Amerikai palacsinta recept

Amerikai palacsinta egyszerűen

Facebookpinterest

A család egyik nagy kedvence hétvégi, ráérős reggeleken az amerikai palacsinta. Nálunk a kicsik juharsziruppal, Nutellával, gyümölccsel, a nagyobbak finom házi lekvárokkal, tejszínhabbal megkenve szeretik. De ettük már pudinggal, fagyival, vagy Nesquik csokisziruppal is. A variációk száma végtelen. Ez a recept azért az egyik kedvencem, mert a hozzávalók előkészítésétől kezdve, az utolsó darab kisütéséig megvagyok 25-30 perc alatt.

A receptben megadott mennyiségekből kb. 15, tenyérnyi darab jön ki, ami a 3 és 8 éves lányoknak, és nekünk pont elég reggelire. Néha viszont dupla adagot sütök, és olyankor tudom, hogy meg van oldva az uzsonna is, hiszen a tészta pihe-puha marad és mikróban melegítve ugyanolyan finom, mint frissen sütve.

Hozzávalók:

3 db tojás

12 dkg liszt

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál sütőpor

1,5 dl tej

csipet só

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét és sárgáját ketté választjuk.

2. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.

3. A lisztbe egy villával belekeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd kézi mixerrel, robotgéppel, vagy csak egy sima fakanállal az egészet összedolgozzuk a tojások sárgájával és a tejjel. Csomómentesre keverjük.

4. Egy spatula, vagy fakanál segítségével a lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje-habot. Vigyázzunk, hogy ne nagyon törjön össze, hogy a tészta könnyű maradjon.

5. Melegítsünk fel egy teflon serpenyőt. Olaj, vaj, vagy bárminemű zsiradék nélkül! A zsiradékot a tészta azonnal felszívná és rossz állagúvá válna.

6. Közepesnél kicsit erősebb hőfokra állítjuk a tűzhelyt és egy kisebb merőkanál, vagy nagyobb evőkanál segítségével egységnyi adagokat teszünk a tésztából a serpenyőbe.

7. A kanál hátával körkörös mozdulatokkal, kb, egy centi vastagra, tenyér nagyságúra kenjük szét a tésztát.

8. Egy kiszedőlapáttal néha a tészta alá nyúlunk és ellenőrizzük az alját. Legyünk résen, mert pillanatok alatt megsülnek a palacsinták.

9. Amikor már szép aranybarna az aljuk, megforgatjuk őket és a másik oldalukat is megsütjük.

10. Tányérra halmozzuk és juharsziruppal meglocsoljuk, illetve egy kis kocka vajat teszünk a tetejére. Tálalhatjuk gyümölcsökkel, lekvárokkal, Nutellával, de akár sült bacon szalonnával is.

Amerikai palacsinta recept

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kérjük adja meg az alábbi számokat a "nem vagyok robot" ellenőrzéshez: *