Bagaméri fagyizó – Balatonfüred

Facebookpinterest

Ha nyár akkor Balaton, ha Balaton akkor víz, sör és fagylalt. Ebből az első adott, a másodikat nem fogyasztom, így csak az utolsó jöhet szóba egy újabb tesztelésre.

Mindenki ismeri, és korábban már írtunk mi is a Korzó fagyizóról, aminek nem csak a remek helye az erénye, hanem tényleg finomak az ott árult fagylaltok is, azonban aki nem szeretne a nyalás mellé stroke-ot is kapni, annak talán érdemes néha máshol is próbálkoznia. Ott ugyanis nincs olyan alkalom, hogy legalább 15-20 ember nem harcol a tölcséres csodákért, de úgy, mintha legalábbis az élete múlna rajta. Egészen őszintén más nem, de ez azért néha visszatart minket attól az egyébként remek helytől, ezért bemutatunk most egy tökéletes alternatívát, hogy az is tudjon érvényesülni, aki nyugodtan, közelharc nélkül szeretne fagyihoz jutni, és esetleg ezt kényelmesen, ülve elfogyasztani.

bagameri_fagyizo_balatonfured_5.jpg

A WC szomszédságában

Bár a korzó kikerülhetetlen, és remek helyen van, nincs sokkal messzebb az általunk ajánlott Bagaméri sem, hiszen úgy is ugyan azt a kört írja le mindenki: sétány, szökőkút, móló, kacsaetetés, főtt kukorica, wc. Na ez utóbbiból is tudunk egy remek változatot ajánlani, még ha külön posztot nem is érdemel, de ez is épp itt, a Kisfaludy utca elején található, szép tiszta és rendezett, és használata is csak 150,- Ft. Erre pedig még a legkigyúrtabb trendi srácoknak és a legbarnább szilikon lányoknak is szüksége van néha (júúúúj de ciki, nemá, bakker de gáz – nem tudom, mi a pontos megfogalmazás manapság ilyenkor), ha pedig már úgy is mindenki erre jár, bár nem túl szerencsés szomszédságban, de épp a WC mellett találjuk a Bagaméri fagyizót, alkalmazhatjuk tehát a két legyet egy csapásra elvet arra, hogy miért jöjjünk el a szökőkúttal egy magasságban, a Kisfaludy utca elejére.

Olcsó és finom

Ha a kínálat nem is olyan bő, mint a Korzóban, nem sokkal marad el mögötte, és szerintem minőségben is közel azonosak. Itt csak 220 Ft egy gombóc, míg a Korzóban 250,- és ott inkább divat a szokásos jól lehúzzuk a fagyis kanalat, itt azonban teljes gombócot kap az ember. Gazdaságossági szempontból tehát biztosan ez éri meg jobban. A cukor szórás ingyen van, azonban a papír pohár 50,- Ft, mint mindenhol máshol is, amit azonban én sosem fogok megérteni.

bagameri_fagyizo_balatonfured_2.jpg

A fagyis papír pohár esete

Ez egy kiegészítő termék, olyan, mint a tölcsér. Az is pénzbe kerül, szerintem lehet, hogy még többe is, mert az étel, gondolom számos ellenőrzésen keresztül kell mennie, és sok mindennek meg kell felelnie. A pohár meg csak egy kis festett papír darab, meglepődnék, ha zsákszám vásárolva többe kerülne darabja, mint 5-10,- Ft, ennek ellenére 50,- ért adják, egészen biztosan sokszoros haszonnal.

Ennek mi értelme? A fagyin keres a cég, miért kell a dobozon is? Nyilván ne adja ingyen, de miért nem lehet bekerülési áron, 5-10 Ft körül adni? Direkt utána is néztem, kiskereskedésben találtam 19,- Ft bruttó áron, 50 darabos csomagban, de gondolom ha nem 50-et hanem 1000-et vesz az ember, azért kap némi kedvezményt. Szóval ezt sosem fogom megérteni, hogy a fagyisoknak miért kell keresniük a papír poháron, de sebaj, nem kell nekem mindent értenem.

bagameri_fagyizo_balatonfured_3

A választék

Manapság már rég túl vagyunk a csoki, vanília, eper korszakon, de néhol azért igen elborult változatokkal is találkozhat az ember, amit már nem feltétlenül kellene. Erősen ebbe a kategóriába tartozik nekem már a Korzóban pl. a sós karamell is, de belátom, ízlések és pofonok.

És bár az alap ízek mellett a különlegességekből itt sincs hiány, kicsit úgy érzem, valóban inkább az érdekesség, mintsem a jó ízlés határait feszegetjük az itt felsorakoztatott fagyikkal (bár a minap tapasztalt Nutellás kenyér ízű fagyi azért elgondolkodtató volt).

bagameri_fagyizo_balatonfured_4.jpg

alul épp a Rákóczi túrós fagyiból csöpög a baracklekvár

Amikkel itt találkozunk például: Kinder Pingui, Rákóczi-túrós, szilvás gombóc, tejbegríz, kék szőlő, ország tortája (mák-alma) mind-mind nagyon finom volt. Nem voltak túldíszítve, de átlagosak sem, és mind a nevére abszolút jellemző, finom krémes, és nem egyen ízt nyújtott.

További lehetőségek

A fagylalt kiválasztása és megvásárlása itt ráadásul tolakodás, közelharc és úgy egyáltalán sorban állás nélkül történik, melyet követően a kihelyezett 5-6 asztal valamelyikéhez még le is tudunk ülni, nyugiban elfogyasztani hideg desszertünket.

Ugyan a Korzónál is van két asztal a pult oldalában, a móló felé vezető úton, de az sosem szabad, oda csak kihalásos alapon lehet bejutni, a Bagamérinél viszont ez nem gond.

bagameri_fagyizo_balatonfured_8.jpg

Pro: sok finom fagyi, egyedi ízek, viszonylag olcsó, sorban állás nélkül, le lehet ülni
Kontra: kisebb a választék, mint a Korzóban, de még mindig nagyobb, mint egy átlag helyen, nem túl jó a hely fekvése, félre esik a fő csapásiránytól

A Bagaméri fagylaltozó annak ellenére, hogy egy eredeti nevet nem tudott magának kitalálni (mint ahogy a Korzó sem) remek fagylaltokat készít, reális áron, gyors és pontos kiszolgálással, a sétányhoz képest lényegesen nyugodtabb környezetben. Aki ezek közül bármelyiket előnyben részesíti, jöjjön el ide, nem fog csalódni.

 Cím: 8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca 2

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *