és a mostani kellemes élmény miatt szerintem akkor már egy nagyobb burgerre is benevezünk majd Péter cimborámmal!

Cím: 1116 Budapest, Mezőkövesd út 2,

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *