Hókifli szilvalekvárral töltve

A legegyszerűbb hókifli, ami nálunk “hógolyó”

Facebookpinterest

Ez “AZ” a hókifli tészta, ami az igazi, ami hagyományosan zsírral készül, ami  még véletlenül se egészséges, vagy diétás és ami szinte szétomlik a szánkban. Lehetetlen eleget készíteni belőle! A mi véleményünk szerint finom, sűrű házi szilva lekvárral az igazi, amit ha nem otthon készítünk, piacokon tudunk beszerezni legegyszerűbben.

Hagyományos hókifliHozzávalók:

  • 175 g tejföl
  • 175 g semleges ízű zsír (sertészsír)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • egy csipet  só
  • 400 g liszt (plusz még amennyit felvesz)
  • 2 csomag vaníliás cukor (a beforgatáshoz)
  • 5 dkg porcukor (a beforgatáshoz)
  • 1 tk. vanília aroma
  • 150-200 g lekvár

Elkészítés:

Fontos, hogy a zsír és a tejföl hideg legyen, amikor elkezdünk vele dolgozni. A zsírt, a tejfölt, a sót, a sütőport, a lisztet, és a vanília aromát összedolgozzuk, és gyorsan dolgozva sima tésztává gyúrjuk. Nem szabad túlgyúrni, csak addig gyúrjuk, amíg szépen összeáll. Ha túl ragacsosnak találjuk, kis lisztet adjunk még hozzá.

A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. fél centi vékonyra, szaggassunk belőle kis köröket, vagy négyzeteket, a közepébe tegyünk egy kiskanálnyi lekvárt, mondjuk sűrű szilvalekvárt (mi sok lekvárral szeretjük, ezért lett belőle hógolyó, hiszen kiflibe annyi nem fér) feltekerjük, vagy megformázzuk belőle a “golyókat” (két oldalát felhajtva, henger szerűen feltekerjük).

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt halvány barnára (inkább halvány sárgára) sütjük, és még forrón beleforgatjuk őket a vaníliás cukorral elkevert porcukorba.

Hókifli

Facebookpinterest
Facebook Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az időkorlát lejárt. Kérjük töltse újra a CAPTCHA kódot.