Betevő Burger Restaurant

Facebookpinterest

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és így gomba mód szaporodnak is az úgynevezett kézműves hamburgerező helyek. Ezek természetesen elég gyakran a hand made burger jól csengő fémjele mögé bújó, de kizárólag egynyári meggazdagodásra létrejött vállalkozások, melyeknél még a mekiben is jobb a lapos burger, de akad persze olyan is, ahol annyira jó a kínálat, hogy a város túl végéről is megéri elmenni, illetve az átlag is előfordul, ami korrekt, de nem lesz a törzshelyed. Megnéztük, a Betevő melyik kategóriába tartozik.

Nagy burger kis helyen

Az Attila út mellett a Pauler utcában található, ez a nem túl nagy hely. Körben L alakban magasabb pult, 4-6 bárszékkel, másik oldalon hasonló, csak páros megoldásban. Kényelmetlennek nem mondható, sőt, még passzol is a kaja jellegéhez, csak abba gondoltunk bele, ha mondjuk ebédidőben esünk be, a max. kb. 8-10 ülőhelyből nem biztos, hogy jutott volna. Ezt mondjuk rossz pontnak nem számítjuk fel, tudjuk milyenek a bérleti díjak a belvárosban. Inkább ez legyen, mint 200nm, és 4.000,- Ft-os mini burger.

Praktikus belső tér, kicsit sok morzsával

A kínálat a pult felett a falon olvasható, kényelmes megoldás, nem kell mások mustáros keze által összefogdosott kaja lapot szorongatni. A dekoráció is vicces, szarvasmarha testrészeinek alternatív felsorolása, illetve a konyha rejtett titkainak taglalása. Fiatalos, laza, humoros, kellemes. Egyedül a tisztasággal volt probléma, mikor ott jártunk, az asztal és a föld is elég koszos volt. Egy srác volt a pultban, ő csinálta az ételt, szerencsére a fizetést puszta kézzel, a húspogácsa gyúrást már kesztyűben, de a higiéniai igény odáig már nem terjed, vagy nem munkaköri előírás, hogy a pultot kint, az ügyfél részen is mondjuk félóránként, óránként áttörölje.

Mondjuk mentségükre legyen mondva, folyamatosan érkeztek emberek, vagy ültek az asztalnál, ergo idő sem lett volna törölni, meg nem is lettünk volna boldogok, hogyha 10 centire tőlünk fertőtlenítő spray-vel fújják az asztalt, tehát hogy mi a megoldás, nem tudom, de máshol is vannak ilyen helyek, ahol tiszta a felület, ott is megoldják valahogy. Azért nem vészes vagy elviselhetetlen, nem erre kell gondolni, csak a kicsit lehetne tisztább kategória.

A visszatérő probléma: saláta vs. sajt

Megrendeltünk egy nagyobb és egy kisebb burgert. Egyiket saláta és mindenféle zöldség nélkül, helyette annyit kértünk, kerüljön bele egy szelet sajt. Erre jóváhagyást kaptunk, de aztán természetesen felszámolásra került az a szelet sajt is, mint extra. Nem abba a 100,- Ft-ba fogunk belehalni, nem erről van szó, gesztus értéke lenne ennek, talán éppen annyi, hogy visszajön az ember vagy sem. Érthető, hogy meki és BK nem fog ilyennel foglalkozni, de ha egy magán vállalkozásnak, családi cégnek beleférne ez, sokat segítenének rajtunk és magukon. Paradicsom, saláta, hagyma, kontra egy szelet sajt. Értem, megértem, elfogadom, hogy a sajt a drágább, de mennyivel? Lehet vagy 20,- Ft a differencia? Abszolút bele kéne hogy férjen, nem hiszem, hogy tömegesen jelentkeznek ilyen kéréssel az emberek. De mondjuk nagyon rossz pontnak ezt sem számítjuk fel, a helyek zöme ezt csinálja, az lett volna döbbenet, és jó pont, ha itt nem így van.

Érdekes köretek

Az esztétikus tányéron gusztusos tálalásban káposztasaláta, burgonya chips, és maga a burger volt. A salátáról nem tudok nyilatkozni, de a kóstoló kolléga elmondása alapján annak ellenére, hogy coleslaw-nak árulták, nem, vagy csak nyomokban tartalmazott majonézt, melynek lényegesen nagyobb mértékben kellett volna jelen lennie. A burgonyachips láthatóan házi, még friss és finom is volt, de valahogy nagyon nem jött össze nekem ez a burgerrel. Itt is kicsit a spórolást éreztem, egy szem krumpliból megvan az a fél marék chips, amit kaptunk, három szem krumpliból steak vagy pirított burgonya nekem lényegesen jobban bejött volna, esetleg leöntve cheddar szósszal, na de ne kalandozzunk el ennyire. Jött a burger.

Jó-jó, de nem vág földhöz

A burgerben érezhetően friss és finom, fűszeres és pont jól átsült hús volt, saját szósszal, buciban. Lényegében a hús volt talán az egyetlen, ami teljesen rendben volt, ebbe nem tudok belekötni, és végül is ez a lényeg. De a szósz nagyon kevés volt benne, illetve kb. annyi volt, mintha majonéz, ketchup, és egy minimális mustár össze lenne keverve (lehet, hogy most ki is fecsegtem a titkos receptet). Finom volt, de kevés, és semmi extra. A buci meg kifejezett csalódás volt, ez tényleg retro volt, mint régen a közértben az a sötétbarnára agyon sütött, puffancsként árult borzadály, ami folyamatos ivás nélkül pillanatok alatt megfolytja az embert.

Na ez azért ennyire nem volt rossz, de inkább erre hajazott, mint valami tényleg házi, könnyű és ízletes bucira. Ízre és állagra egyébként teljesen rendben volt a burger, mérete azonban egyáltalán nem volt olyan hatalmas, mint ahogy az ember remélte volna. Nagyobb volt, mint a szokásos gyorséttermi burgerek, de kisebb, mint amilyen egy igazi retro burger egy koszlott Balaton parti büfében (bár abban a mirelit hamburger hús is nagyon retro, tehát inkább kisebb legyen, de jobb).

Ha erre jársz ugorja be, de a város másik végéről ne küzd át magad

Az étel és az egész felhozatalra összességében az lenne a legjobb jelző, hogy “korrekt” volt. Nem volt sem túl jó, se túl rossz, illetve sokkal inkább volt jó, mint rossz. Azt a legkevésbé sem lehet mondani, hogy nem volt friss, íztelen lett volna, vagy rágós, ilyesmi. Egyszerűen nem volt semmi extra, amiért visszajönne, vagy messzebbről idejárna az éhes ember. Korrekt volt és ennyi. Bár az is lehet, hogy túlzottan rákészültem, és csak azért okozott némi csalódást. Összességében a hamburger finom volt, nem okozott különösebb lelki törést, szívesen megenném máskor is, mondjuk akkor már rutinosan kérnék bele extra adag szószt is.

Kutyások ne kíméljenek

Ami nekem speciel nem tetszett, de talán mást éppen ez inspirál, hogy ide jöjjön, az a kutya részleg. Más helyen gyereksarok van, itt kutyasarok. A bejárat mellett a földön van egy kutya tál, ahol a fáradt vándor hűséges társa is kosztolhat. Én speciel nem szeretnék együtt ebédelni egy kutyával, mert láttam már, hogy eszik Larry, de akiknek ez külön jó pont, jöjjenek ide, mert ez bizony ritkaság. Akkor mondjuk nem tudom mi történik, ha több külön csapat érkezik, néhány dobermannal, rottweilerrel, tibeti masztifffal, és ölre mennek a tacskóknak méretezett tányérba kitett falatokon, de maximum egy programmal egybekötött ebédet költenek el a jelenlévők. Mindenesetre az étterem és a kitett tál mérete alapján azt javasolnám, hogy a kutyaviadalok elkerülése érdekében inkább 5 kg alatti ebekkel jöjjön, aki jönni akar.

Ár érték arányban nincs hiba

A hamburger nem hatalmas, és semmi olyan extrát nem tartalmaz, ami földhöz vágná az embert, azonban legalább az árak nincsenek elszállva. Az 1.590,- Ft-os árral abszolút a közép mezőnyben vannak, illetve inkább az alsóbb tartományban, ennyiért nem nagyon kapunk házi hamburgert. Bár a mérete nem hatalmas, de jár hozzá saláta és chips, szóval összességében egy meki  menü áráért itt valóban friss és valóban marhahúst kapunk, lényegesen nagyobb íz élményt, érdekes köretekkel, és bár kipukkanni nem fogunk, de éhesek sem maradunk utána.

Specialitás: kézműves burger, saját szósz, mókás dekoráció
Pro: nem kell sokat várni, friss a kaja
Kontra: kicsit a hely, kicsit lehetne tisztább, kevés szósz volt a burgerben, másfajta buci kéne mert ez a leggyengébb pont, a saláta legyen beváltható egy szelet sajtra, a coleslaw-ban legyen majonéz

Összességében rövid várakozással egy finom hamburgert ettünk, nem százas, de megfelelő köretekkel, reális áron. Ha erre járok, talán be fogok még ugrani, és a környéken lakóknak, dolgozóknak egy korrekt ebéd vagy vacsora alternatíva, de annyira sajnos nem volt átütő élmény, hogy csak ezért messzebbről is ellátogassak ide. Korrekt burger, korrekt áron, korrekt ebéd korrekt embereknek, korrekt kutyákkal.

Cím: 1013 Budapest, Pauler u. 5
Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Az alábbi hozzászólás érkezett: “Betevő Burger Restaurant

  1. Nekem nem volt jó élményem ott, nagyon nem úgy nézett ki a burger ahogy be volt harangozva. És indokolatlanul drágán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *